Никой не иска излизането на Гърция от еврозоната

Еврогрупата се надява скоро да бъде съставено правителство в страната
Обновена: 15 май 2012 09:23 | 15 май 2012 07:23,
44
Никой не иска излизането на Гърция от еврозоната
Снимка: Reuters
Страните от еврозоната твърдо възнамеряват да задържат Гърция във валутния съюз, увери премиерът на Люксембург и председател на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер след среща на министрите на финансите на 17-те държави от еврозоната. 
 
"Евентуалното излизане на Гърция от еврозоната не беше предмет на обсъждане, никой не пледира в този смисъл" по време на срещата, добави Юнкер, цитиран от Франс прес и ДПА. 
 
Еврогрупата се надява на скорошно съставяне на правителство в Гърция, което да разполага с необходимото парламентарно мнозинство за продължаване на процеса на финансови преобразувания, отбеляза Юнкер.
 
Той припомни, че ЕС и Международният валутен фонд са помогнали много на Гърция и продължават да го правят, като деблокираха миналата седмица поредния транш от 5,2 милиарда евро. От тази сума 4,2 милиарда бяха вече преведени на Атина, а останалата част ще бъде отпусната до края на юни, посочи Жан-Клод Юнкер. 
 
Преговорите за сформиране на правителство в Гърция продължават безрезултатно от момента на произвеждане на парламентарните избори на 6 май, припомня ИТАР-ТАСС. Левите партии, чиито позиции значително се засилиха в резултат на вота, настояват за преразглеждане на мерките за бюджетни икономии, на основата на които еврозоната и МВФ приеха програма за антикризисна помощ за Гърция на стойност 130 милиарда евро. 
 
Европейски дипломати отбелязват, че ако в Гърция не бъде създадено правителство, което да може да гарантира изпълнението на всички поети от Атина задължения, изпълнението на антикризисната програма ще се окаже невъзможно, което на свой ред ще означава неконтролируем дефолт на страната и изпадането й от еврозоната.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
до еллин преди 11 години
Думите ти са затрогващи.Поздравявам те с цялата симпатия,която изпитвам към теб и ти желая щастие в новия ти дом,родината на твоите деца
39
2
 
0
 
! Отговори
до 42 от еллин преди 11 години
Благодаря ти сърдечно за думите ти. За мен е чест да живея и работя в Бг. Най-малкото се чувствам длъжен да знам майчиния език на децата ми. За всеки средно интелигентен човек в Гърция завършил училище не е проблем да разбере катаревуса. Да не говорим че много от младите хора, както и аз на времето учехме древногръцки и дори до днес често предпочитам да чета древните автори в оригинал... Факт е че за близо 3000 години езика ни не е претърпял тази метаморфоза, която са претърпели други езици.
38
2
 
0
 
! Отговори
до еллин преди 11 години
Страхувам се,че не си прав.Имаше време,отдавна отминало,когато юридически документи се пишеха на катаревуса и адвокатите бяха тия,които четяха и превеждаха на говорим език съдържанието им,но днес дори те не го учат в този обем,документацията се пише на новогръцки.А е естествено,че букви и граматика са останали,придиханията изчезнаха.И днес правописа ви е тежък,изписването на звука и по 6 начина е малко тото. Затова те поздравявам,още веднъж,за нивото на българския ти и вярвам,че си наш приятел .
37
2
 
0
 
! Отговори
до 40 от еллин преди 11 години
Развитие в езика има и е нормално. НО чак преводач за катаревуса е малко преувеличено. А и сравнението между старобългарски и съвременния български също е малко преувеличено. Аз не съм учил катаревуса в училище, защото съм завършил през 1988.. но основната част - думи и граматика са малко променени. Изключение е отпадането на многото ударения. Нито са се променили буквите, а самия език си е същия..
36
2
 
0
 
! Отговори
до еллин още малко преди 11 години
А относно катаревуса,извинявай,но малко преувеличаваш. Той е толкова познат в Гърция ,колкото и старобългарския.Имаше време,когато някои институции го ползваха,но и тогава трябваше преводач за обикновения човек,а днес не се използва и официалният език е новогръцки.Както казват твоите предци "панда реи"
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОЙ ВЕЧЕ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ ИСКА НАПИКАНИЯ ИМ ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ
34
2
 
0
 
! Отговори
до еллин преди 11 години
Свалям ти шапка за българския език-стил,правопис и свобода в изказа.Мисля,че наистина си грък,защото си написал елин с гръцки правопис.Предполагам,че си учил тук и вече си се установил в България.Не обръщай внимание на дребното заяждане от страна на някои от пишещите.Историята на нашите страни е свързана за добро и за лошо и в общ интерес е страните ни да се развиват,народите ни да живеят добре и да се опознаваме и уважаваме
33
2
 
1
 
! Отговори
до 35 от Еллин преди 11 години
Така е.. особено след най-новото откритие в пещера на юг от гр. Прилеп на Хомо Сапиенс Македоникус и намерения до него Македонски Паспорт на 500.000 години и 300 праисторически денара вече разполагат с непоклатими доказателства за произхода и античността им... :)
32
2
 
2
 
! Отговори
сЕкСи преди 11 години
На влизане във въпросната територия ще не посреща табела....Добре дошли в р.мАкЕдОнИя-Люлката на цивилизациите !!! ;)..;)..
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е,факт неуспорим....историята си е история и няма сила,която да я промени..;) Като изключим мАкЕдОнЦиТе де ;)..;)
30
2
 
2
 
! Отговори
до 33 от Еллин преди 11 години
За съжаление си прав в това... :) но пък не ни е попречило да направим и първата воина за една жена :)
29
2
 
3
 
! Отговори
сЕкСи преди 11 години
Древните Елини измислили секса и любовта.....много,много години след това Римляните вкарали и жената в него!!!!;)...;))...
28
3
 
3
 
! Отговори
до 29 от Еллин преди 11 години
Като научиш гръцки на моето ниво български ще те призная..ама ще ти е трудничко.. а и странно ми е как ме поправяш за дума, която не фигурира в българския официален език..
27
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Доколкото зная , от отпуснатите 160 милярда евро , гърците няма да получат нищо , а най малко , за харчене.Те ще бъдат прехвърлени директно на банките отпуснали им кредити.Не зная дали гърците са имали държава , но зная, че имат НАРОД. Не са съгласни с условията поставени от ЕС и ще постигнат своето.Ако ли не, ще напуснат ЕС.Няма гръцки политик , който да се похвали , че Гърция е най бедната страна в Европа.Само България има такъв...
26
3
 
0
 
! Отговори
до 28 от Еллин преди 11 години
Не говорим за език а за произход.. Римската наука сочи са примери хора като Гален, римската архитектура и култура се опитва да копира еллинската..Прав че английския ще изчезне някога, като латинския..Но гръцкия е най-древния език в Европа, като феномена е, че и най-малко променен в хода на историята. За един грамотен човек в Гърция 90% от древните текстове е напълно разбираем...Византия си е част от нашата история защото най-много сме повлияли ние културно...
25
5
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
ти си просто поредния хеитер.. --А ти си неграмотен. Пише се хейтър!Дори българския език не знаеш, а си тръгнал да ни учиш на история.
24
3
 
2
 
! Отговори
IMPERIVM ROMANVM преди 11 години
Все пак имаме напредък. Вече признавате, че не е имало държава Византия, нито Елада, а също така, че гърците са били окупирани от римляните. Колкото до това, че великите имена от древността са гърци и римляни, ви предлагам да почетете повече история и ще се убедите, че творбите писани на латински или гръцки не са писани на майчин език. Просто латинския и гръцкия са били лингва франка на времето си. Сега са нищо. Сега милиони хора пишат на англ., който не им е майчин език, но и той ще изчезне.
23
3
 
2
 
! Отговори
до 23 от Еллин преди 11 години
Ти що не си продадеш примерно Велико Търново за да се пооправите малко? Факта че си мислиш че сме мързеливи говори че нито си информиран нито си наясно..ти си просто поредния хеитер..
22
3
 
4
 
! Отговори
до 21 от Еллин преди 11 години
Дори и за османската империя назови ми 5 големи учени или архитекти, които да не са от гръцки произход.. Разпространението на Еллинизма, особено от Александър Велики се счита за възход в историята. Гръцките Фараони в египе са развили уникални школи и извън гърция, които също са повлияли културно на Рим.. но ако искаш даже и по конкретно, като се разхождаш в Пловдив в стария град е красиво нали? Но къщите музей са били на гърци. Красиво ти е и в Созопол и Несебар..Ти какво си оставил зад теб?
21
3
 
1
 
! Отговори
до 21 от Еллин преди 11 години
И като си толкова запознат с историята я ми кажи кога е имало държава Израел за последно? Това значи ли че няма такъв народ?

Спонсорирани публикации