Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж

Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле
12 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
160
Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж
Влофганг Шойбле. Снимка: Reuters

Германия е склонна да обмисли допълнителни мерки, които да подкрепят растежа в Гърция, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от CNBC.

Страната обаче трябва да се придържа към договорените реформи, допълни министърът.

"Ако гърците имат идея с какво можем да им помогнем, за да подкрепим растежа, ние винаги сме готови за разговори“, отбеляза Шойбле.

"В крайна сметка целта е Гърция отново да стане конкурентоспособна, икономиката й да расте и тя да се завърне на финансовите пазари.

За да се случи това обаче, договорените реформи трябва да бъдат приключени. В противен случай за страната няма перспектива“, отсече финансовият министър на Германия.

В петък Германия подкрепи идеята за "европейски пакт за растеж", отхвърляйки критиките, че бюджетните икономии влошават ситуацията в Гърция.

Шойбле подчерта, че Гърция сама трябва да реши дали да остане в еврозоната и че ако иска международната подкрепа не трябва да се отказва от бюджетните икономии.

"Мога да разбера гърците добре... те страдат много“, коментира Шойбле и допълни: "За Гърция няма лесен изход“.

"Сега Гърция трябва да демонстрира дали може да събере необходимото мнозинство, за да остане в еврозоната“.

Шойбле посочи, че Германия не иска Гърция да напусне еврозоната, но също и че не може да накара страната да остане.

"Разбира се ние не искаме Гърция да напусне - това е съвсем ясно и недвусмислено. Ние обаче ще сме странно правителство ако не се подготвим за всички възможни сценарии“, допълва той.

Още икономически новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
6
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
да жоре нито една воина прав си..само американско-израелски империализъм и кученцето им германия..много си зле приятел..ама много..
57
1
 
9
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
пак се изгазваш неподготвен и за туризма..средния германец турист в Гр оставя половината пари от средния Руснак или сърбин..отдавна в Гр смятаме германците за не най желаните туристи..немеца идва в Гр и си мъкне консерви от лидл..сяда от 9 сутринта на най-добрата маса (защото никой нормален човек няма да седне на таверна в 9 сутринта) и цял ден седи на една салата...
56
6
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Разбира се че Рейгън е велик ! Къде е СССР? Къде е НАТО? И всичкото това без нито един куршум !!!
55
1
 
5
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
жорко ..да наричаш Реиган велик значи освен че нямаш никаква критика си и много заблуден..не мога да водя спор с неуки папагалчета..аиде са си пусни рамбо и мани ти тази политика и спор че то се прави със знания.. но поне ако щеш един артист може да научи и 2 реда на и поне да се държи нормално..
54
3
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
А умните гърци с анти-германския си популизъм направиха така че доста германци предпочетоха други дестинации за туризъм през тази година, ония ден излезнаха статистиките за предварителните записвания за екскурзии тази година и спада е в двуцифрени проценти.....
53
1
 
8
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Точно така смятам даГърците не са виновно че инвестиционните банкери са подкупили някой гръцки политик да им купува *** и да заробва народа си с лихвиЗа проблема с гръцкия дълг са виновни точно Мерил Линч и останалите банкстъри, а не чиновника в администрацията в ГърцияБългарие злобеят по адрес на гърците защото имат по-висок стандарт от тяхБългарите сами неразбират в какво ги вкарва дясното управление на БББългарите са прости, защото 5 години търпят ПЛОСКИЯ ДАЧНЪК да разбива държават
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам всеки немец да плаща данък "ГРЪК" и да отделя от заплатата си 500 евро за да подпомогне гръцките празненства по таверните
51
0
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Държава не е имало но не случайно историците пишат Рим окупира Гърция военно но Гърция Рим културно..във Византия гръцкото влияние е неоспоримо. А за озманците 90% от видните им учени и архитекти познай от какво потекло са..
50
5
 
5
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Да бе аз като гледам кой те управлява предпочитам 100 пъти пожарниракя пред тези охранени гръцки прасета.А иначе нещо пожарникарите ли имаш?Един от най-великите президенти на САЩ - Рони Рейгън е артист, ама това не му попречи да срине и фалира СССР и да освободи източна европа от червения смръдлив руски ботуш.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На много от немците им писна да плащат кефа на гърците а те да ги плюят! Така че този да им дава пари от собствения си джоб
48
2
 
4
 
! Отговори
do 46 преди 11 години
И как ни определи че сме етиопци а не гърци? ама кат гледам братята ви "македонци" в ДНК то ви има заложен ген за смесване на историята с научната фантастика... първо си намерете вашия произход и после мисли за нашия..
47
1
 
5
 
! Отговори
za 45 преди 11 години
*** мноо си ***.....ако не са милиардите от ЕС помощи няма да имат пари за заплати на държавните служители, пенсии, за болници , училища....де се раждате таквиз *** ??!?!
46
4
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
да си ползва драхмата и докаже като най-древната демокрация на света че в Гърция--Робинчо, каква древна демокрация, след като държава Гърция има едва от 1830 г.? Преди това не е имало държава Гърция. По време на Римската империя гърците са били един от многото окупирани народи, след това са под Османска окупация. Я ни пропомни кога точно е имало в древността такава държава? Щото историята не помни.
45
1
 
1
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
мдаа..в Бг в учат съществени неща от стила че нямате загубена битка ама че Орфей е тракиец явно сме го пропуснали...
44
5
 
2
 
! Отговори
до жорко от еллин преди 11 години
кат гледам тукашното нищо не може да ме изплаши...поне няма да станат тукашните абсурди: коалиция между комунисти, с бивш цар и един фес да ме вкарват в Е.С. и после да ме управлява пожарникар...
43
2
 
4
 
! Отговори
НИТО... НИТО... преди 11 години
Нито е поли, нито ефхаристо ! Може да ви дадем още 200- 300 мил. евра при условие, че цялата *** наричаща себе си гръцка, се прибере в Етиопия !!!
42
4
 
7
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Според мен Гърция трябва да обяви че спира да плаща външния си дълг и да покаже среден на престъпниците банкериСлед това да напусне ЕС и ЕЗ и да си ползва драхмата и докаже като най-древната демокрация на света че в Гърция ХОРАТА управляват, а не продажните мутри както в БГ напримерЕС и ЕЗ са нищо друго но една стъпка напред до пълното господство на милиардерите на всички ресурси на тази планетаВсеки който смята глобализма за успех на демокрацията е глупакуспех е за най-богатите еврей и шепа
41
5
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
А относно Орфей аз в училище съм учил, че е древногръцки поет и певец, вие ако учите че е българин, няма проблеми ама то тогава е нямалко България, ама нищо де.... нека да е българин хаха
40
6
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
На цяла Европа й писна от тези *** и некадърници гърците! Аман от гръцките ***. Да им теглят шута и да си стоят в Манганландия.Европа за бели хори! Без гърци, без турци!
39
2
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
А бе по-скоро гледай ти да не лазиш, че като гледам на там са тръгнали нещата... сега на следващите избори като левите популисти спечелят и гледай какво ще шоу ще стане...

Спонсорирани публикации