Започват да валят претенции към застрахователите

Доста щети са заведени, но тепърва ще стане ясно дали няма да има още
Обновена: 23 май 2012 09:43 | 22 май 2012 16:24,
12
Започват да валят претенции към застрахователите
Снимка: БТА

Във връзка със земетресението от тази сутрин Investor.bg потърси застрахователите за информация относно предявените щети.

От Алианц България съобщават за над 30 заведени щети в Перник само до обяд. От Евроинс съобщават за 35 сигнала в Перник, 20 в София, както и сигнал от Карлово. От Бул инс информират за претенции за щети в Перник и София.

Застрахователите уточняват, че не е нужно предявяването на щети да стане в първия ден. Освен това някои повреди могат да се проявят в бъдеще.

Вижте какво каза за Investor.bg председателят на Надзорния съвет на Еврохолд България АД Асен Христов:

Държавата учи хората на много лошо, защото когато има бедствие решава, че ще стане краен платец, и всички са се научили да си спестят жълтите стотинки за застраховка имущество.

Тя трябва да влезе в ролята на учител, а не на помагач. Надявам се да се събуди интереса към имуществените застраховки. Дано хората да осъзнаят, че ще платят 25 лв. годишно и поне част от имуществото им ще е застраховано. Ако платят общо 100-200 лв. на година, цялото им имущество ще бъде застраховано, като говорим за нормалните, а не за големите, луксозни имоти.

Най-простият начин е въвеждане на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" от например 10 или 20 лв., като при 2 млн. имота, собственост на физически лица, за няколко години ще се съберат достатъчно пари. От всяка полица 20% да се превеждат на Гаранционен фонд, който да презастрахова в чужбина с покритие на риск за 0,5-1 млрд. лв.

Българските застрахователи ще поемем малките рискове като например наводненията.

Относно днешното земетресение, за мен щетите които бяха в с. Бисер и тези, които предстоят да се случат, като наводнения, са по-големи. Лично аз не знам днес да има щети извън обичайните. Основно това са паднали комини, досега никой не е обявил голяма щета.

Вижте какво казаха за земтресението и евентуалните застрахователни претенции за Investor.bg ръководителите на Бул Инс и Алианц

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: застраховкищети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
Законови Ректьори преди 11 години
Какви задължителни застраховки бълнува тоя бе..? Застраховането си е чиста пирамидална структура,подкрепяна от държавата и основаваща се на страха на хората и майсторскте опити на някои "законнотворци" да я направят задължителана за да прибират още по голями печалби! Абе дай си набързо парите на застрахователите,ама като се наложи да чакаш да ти изплатят обезщетение от 9 дерета, вода ще ти донесът, за да те убеждават че нямаш основание и законово право да получиш пълното си обезщетение!
9
1
 
0
 
! Отговори
сеизмичен шистов газ преди 11 години
Федерален доклад в САЩ твърди, че зачестилите земетресения в щатския среден запад се дължат на масовото сондиране на нефт и шистов газ (.seismosoc.org/FMPro , watershedsentinel.ca/content/does-gas-fracking-cause-earthquakes р globalpost/dispatch/news/regions/americas/united-states/120406/us-earthquakes-oil-and-gas-production-midwest). Това не е първото подобно научно съобщение. Подобни изследвания бяха извършени и във Великобритания след първите сондажи за шистов газ и няколкото силни земни труса, последвали фракинг-а. (bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-15550458). Разбира се противниците на твърдението, (най-вече от добиващите компании) твърдят, че доказателствата са по-скоро косвени. Фактите обаче говорят друго - през последните 10 години слабите земетресения са се увеличили 2 до 3 пъти в районите с най-интензивно проучване. "Годишният брой на леките трусове в периода 1970-2000г. е бил около 21 на година. В периода на първата вълна на проучване и добив 2001-2008, броят е скочил на 29, а през последните 3 години скокът е главоломен - 2009-та - 50, 2009 - 87, 2011 - 134......". (.seismosoc.org/FMPro)
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некак си въобще не мога да повярвам и на дума на застрахователите
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега започват да ни обработват като първите *** ,,дайте по 10 хиляди за саниране,,-срещу земетресение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,после ,,задължително трябва да се въведе застраховка на имуществото,,....само не казват,че преди това трябва да има нормални стандарти за саниране и ИСТИНСКИ застрахователни компании!Не трябва да им се връзваме.Целта е едни фирми на ,,наши,, хора да гушнат едни парички, а българина да го...д..ха! и да плаща 10 години заемиНе сте познали!
6
0
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 11 години
Нищо няма да платят,клаузи и вратички бол-само и само да не платят...На моя позната при наводнение и застраховани всички селскостопански постройки за промишлено отглеждане на патици и платиха 20 лева! Правилно съм го написала и правилно сте го прочели -двадесет 20 лева!Който има излишни пари и нерви да се застрахова.От мутра и от поп когато види пари да се обади!
5
0
 
6
 
! Отговори
God преди 11 години
Асен Христов сигурно има предвид задължителна застраховка "Имущество", а не ГО. ГО покрива щети, които ние сме нанесли на трети лица, а не нанесени на нас. Дори и да е задължителна, е много съмнителен начина за определяне на обезщетенията и условията за плащането им. Съдейки по практиката при каско при тотална щета, общо взето застрахованият винаги е "тотална щета", а застрахователят ще има да дава едни пари.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малките щети не искат да плащат, големите няма да могат, така че...
3
2
 
7
 
! Отговори
kaskoto преди 11 години
А никой не казва, че при земетресение има самоучастие и няма шанс да вземеш средства от застраховка за ремонтна напукани стени мазилки паднали или комини. Трябва да ти е паднал блока или къщата и тогава пак филмът сигурно ще е голям.
2
3
 
17
 
! Отговори
к преди 11 години
Ама, много ясно, че трябва да има задължителна застраховка имущество, как не сесетих. Мен ми писна да ме задължава! Аз имам такава застраховка, защото това е мой личен избор. Надявам се да не видя никога, какви щети покрива, защото подозирам че като ПЪЛНОТО каското покрива 1/5 от възможните щети и то в размер 70-80%. Отделно как се доказва, че телевизора ми е паднал при земетресение, а не при семеен скандал? Как доказвам стойноста на шпакловката, като си я правя аз? Сериозно някой може ли да каж
1
0
 
16
 
! Отговори
Дедо Иван преди 11 години
Да бе, как не сме се сетили досега, още една задължителна сума да плащаме.