Заделят с 5 млн. лв. повече за реклама на туризма догодина

Общият бюджет е 28 млн. лв., каза зам.-министър Иво Маринов
Обновена: 2 ное 2012 15:05 | 2 ное 2012 13:31,
22
Заделят с 5 млн. лв. повече за реклама на туризма догодина
Снимка: БТА

Заложените средства за реклама на българския туризъм през следващата година са общо 28 милиона лева, съобщи Иво Маринов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Той поясни, че националната субсидия за реклама догодина остава в същия размер от 8 милиона лева. Допълнително финансиране от 20 милиона лева е по оперативна програма „Регионално развитие”, които ще бъдат реализирани под формата на различни проекти.

През 2011 г. предвидените за популяризиране на туризма средства бяха 18,7 млн. лева, а за 2012 година заложената сума беше 22,8 млн. лева.

Преди месец Маринов съобщи, че въпреки кризата няма да има намаление в парите за реклама през 2013 година. Министерството предвижда активното представянето на България като целогодишна туристическа дестинация да продължи и през следващата година.

В началото на следващата седмица (от 5 до 8 ноември) заместник-министър Иво Маринов ще участва в официалната програма на 33-то Световно туристическо изложение World Travel Market 2012 в Лондон, което ще се състои в изложбения център ExСel, съобщиха от ведомството.

Изложението е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. На нея ще бъдат представени възможностите на страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

България ще се представи с национален щанд от 293 кв.м. В изложението се включват 25 туристически фирми и общини. Водещото послание на тазгодишното ни участие в Лондон е „България - уникална в многообразието си“ (Bulgaria – Unique in its Diversity).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
гном преди 11 години
Ко заделяте бе,майка ви ...........Спрете да леете бетон навсякъде,изчистете малко и започнете да предлагате по-качествени услуги/продукти/условия.Друга реклама не трябва!
18
1
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
И за какво отиват тия пари? Искам детайлна разбивка за всеки един лев за какво и къде се изразходва от тия 28 млн.
17
1
 
10
 
! Отговори
Красимир Гергов преди 11 години
Това е приказка, пичове! Изкарах за още едно голф-игрище! Мерси!
16
0
 
3
 
! Отговори
култур-винкел преди 11 години
Трябва да се организират различни фестивали и подобни мероприятия, за да се добива добра популярност. Паричките ще се завъртят в икономиката, че и печалба може да докарат.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закриха болници заради 2 млн дългове,поне 4 болници можеше да спасите с тези 8 млн,противни дебеловрати изверги,вместо да си рекламирате празните хотели!
14
3
 
8
 
! Отговори
ии преди 11 години
28 милиона / 2 милиона работещи = 14 лв от мен за да правим рекламка на мутрите.Безценннооо!Това са 10 % от парите които ще вземат от българина с Десятъка на Дянков.Браво ГЕРБ Много умело използвате тези пари!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давам 120 лв за нощувката в Български хотел .... на сутринта ми искат 20 ст за сметанката към кафето. България.Давам една шапка пари и накрая чакам 60 мин само да ми донесат салатата!?!? Нямали хора и затова ставало по бавно ?? Салата - нарязани домати и краставици ? България?!?И 200 милиона да давате с трици маймуни не се ловят.
12
3
 
9
 
! Отговори
6 преди 11 години
До До 6Нито съм малдеж, нито съм гербер. А и хотелите не са от вчера другарю или от преди 3 години! За всичко което се дадат пари без значение добро или зло пищите като ущипани девственици щом не са към ваш'та заплата.
11
8
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Е даде работят много роби за по 400-500 лева заплати, ,но малцина успяват да си приберат заработеното.Да не говорим че работят по 12ч ,а са осигурени на 4 часов работен ден... о да и за фирмите под-изпълнители и на тях малко трябва да им съживим бизнеса.Като цяло ми се струва ,че си от младежкото герб?
10
3
 
5
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 2 - Как можеш да сравняваш България, която има 5-6 курорта с Туриця и Гърция, които имат хиляди километри плажни ивици и десетки курорти, да не говорим, че са доста по-богати държави от нас.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да плюете колкото си искате България, но на повечето ми познати англичани много им харесва в България и смятат да отидат отново на почивка на българското черноморие.В България има много по малко бетон например от колкото в Испания...
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4око, резултатите са не само повече данъци за държавата, но и повече работни места! Туризмът е един от малкото сектори, които се развиват и в кризата и носят около 3 милиарда евро годишно на българската икономика.
7
4
 
13
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ЕЛАТЕ В БЕТОНОВАТА ИЛИ НАЙЛОНОВАТА РЕПУБЛИКА...
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5Бе у тия мутрохотели работят не малко обикновени хорица, които все пак взимат някакви заплати. За да работят тия хотели работят и доста фирми под-изпълнители, където работят още нормални хора. Стига сте гледали все в чуждото канче....
5
6
 
13
 
! Отговори
4око преди 11 години
Чудесна новина!Мутро -правителството инвестира пари в мутро-хотелите ,концесионерите на плажове и джетове ,че са обеднели много!Пък те видиш ли после щели да платят повече данъци ?!? и за на ХОРАТА от народа ще има повече пари за пенсии и здравеопазване?!! ХААХА да ама едва ли ...
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека източването започне предсрочно.
3
10
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво, действайте! Догодина с напълно готовите магистрали Тракия и Марица ще очакваме много повече туристи.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бюджетите на Гърция и Турция са 20-30 пъти по големи и не е случайно, че имат и много повече туристи!
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВИ 28 МИЛИОНА ЗА РАЗДАВАНЕ НА 21 ГОДИШНИ ПИАРКИ ДА РЕГИСТРИРАТ ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК ? ДЕЛЯНЧО, И АЗ МОГА ДА Я СВЪРША ТАЯ РАБОТА ЗА ПОЛОВИНАТА ПАРИ- ИЗБЕРИ МЕ МЕН ! НАЙ- ДОБРАТА РЕКЛАМА Е ОТ ДОВОЛНИТЕ ТУРИСТИ, КАТО СЕ ВЪРНАТ В КЪЩИ.

Спонсорирани публикации