БЕХ готви документи за четвърти телеком

Лицензът ще бъде поискан за дъщерното дружество "Булгартел"
20 дек 2012 17:23,
3
БЕХ готви документи за четвърти телеком
Снимка: Reuters

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще кандидатства за лиценз за четвърти мобилен оператор у нас, стана ясно от думите на изпълнителния директор на дружеството Михаил Андонов по време на отчета за 2012 година.

За целта ще бъде използвана мрежата на дъщерното държавно дружество „Булгартел“, което притежава мрежа за пренос на данни в България и в други държави. Какъв ще бъде механизмът и какви срокове си поставя БЕХ за изпълнението на тази идея обаче на този етап няма яснота.

В момента "Булгартел" предоставя телекомуникационни услуги в Македония, става ясно от сайта на компанията.

Михаил Андонов обясни още, че очаква до края на февруари БЕХ да получи рейтинг от агенция Fitch. След това холдингът ще емитира облигации на международните пазари.

Целта на тази операция е да бъдат покрити разходите на дъщерната Национална електрическа компания (НЕК).
БЕХ обяви още през септември, че ще се опита да продаде емисия облигации на стойност 250 млн. евро. Паралелно ще се водят и преговори със заемодателите на НЕК, които отпуснаха средства за проекта „Белене“ за разсрочване на задълженията.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: телекомБЕХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
това си мислех и аз 1 ви...много оператори..а цените все високи..само че тук в БГ ценообразуването на какъвто и продукт да било..няма нищо общо с пазарната икономика..примерно толкова много бензиностанции..но цените на горивата са едни..ВСИЧКО Е СМЕТКИ И САМО СМЕТКИ така е тук в България
1
1
 
5
 
! Отговори
Ха! преди 11 години
Да не стане като бензиностанциите!

Спонсорирани публикации