Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж

Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле
12 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
160
Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж
Влофганг Шойбле. Снимка: Reuters

Германия е склонна да обмисли допълнителни мерки, които да подкрепят растежа в Гърция, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от CNBC.

Страната обаче трябва да се придържа към договорените реформи, допълни министърът.

"Ако гърците имат идея с какво можем да им помогнем, за да подкрепим растежа, ние винаги сме готови за разговори“, отбеляза Шойбле.

"В крайна сметка целта е Гърция отново да стане конкурентоспособна, икономиката й да расте и тя да се завърне на финансовите пазари.

За да се случи това обаче, договорените реформи трябва да бъдат приключени. В противен случай за страната няма перспектива“, отсече финансовият министър на Германия.

В петък Германия подкрепи идеята за "европейски пакт за растеж", отхвърляйки критиките, че бюджетните икономии влошават ситуацията в Гърция.

Шойбле подчерта, че Гърция сама трябва да реши дали да остане в еврозоната и че ако иска международната подкрепа не трябва да се отказва от бюджетните икономии.

"Мога да разбера гърците добре... те страдат много“, коментира Шойбле и допълни: "За Гърция няма лесен изход“.

"Сега Гърция трябва да демонстрира дали може да събере необходимото мнозинство, за да остане в еврозоната“.

Шойбле посочи, че Германия не иска Гърция да напусне еврозоната, но също и че не може да накара страната да остане.

"Разбира се ние не искаме Гърция да напусне - това е съвсем ясно и недвусмислено. Ние обаче ще сме странно правителство ако не се подготвим за всички възможни сценарии“, допълва той.

Още икономически новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
9
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
жорко 60 % от народа иска да се върнем към драхмата и за това гласува са тези партии..жорко не ги много разбираш нещата пак ти казвам..липсва ти сиво в-во..
77
7
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
В момента Гърция играе вабанк и си мисли, че няма да ги изхвърлят от еврото и че ще им дават още парички, но този път доста се лъжат... вече банките се подготвят за въвеждането на драхмата. И ако не почнат да изпълняват споразуменията ще ги изхвърлят.
76
0
 
5
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
жорко и с плоския данък не си наясно.. нито защо го приеха нито колко пари влизат в хазната от това.. пич я си поиграй на нещо друго..
75
6
 
12
 
! Отговори
15154154145451165156 преди 11 години
Дори гърците никога няма да паднат на нашето ниво , след няколко години ще са си пак на същото положение с високите заплати, пенсии, социални а нас такива *** като Боко и Цоко ще продължават да ни затягат коланите и обясняват колко правилна политика водят. Национални *** -предатели, ***
74
0
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Хех добре пич щом казваш :)
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заробили гърция заробилия гърция АМИ УСТИ НЯМАТ ЛИ ДА КАЖАТ ЧЕ НЕ ИСКАТ ЗАЕМИ? ГЪРЦИТЕ СА ТОЛКОВА ВИНОВНИ КОЛКОТО ТЯХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ
72
1
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
представи си колко си беден и загорял ти...
71
1
 
6
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
деца, много сте малки още съветвам ви да мислите повече и да четете повече, за да може да сложите 2 до 2вярвайте в демокрацията това е единственото което имамевсичко друго е тоталитаризъм под различни форми
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе щом сте толкова умни ,що не вземете да си оправите батака ,ами сте се заяли с Гърция !Погледнете навън и вижте колко народ се рови в ***! Аман от кръчмарски философи и историци !
69
3
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Плоския данък в момента за България е добра алтернатива, поради простата причина че като има плосък данък в бюджета влизат повече пари отколкото ако има прогресиовен данък. А освен всичко друго плоския данък го въведе тройната мафия, едниственото хубаво нещо което направиха може би...
68
3
 
6
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
74,за фалита на Гърция е виновен ПРЕСТЪПНИЯ СВЕТОВЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН КАПИТАЛ, който някой неиска да узапти, защото те плащат на тези от които зависи това в много КЕШза да бъдата народите държани в робствоГермания е крайният победител от войните който води и сега управлява ЕвропаА германския канцлер се управлпва от Рокфелер
67
3
 
4
 
! Отговори
До робин худ преди 11 години
Ние поне не чакаме като *** на "социални помощи" под *** разбирай гърци а "социални помощи" парите на европа
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърция до сега е фалирала общо 6 пъти? Кой е виновен.. Европа, "Световното Еврейство" Хитлер, Мерилин монро? Или големите им гуши?
65
5
 
5
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
61, завършил съм всичките си класовено ти си глупакДа Мерил Линч е давала и узо и кюфтета и много други неща на гърците от чийто подпис е зависело да бъдат продадени/купени заемите, за да могат и продавачите в инвестиционната банка да се нагушкат с тлъсти бонусиКакво е виновна касиерката в Атина че работи за заплата и си храни семейството бе 61, да не ядат ли и те!Долни сте българите и сте *** като тръби и неразбират в какъв филм ви вкарваха СС и ББ с ПЛОСКИЯ ДАНЪК и ще го отнесем всички
64
1
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
Щом казваш! Аз ако знаеш кви немкини и рускини забивам на Слънчев Бряг! Никак не изглежда да са бедни или дърти
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле"Ние гръци ицка оцте стотицис милиардис еврос. Така моце помогне, шваб.
62
1
 
5
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
Взимаи ги бе жоре!! и без това сте дестинация на отпадналия немец или англичанина на социална помощ...
61
1
 
11
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Узакис,Рейгън "разгони майката" не на комунизма, а на собствената си държава и скоро САЩ се се делят на северни и южни както си му е и историческия ред. Рейгън е един от типичните примери как шепа претъпници успяват да купят бъквално едно *** и да безчинстват чрез него по цялото лице на замятаТи за комунизъм не говори, защото тази идея досега не е реализирана, за да бъде обявена за убитаАз вярвам в гръцкия народ и че ще успее да се освободи от международните тирани инвестиционните ПРЕСТЪПНИ
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците трябваше да кажат от самото начало стига не искаме повече заеми така СИ ЗАРОБВАМЕ ДЪРЖАВАТА! НО КОГАТО ТИ ДАВАТ Е ХУБАВО А КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА ХИЧ НЕ ТИ СЕ ЩЕ!
59
5
 
5
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Да разбирам ли, че не искате немски туристи !? Хаха добре дайте ни ги на нас, ние няма да ги върнем :)

Спонсорирани публикации