От януари БДЖ ни извозва на по-дебели цени

Средното поскъпване на билетите ще бъде от 5%
6 ное 2012 16:31, Бойчо Попов
30
От януари БДЖ ни извозва на по-дебели цени
Снимка: Булфото

Ръководството на БДЖ Холдинг ще внесе предложение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за увеличение на цените на билетите за пътуване с влак средно с около 5%, научи Investor.bg от Димитър Костадинов, директор на отдел „Маркетинг и продажби" в БДЖ „Пътнически превози“.

Предложението е във връзка с планираните от ръководството на дружеството промени в цените на билетите, анонсирани още през август. Тогава председателят на борда на директорите на холдинга Владимир Владимиров заяви, че промяната в цените на енергоносителите няма как да не се отрази пряко и върху стойността на билетите.

Към днешна дата Костадинов посочи, че увеличението ще бъде въведено за всички линии на база превозено разстояние, а не само за отделни линии, както наскоро бе коментирано в медийното пространство.

Той допълни, че крайното решение за възможното повишение е на министерството на транспорта.Hidden Field

Все пак Костадинов очаква, че предложението за повишаване на цените ще бъде прието, защото аргументите на ръководството на железницата са конкретни. Той посочи, че се взема под внимание повишението в цените на енергоносителите, както и очакваното поскъпване на инфраструктурните такси, които железницата плаща на НКЖИ.

Поради наличие на определен административен срок, който може да забави процедурата, вероятно промяната ще бъде отразена на по-късен етап, каза Костадинов. По първоначална информация идеята е увеличението да влезе в сила от януари 2013 година.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че ни "извозват", извозват ни
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
demek 6te ni go vkarvat po debel
3
6
 
27
 
! Отговори
666 преди 11 години
ще спра и да пътувам с БДЖ.!!1-во карти за намаление за учащи важат до навършване на 26 г., дори и да учиш магистратура2-ро няма и 100 км се пътуват за 3 ч. ..в кой век сме?! 3-то интервала между влаковете е огромен ..4-то мръсотия и гнусотия5-то пълно с *** и непрани вонящи старци6-то персонала на БДЖ са прости, злобни и комплексирани хораще си пътувам с автобус или с кола.нека фалира!!!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, мани... не стига, нашите влакове мязат като в Пакистан или Индия, остава още малко да се наакчат отгоре върху композицията да се возят :DDD
1
0
 
20
 
! Отговори
2 преди 11 години
Не ме бъркат кирливите им 5%......да направят услугата качествена,влаковете нормални,и да не се патува от София до Варна за същия интервал от време както от София до Ню Йюрк по 12 часа.........само с влак ще пътувам...

Спонсорирани публикации