Покупките на мебели и битови уреди вдигна продажбите на дребно през март

Има 22% спад в оборотите при търговията с дрехи спрямо февруари
8 май 2012 13:25,
3
Покупките на мебели и битови уреди вдигна продажбите на дребно през март
Снимка: БТА

Търговията на дребно през март тази година отбелязва 1,8% спад спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

В същото време спрямо февруари т.г. търговците отчитат леко увеличение на продажбите на дребно с 3,9%. Ръстът се дължи основно на покупките на мебели и битова техника. Данните включват търговията на дребно с всички стоки без автомобилите и мотоциклетите, поясняват от НСИ.

Докато оборотът с хранителните продукти нараства с 0,7% спрямо февруари т.г., то при търговията с мебели и стоки за бита се отчита ръст от 4,6% през март.
Минимален спад от 0,1% се отбелязва дори при продажбите на лекарства, медицински изделия и козметика. Спад от 0,8% има и при покупките чрез поръчки по пощата, телефона или интернет.

Спрямо март 2011 г. обаче статистиката регистрира близо 10% увеличение при продажбите на дребно, поръчани дистанционно по интернет. Ръст от над 8% на годишна база има и в търговията с лекарства.

В сравнение със същия месец на миналата година обаче най-сериозно намаление на оборотите от близо 22% се забелязва при продажбите на дрехи, обувки и кожени изделия, което е показател за засилващата се тенденция за спада в потреблението на основни стоки.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: търговия на дребноНСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Stolarov преди 11 години
mda.....ei sega taman kupih novi chezlongi, nova gradinska masa,gradinsko kanape, gradinski chadar, gradinska lulka, gradinski solarni lampi, gradinska shatra, gradinski kilim za jenata, detzata,nov elektro-gaz gril ,novi gradinski saksii s palmi, novi gradinski hladilnitzi i drugi malki detaili vse ot svetovno izvestnata bg nai-golyama firma za mebeli s garantzia 3 godini..... i jenata sega mi pravi presna salatka na dvora do laletata, bosileka,lulyaka, azaleata, rozite - vse bg rodni tzvetya
2
0
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Да да битова техника другото път. Продават с 200% надценка и искат някой да купи. 200% от 0 лева са си 0 лева. Могат да бъдат 20% от ХХХ лева и ще са повече от 0, но нали парите са изпрани а не изкарани могат да си стоят в стока докато се скапе от висене по рафтовете.За мебели да не говорим - 2 дъски от талашит с цени като от злато хаде де ....
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не бъркаме желанието с действителността.