ТV7 с нов собственик

Британският Alegro Capital придобива канала и BBT за неназована сума
20 ное 2012 15:15, Бойчо Попов
59
ТV7 с нов собственик
Снимка: ТВ7

 Телевизия ТV7 има нов собственик – английският инвестиционен фонд Alegro Capital.

Създадената през 2003 година финансова компания е базирана в Лондон. Името ѝ нашумя в България за първи път през 2010 г., когато стана консултант на Plus Eastern Europe GmbH по сделката за продажба на магазините си Plus в България и Румъния на международната търговска група Lidl.

Покупката на TV7 обаче е първата сделка на фонда в Югоизточна Европа, обяви Патрик Мартин, представител на новите собственици на телевизията, които бяха представени днес пред медиите. Alegro Capital се занимава по принцип с корпоративни съвети. Компанията има интереси в различни отрасли, но притежава значителен интелектуален капитал в далекосъобщенията, медии и технологии, търговски, индустриални и възобновяеми сектори. Компанията е осъществила до този момент корпоративни финансови транзакции, възлизащи на над 50 млрд. долара в 15 страни в Европа, както и в САЩ и Азия.

„Пазарът бе под натиск до скоро, но това вече отшумява и сега този факт е чудесен повод за навлизане на пазара“, пояси още Патрик Мартин пред камерата на TV7.

Британската компания ще стане собственик и на BBT и детския канал Супер7.

TV7 беше създадена от Любомир Павлов и Красимир Гергов с лиценза на телевизия Седем дни на Георги Агафонов. След като Павлов и Гергов се разделиха, новата медия беше ръководена от съпругата на Павлов Диляна Грозданова, бивша водеща в БНТ и народен представител от НДСВ.

Това не е първата смяна на собствеността на канала. През 2009 година TV7 за първи път смени собственика си, когато бе придобита от офшорната компания Crown Media. Консултант на инвеститорите стана Цветан Василев, мажоритарен собственик и председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка.

Още новини за медии и комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
23
 
21
 
! Отговори
журналист преди 11 години
Щом някой не е от БСП-ДПС-ДС е много зле за държавата и трябва да бъде оплют. Истината е, че всички журналисти трябва да са *** на БСП, иначе лошо. Другари нали бяхте уж демократи или като чуете за култура се хващате за кобура. Нещастници.
8
12
 
35
 
! Отговори
ВЪХ преди 11 години
БАРЕКОВ ОСТАНА БЕЗ РАБОТА
7
15
 
39
 
! Отговори
вносител на з. части преди 11 години
На Б.Б вече трети *** му внасят от чужбина, защото барека почти изблиза и втория. :) :):)Така че, ако Б.Б не иска да влиза в нови разходи да стиска палци (образно казано) да разкарат подлогата му и от тази "телевизия".
6
10
 
44
 
! Отговори
1000rr преди 11 години
Мазния ПР на ГЕРБ -бАРЕКОВ ,какво ли ще прави:)))))))))
5
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, дали телевизията ще продължи с прогерберската пропаганда...
4
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано изхвърлят Бареков - подлогата на герб!
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг трябва да останат ,само 2 канала ,и те да работят ,до 22.30 часа !Иначе народа много се разсейва ,особено в Бе-ГЕТОТО!
2
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано от телевизия на мутрите стане нормална телевизия.
1
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-после някой да притисне мързела Бареков и новата му любовница Диана.

Спонсорирани публикации