Готвят стачка във ВМЗ-Сопот

Предприятието дължи 2,3 млн. лв. на работниците си
3 дек 2012 16:47,
4
Готвят стачка във ВМЗ-Сопот
Снимка: архив Reuters

Във ВМЗ-Сопот започва събиране на подписка за обявяване на ефективни стачни действия, съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Причината за действията на рабитниците са неизплатените заплати в дружеството.

По подписано споразумение между мениджърския екип на дружеството и ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" до 30 ноември трябваше да бъдат изплатени заплатата за септември и авансът за октомври 2012 г.

Към настоящия момент вече се дължат и авансът за ноември и заплатата за октомври 2012 г., като общо за четирите плащания на 3100-те оръжейници се дължат 2,3 млн. лв. без осигуровки.

В края на октомври във ВМЗ-Сопот надигнаха глас срещу неизплатените заплати и подготвиха предупредителна стачка в рамките на обедната си почивка. Тя обаче беше отложена, след като работниците получиха част от парите си.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев беше заявил, че до 30-и ноември Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) трябва да е приключила напълно с процедурата за раздържавяване на ВМЗ-Сопот.

Българският производител на боеприпаси „Емко“ ЕООД остана единственият кандидат за предприятието, който участва в процедурата по приватизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: протестВМЗ-Сопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
мистър 10% преди 11 години
Схемата е ясна. Приватизация, фалит, разпродаване на скрап на обурудването. 3100 безработни и един приватизатор прибрал някое милионче от затриването на завод за стотици милиони.
3
1
 
4
 
! Отговори
BOTEV преди 11 години
sta4kata da byde v SOFIJA pred NARODNOTO SYBRANIE tija 240 MYTRI da se mahat
2
0
 
0
 
! Отговори
реалист 2 преди 11 години
Само да не продължи и то 500 г, че това ще ни доварши .... и то за 5 г.
1
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Страна в ес в която хората нямат пари да си посрещнат коледа и нова година, защото са работили за без пари!! И нямало робство в 21 век -да, да !!!

Спонсорирани публикации