Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж

Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле
12 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
160
Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж
Влофганг Шойбле. Снимка: Reuters

Германия е склонна да обмисли допълнителни мерки, които да подкрепят растежа в Гърция, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от CNBC.

Страната обаче трябва да се придържа към договорените реформи, допълни министърът.

"Ако гърците имат идея с какво можем да им помогнем, за да подкрепим растежа, ние винаги сме готови за разговори“, отбеляза Шойбле.

"В крайна сметка целта е Гърция отново да стане конкурентоспособна, икономиката й да расте и тя да се завърне на финансовите пазари.

За да се случи това обаче, договорените реформи трябва да бъдат приключени. В противен случай за страната няма перспектива“, отсече финансовият министър на Германия.

В петък Германия подкрепи идеята за "европейски пакт за растеж", отхвърляйки критиките, че бюджетните икономии влошават ситуацията в Гърция.

Шойбле подчерта, че Гърция сама трябва да реши дали да остане в еврозоната и че ако иска международната подкрепа не трябва да се отказва от бюджетните икономии.

"Мога да разбера гърците добре... те страдат много“, коментира Шойбле и допълни: "За Гърция няма лесен изход“.

"Сега Гърция трябва да демонстрира дали може да събере необходимото мнозинство, за да остане в еврозоната“.

Шойбле посочи, че Германия не иска Гърция да напусне еврозоната, но също и че не може да накара страната да остане.

"Разбира се ние не искаме Гърция да напусне - това е съвсем ясно и недвусмислено. Ние обаче ще сме странно правителство ако не се подготвим за всички възможни сценарии“, допълва той.

Още икономически новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на САЩ и Германия са причина за фалита на Гърция и двете ще плащат солено, а не гръцкия народ.
117
7
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Гърците били народ със " самочуствие" , а бе я стига ! Всеки народ от 8млн. , който изяде и присвои 350млрд. евро чужди пари ще добие самочуствие на недосегаем , ще прави стачки и ще се зъби за всичко . Сега като минат през мелачката като нас ще станат и кротки и апатични , защото ще са разбрали , че колкото повече мърдат толкова повече им влиза . На Гърците им беше даден рядък шанс и те го пропиляха , дали ще станат зле колкото нас или не ще видим , все пак нещо от тези пари е вложено .
116
5
 
11
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Фалирай и закривай ! Шут в *** и вън от Еврозоната, нека после ако искат и да Атина да подпалят тъпите гърци.... Свободното падане скоро ще започне, само след няколко месеца ще реват за Св. Св. Меркел.....
115
1
 
9
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Изгледах го, ама аз това ти казах - "и все още го живеем". В този филм не видях един факт, през който ние тук в България да не сме минали, видели със собствените си очи и осъзнали. Ние сме го писали този сценарий, както се казва, за огромно съжаление. Хареса ми краят на филма: Човек или е свободен или спокоен, не става и двете. Ние явно сме избрали мнимото спокойствие
114
1
 
4
 
! Отговори
Филики етериа преди 11 години
До 128:Какъв патриот си ти, бе?! Ти си олицетворение на тъпоумие в комбинация с ирационална злоба.
113
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Пълният линк е:dokumentalni/?p=1882Извинявам се!
112
5
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Ако погледнем обективно на нещата не гърците, а ние сме за оплакване.Те са НАРОД със самочувствие който едва ли ще допусне да бъде унижен по начин, по който ние вече 22 години допускаме.И не ви ли се струва, че приличаме все повече на крокодила затънал до шия в калта, но устата му еййй такава.*Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875
111
11
 
8
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Тези дето оплаквате гърците , се замислете , че 300млрд евро е повече от дълга на цяла Африка ! Имали синдикати, имали индустрия , ами от тази колосална сума все нещо са инвестирали другото в банковите сметки , сиртаки и узо , пенсии- като заплати на лекари в Германия , ватмани с 6000евро на месец , вдовишки пенсии за цялата рода , да *** беее !!!!
110
0
 
4
 
! Отговори
до 126 преди 11 години
Изгледай го и се размисли дали си го преживял /в минало свършено време/ или продължаваш да го живееш.ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ДЯНКОВ?..ей ти тема за размисъл.Ако си изгледал филма докрай, и ако имаш поне малко акъл в главата, ще ти се изясни дереджето.Анадън му?
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е какво да го гледаме този филм, ние това в България го преживяхме и още го живеем, разграбиха държавата на безценица, точат ни чужди монополисти, топи се популацията. Обръгнали сме вече. На гърците обаче това им предстои и само мога да им съчувствам.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този има еврейска усмивка
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете в гугъла:КАТАСТРОЙКА - CATASTROIKA (2012)...и изгледайте видеото.Има и субтитри.Ще ви се изяснят много неща, и най вече кой кара германците да са така загрижени за Гърция. Как банките умишлено фалират цели държави, и къде сме ние в цялата тази световна игра на банкерска алчност.
106
2
 
5
 
! Отговори
до психиатър преди 11 години
Той още Вазов го е казал - свестните ги считат за луди
105
2
 
3
 
! Отговори
психиатър преди 11 години
Като чета коментарите, май доста пациенти имам!
104
3
 
13
 
! Отговори
мда преди 11 години
забелязвате ли как ни зомбират, ако искаш достойно заплащане и начин на живот си мързелив готованец. гърците само яли пили и се веселили не, гърците си имат икономика, имат си синдикати, и най-вече имат чувство за национална солидарност и политици с осъзната национална принадлежност. на нас ни промиват мозъците с полит- коректни изрази,като "мениджър по хигиената", "на път за офиса", "от работа пред монитора" не, не всички са мениджъри и работят в офиси, има пролетарии, аз съм един от тях, много от вас са такива- почти всички сме наемници. и гърците са такива. нека ги подкрепим,те са като нас и се борят за правата си!
103
3
 
15
 
! Отговори
Филики етериа преди 11 години
Кошмарът на юдомасонския Запад! Сами си създадоха проблема, но така става, когато мислиш зло другиму. Искаха да съсипят православна Гърция, но ако тя излезе от ЕС -- това е краят на неолибералния модел. Всички трудови хора трябва да бъдат солидарни с гръцкия народ и да последват неговия пример в собствените си страни. Въпросът е ние или те. Те са максимум 1 милиард; ние сме останалите...
102
3
 
10
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
Истината и пътя на просперитета за нас балканците е една: Балканска Федерация! Ако искаме да земята ни е раи, почвата ни богата, народите трудолюбиви, историята ни богата ресурсите ни много, гео-стратегически сме кръстопът и бъдещето ни ще е прекрасно ако се отървем от мизерния манталитет и историческото безсмислено обременяване...нито имаме какво да делим нито имаме какво да губим..
101
1
 
4
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Докторът ми каза да не ти противореча !
100
2
 
11
 
! Отговори
бубъръм преди 11 години
Тя на.***.ната Европа да погледне себе си, половината държави да били колонизатори, експлотирали са чужди ресурси със столетия, сега вече сме големи демократи. Наляха им пари с черпака след ВСВ да им оправят бакиите, сега ще го искарат, че се възстановили, щото са много работни. Подтискат ни и ни точат кръвта тук на Балканите, третират ни като втора ръка, но те арабите и африканците в собствените им държави скоро ще ги оправят. Евробок.луци
99
13
 
3
 
! Отговори
white gang преди 11 години
За цяла Европа гърците са просто африкански шебеци. И са прави! Видиш ли грък - брой го за шебек! Иначе тебе ще те броят за шебек и ще слугуваш!

Спонсорирани публикации