Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж

Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле
12 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
160
Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж
Влофганг Шойбле. Снимка: Reuters

Германия е склонна да обмисли допълнителни мерки, които да подкрепят растежа в Гърция, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от CNBC.

Страната обаче трябва да се придържа към договорените реформи, допълни министърът.

"Ако гърците имат идея с какво можем да им помогнем, за да подкрепим растежа, ние винаги сме готови за разговори“, отбеляза Шойбле.

"В крайна сметка целта е Гърция отново да стане конкурентоспособна, икономиката й да расте и тя да се завърне на финансовите пазари.

За да се случи това обаче, договорените реформи трябва да бъдат приключени. В противен случай за страната няма перспектива“, отсече финансовият министър на Германия.

В петък Германия подкрепи идеята за "европейски пакт за растеж", отхвърляйки критиките, че бюджетните икономии влошават ситуацията в Гърция.

Шойбле подчерта, че Гърция сама трябва да реши дали да остане в еврозоната и че ако иска международната подкрепа не трябва да се отказва от бюджетните икономии.

"Мога да разбера гърците добре... те страдат много“, коментира Шойбле и допълни: "За Гърция няма лесен изход“.

"Сега Гърция трябва да демонстрира дали може да събере необходимото мнозинство, за да остане в еврозоната“.

Шойбле посочи, че Германия не иска Гърция да напусне еврозоната, но също и че не може да накара страната да остане.

"Разбира се ние не искаме Гърция да напусне - това е съвсем ясно и недвусмислено. Ние обаче ще сме странно правителство ако не се подготвим за всички възможни сценарии“, допълва той.

Още икономически новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
до Жорката преди 11 години
Прав си жорка! Ние вече сме толкова в час че минималната ни заплата след 15 години е цели 145 евро..
137
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
абе тя може да предложи..но немци да ги изпълняват..а не елини мързеливи
136
0
 
1
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
питахте ли федералния резерв да ви напечата хартийки без покритие
135
1
 
2
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
ще направят голяма грешка ако пак им дадат пари. Така никога няма да се отучат да викат "дай" и да почнат да работят. За да влязат в час трябав да преживеят голям глад и хиреинфалция като нас 1997 и тогава да си паднат на задниците - и тогава или с хунта или чрез експертто правителство ще се оправят.
134
1
 
2
 
! Отговори
Филики етериа преди 11 години
Малоумия, злорадствувайте на въжделения от вас крах на Гърция и се разнежвайте от несподелена любоФФ към ЕС, МВФ, СБ и кликата на мутро-тиквениците, които с дружни усилия съкращават населението ви с невиждани темпове.
133
0
 
1
 
! Отговори
еее преди 11 години
До гъркофилите.Живейте си в Гърция ама след 5-6 месеца да не виснете като мъда от съдрани *** тук. Такива като Вас е имало и преди 200 години .Слуги сте вече в кръвта си .((% сте праили *** и сте чистили *** ***.Срам сте!
132
3
 
3
 
! Отговори
Филики етериа преди 11 години
Нас-раха се от страх атлантическите юдомасони. Сега започват манипулации и внушения колко зле ще бъде на гърците, ако напуснат зоната и съюза им. Да, ама не! За Гърциа това е добро решение, но за ЕС е катастрофа. Май се вижда краят на сатанисткия съюз...
131
7
 
10
 
! Отговори
Фалиралите преди 11 години
градския транспорт е чист и редовен.. Гърците се отнасят страхотно с нас и за нищо на света не искам да се върна в нефалиралата ми родина и да живея за да работя белкем вържа двата края.. Тук хората работят за да живеят. Забавляват се без да е нужно да пият до припадак. Имат култура учат децата да самочувствие и уважение... Трудолюбива са и имат гражданска позиция..
130
6
 
9
 
! Отговори
Фалиралите преди 11 години
Здравейте от фалирала Атина..ще ви опиша един ден пълен с мъка..Събудих се сутринта и се втурнах към кварталния пазар. Купих си разкошни домати на 0,5 евро и истински плодове. Общо похарчих 25 евро и съм напазарувала за мен и семейството ядене почти за цяла седмица..получавам 800 евро на месец а мъжът ми 1200..плащаме 300 евро наем и още 120 за консумативи. После се разходихме до морето, пихме кафе (едвам намерихме маса) Седнахме да хапнем нормална храна за 15 евро. Нямаме автомобил но тук
129
5
 
13
 
! Отговори
Тъпо племе еййй преди 11 години
Абе вие не разбирате ли, че този евросъюзски цирк е за спасяване на германските и френски банки.Гърците знаят това. Гърция няма никога да стигне нивото на мизерност в което газим ние вече над 22 години.Смешно е хора като нас - неспособни да оправят собствената си ***, да се опитват да дават съвети на хора които са живели и ще живеят по-добре от нас, защото имат достойнство.Ще цитирам отново дядо Славейков:*Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.187
128
4
 
9
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация и обезценяване, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ ПЕК или СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси за намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! И изобщо не е опасно напускането на еврозоната от Гърция! То е необходимо, даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за европейската стабилизация. Проблемите на Гърция са от 40 г. и априори са НЕРЕШИМИ! Просто народът НЯМА ДА ПРИЕМЕ исканите рестрикции! Затова преговорите приличат на опит за заличаване на отговорности и прехвърляне на проблема на гърба на европейския данъкоплатец! Толкова ли трудно да се разбере, че не можете да ДАДЕТЕ НАСИЛА! Колкото и да ви се иска. Насила можете да ВЗЕМЕТЕ! Всичките "СПАСИТЕЛИ" на гърците се опитват да им дадат НАСИЛА! И накрая ще докарат в Гърция някоя хунта! Дошло е време Гърция ДА ПЛАТИ, задето ЯДЕ ПОВЕЧЕ, отколкото произвеждаше и имаше налично! И НИКАКВИ ЗАКЛИНАНИЯ не могат да ЗАМЕСТЯТ това изпитание, което предстои на гърците! Те трябва НА ГЪРБА СИ да установят, че всеки може да се разпростира според чергата... И няма НИКАКВО значение, че ПОЛИТИЦИТЕ им са виновни. Накрая ВИНАГИ го отнася НАРОДЪТ! НАРОДЪТ, КОЙТО, когато избира да го управляват, да си опича акъла и да внимава за популисти и КРАДЦИ. Като втората категория управленци е неимоверно по-опасна. На такива ние, българите, бяхме жертва 20 години. Но това е друга тема...
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
144 по твоята логика *** и Турците са ни извоювали земите с меч в ръка и добре че руснаците ни освободиха!!!!Какъв силен бизнес бе? с какви капитали? можеш да се контрираш с немците или французите? Каква инфраструктура като са ни я изкупили отдавна западняците? говориш като някакъв глупав националист реещ се в света на илюзията!!! Ако гърците са "***" какво да кажем ние дет залехме европа с такива?
126
7
 
6
 
! Отговори
do 144 преди 11 години
Наричаш хората дали ни писменост, религия и култура ***..Даваш ми за пример немците и говориш за "бели хора".. не те ли е срам..
125
8
 
13
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Българските земи, на които живеем сега, сме ги отвоювали с меч в ръка от гърчолята. Имаме още да вземаме. Стига сте ронили крокодилски сълзи за тия ***, а мислете как България да стане по-силна - чрез образовани българи, чрез силен български бизнес, чрез предприемчивост, чрез изграждане на силна национална икономика и инфраструкура. Това има смисъл! БГ над всичко! Германците казват - Дойчланд юбер алес! Бъдете бели хора, а не оплаквачи на ***.
124
4
 
9
 
! Отговори
Мдааа! преди 11 години
Народе, народе!По-значим ли се чувстваш като ревеш на чужд гръб?ВИЖТЕ СЕ ВИЕ КАК ЖИВЕЕТЕ БЕ НЕЩАСТНИЦИ!....вижте как ви правят на маймуни вече 22 години!Нямате акъл да подредите собственият си живот, на другите акъл сте тръгнали да давате.Баси нещастното племе.
123
8
 
9
 
! Отговори
вън от ЕС! преди 11 години
Тъпите гърчоля вместо да инвестират статиците милиарди евро заеми, те изпиха, изядоха и изстраха парите и сега целият свят им е виновен и правят всякакви циркове, само и само да не връщат заемите. Типично *** манталитет. Нямат работа в ЕС и еврозоната. Ако решат да останат, да бъдат официално протекторат на Германия, които да ги управляват разумно и най-сетне да започнат да работят, да се образоват, да придобият поне отчасти еврпейски манталитет.
122
6
 
9
 
! Отговори
до 137 преди 11 години
Политиката на САЩ и Германия са причина за фалита на Гърция и двете ще плащат солено, а не гръцкия народ--И марсианците са виновни. Те ги карат да вземат огромни заеми, за да получават големи заплати и пенсии, 13-та, 14-та и н-та заплата, да работят по-малко от германците, на работа да симулират, че работят, да поркат в кръчмите вместо да роботят, да вземат милиони помощи като мними инвалиди, и т.н. Гърците са най-честните хора, най-работливите, най-умните... Всички марсианци в затвора!
121
6
 
2
 
! Отговори
Спте преди 11 години
А тези Гърци да се капсоловат в пустинните си острови и да се махат от ЕС та Велика Македония да влезне и да даде тласак на нещтата
120
4
 
8
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
ХАХАХА анализаторе.А ти като си кротуваш вече 22 години и "не мърдаш"...да не би да не ти е влязъл.Аман от нещастни мижитурки. Не се виждат как живеят като скотове, тръгнали да обсъждат комшиите, дето живеят и ще живеят в пъти по-добре от тях, защото са НАРОД, защото не се притесняват да си търсят правата, и да покажат на политическата си върхушка, че трябва да се съобразява с волята на народа.А тука някакъв 136-ти "анализатор" ми обяснява, че като не мърдал, не му влизало.***!
119
5
 
7
 
! Отговори
Ачо преди 11 години
Махайте Гърците от Еврозоната че заради тези аборигени пада еврото.

Спонсорирани публикации