От януари БДЖ ни извозва на по-дебели цени

Средното поскъпване на билетите ще бъде от 5%
6 ное 2012 16:31, Бойчо Попов
30
От януари БДЖ ни извозва на по-дебели цени
Снимка: Булфото

Ръководството на БДЖ Холдинг ще внесе предложение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за увеличение на цените на билетите за пътуване с влак средно с около 5%, научи Investor.bg от Димитър Костадинов, директор на отдел „Маркетинг и продажби" в БДЖ „Пътнически превози“.

Предложението е във връзка с планираните от ръководството на дружеството промени в цените на билетите, анонсирани още през август. Тогава председателят на борда на директорите на холдинга Владимир Владимиров заяви, че промяната в цените на енергоносителите няма как да не се отрази пряко и върху стойността на билетите.

Към днешна дата Костадинов посочи, че увеличението ще бъде въведено за всички линии на база превозено разстояние, а не само за отделни линии, както наскоро бе коментирано в медийното пространство.

Той допълни, че крайното решение за възможното повишение е на министерството на транспорта.Hidden Field

Все пак Костадинов очаква, че предложението за повишаване на цените ще бъде прието, защото аргументите на ръководството на железницата са конкретни. Той посочи, че се взема под внимание повишението в цените на енергоносителите, както и очакваното поскъпване на инфраструктурните такси, които железницата плаща на НКЖИ.

Поради наличие на определен административен срок, който може да забави процедурата, вероятно промяната ще бъде отразена на по-късен етап, каза Костадинов. По първоначална информация идеята е увеличението да влезе в сила от януари 2013 година.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Ром преди 11 години
ас не плаштам, кат съ облещя на кунтролата и айде минавам. Ни мъ ибе. И ей - да почнити да слагати убава артия в кенефите, чи ми е нежно ***
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛОШОТО Е ЧЕ НАЙ БЕДНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА ПОЛЗВА ВЛАКА ЗА ПРЕВОЗ. А ДРУГАРЧЕТАТА МУ ПРАВЯТ НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК КВАДРАТЕН БОЛТ С ЛЕВА РЕЗБА. Е А ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.
23
1
 
4
 
! Отговори
! преди 11 години
БДЖ- то ще бачка за ***- сори, за социално слабите, на тях билетите не се проверяват!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На БДЖ почнаха да им е..ват мамата още правителството на "царю честити". Тогава, вместо да инвестира в нормални локомотиви и вагони (сегашните са на по 40+ години !) се купиха на ЛУДИ цени едни ГРАДСКИ АВТОБУСИ НА РЕЛСИ (Siemens Desiro). При това с такива условия за поддръжка от страна на германците, че от злато да бяха, по-евтино щеше да е..След това Станишевото правителство даде 10-тина милиона за спални вагони, произведени през 60-те години. Други 1300 (!) вагона залипсваха необяснимо...
21
1
 
9
 
! Отговори
versaux преди 11 години
Баси мениджмънта... По влаковете смард... Закъсненията гарантирани... скоростта на движение - ала Барон Хирш.. и.... тия вдигат цените... Ами ще ми духате супата ....
20
1
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Пазарна икономика бе. Като не ти изнася - не пътуваш с БДЖ и толкова. На сила - никой не те кара.
19
1
 
7
 
! Отговори
защитник преди 11 години
Да беше само БДЖ, дето ни извозва... Нямаше да пътуваме с тях... Ех, мечти!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На какво основание ще повишат цените - на безкрайно амортизираните и мръсни влакове или на перфектните ни ЖП релси?!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** *** мръшляци нещастни!!!! По-мизерни жп превози има само в Бангладеш! Кенефите смърдят, седалките тънат в гадости, влаковете закъсняват, а редовно и не стигат.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко да вдигнат цените и влаковете ще тръгнат празни като хората ще се прехвърлят на автобусите. След това БДЖ ще съкратят още влакове и така докато затворят напълно. Без пари от държавата цените няма да ги спасят.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е, БДЖ ги закопаха ГЕРБ с фалита на Кремиковци и безработицата.
13
7
 
4
 
! Отговори
ре 11 преди 11 години
Ае да ти бием на теб шута, а? Щото БДЖ ги закопа Станишко...
12
3
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
E da ama kachestvoto iska investicii, a BDJ e pred ***, shtoto nqkoi hora kupiha motrisi za hubost, i gi pusnaha po osranite linii...
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Борисов не подаде оставка, да му бием шута през лятото.
10
1
 
10
 
! Отговори
реалност преди 11 години
Скоро БДЖ ще остане без пътници,реално погледнато цените на автобусите и влаковете са едни и същи....а за скоростта не искам да коментирам. Влаковете се движат супер бавно и условията са повече от мизерни....ако вдигнат цените, това ще бъде неоснователно.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бдж-то първо да почнат да си мият тоалетните, че даже и в първа класа ти се насълзяват очите от амоняка и после да говорят за вдигане на цени.
8
2
 
24
 
! Отговори
До №6 преди 11 години
Ми то никъде в света няма толкова ниски заплати.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
brato ne si prav, purvo se vdiga ka4estvoto posle se vdigat cenite. cenite suotvetsvat na ka4estvoto. ne stava po obratniq na4in
6
10
 
11
 
! Отговори
do 666 преди 11 години
Прав си. Затова трябва да се вдигнат цените, и да се подобри качеството. Никъде на запад няма такива цени, за 100 км - 3 евро билет. Последно пътувах в Холандия, и няма и 40 км от летището до Утрехт струват 8.40 евро. За скоростния влак от Валенсия до Мадрид (480 км) платих 83 евро в едната посока по намалена онлайн тарифа. Представи си билета София - Варна да струва 170 лева, вместо 20. Но влаковете, разписанието и скоростта са истински, а не като у нас...

Спонсорирани публикации