Пекин забранява рекламите на лукса

Мярката ще бори корупцията и погрешните социални добродетели
6 фев 2013 10:58, Бойчо Попов
33
Пекин забранява рекламите на лукса
Снимка: Ройтерс

Китайските радио и телевизионни станции ще забранят рекламите на скъпи и луксозни стоки заради засилващия се натиск на правителството срещу екстравагантността и прекомерните отпадъци, както и корупцията, предаде държавната агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

“Подобни реклами разгласяват погрешни стойности и социални добродетели”, съобщават от Държавната администрация за радио, филми и телевизия.

“Като важни културни и идеологически крепости радиата и телевизионните канали трябва изцяло да упражняват образователната си роля”, коментира говорител на телевизионната агенция пред Синхуа.

Забраната идва и след многократни призиви на Си Дзинпин, новия лидер на Китай. Тя обаче може и да се отрази негативно на производителите на луксозни стоки, които силно разчитат на разрастващия се китайски пазар.

Миналата година правителството в Пекин забрани употребата на алкохол по време на банкетите на китайската армия. Това засегна производителите на скъпи ликьори, които са и водещи рекламодатели в телевизионната мрежа в страната.

Най-новите мерки се очаква да се отразят на производителите на бижута и най-вече на луксозни часовници, които са един от символите на благосъстоянието в Китай. Акциите на Hengdeli и Emperor Watch and Jewellery – най-големите търговци на луксозни часовници в страната, реагираха на новината и регистрираха силни спадове на борсата в Хонконг.

Още любопитни икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: икономиката на Китай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Дофтур оф були преди 11 години
До КостовистКогато цъфнат налъмите.В родината на компютъра компютри вече не произвеждат.Всичко е в китайски ръце...е пък компютри с марка Айвън Боунс може и да правят/намиг/
26
5
 
3
 
! Отговори
tony преди 11 години
Забравих да добавя извинявам се, че луксозните качествени стоки идват от запада а по този начин изтича и така цената валутка дет я прибира китаи от некачествените си стоки дет лашка по света. Аиде със здраве и продължаваите за възхвалявате комунярските стоеве по света.
25
3
 
4
 
! Отговори
tony преди 11 години
Ами като не искат скъпи предмети китайците ще бачкат за без пари. Това е целта на комунярското правителство на Китай хората там да са робчета за нищо. Хляб вода и базово потребление на основни продукти. Че като вземат да свикнат на по висок стандарта няма кои да бачка залдо.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...3000 години исках да кажа
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствената държава, която съществува от 3000 хилядолетия и се развива и уголемява.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..смятам, че това трябва да направи всяка уважаваща себе си и своя народ държава, а не да поощрява оглупяването, простотията и новите фалшиви "ценности".
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБАЧЕ КВИ ЯКИ КИТАЙКИ ПОЗНАВАМ АЗ...... МАЛИИИИИИИИИИИ........ ЛОШОТО Е ЧЕ НЕЩО НЕ ГОВОРЯТ МНОГО МНОГО АНГЛИЙСКИ И ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ В КОНТАКТА....... ИНАЧЕ СА СТРАХОТНИ!!!!!
20
2
 
4
 
! Отговори
До 24 (До До 22 от 2 преди 11 години
Ок, ами щом е така хубаво, що не се преселиш там за постоянно! Да ходил си в нубавите места! Да и там има такива - но говорим принципно! Защото и аз от личен опит мога да ти кажа - другарите гледат да се представят добре в очите на чужденците - това че си ходил за малко, не значи, че си се потопил достатъчно в атмосферата - няма я да те заведат на някое смотано място - все пак не можеш да ме удебиш, аз съм живял в СССР и също мога да изкажа мнение - нали и там държавата се грижеше за всичко!
19
2
 
5
 
! Отговори
До 22 от 21 преди 11 години
Аз Китай съм ходил и съм достатъчно кадърен да мога да взема информация "от извора" както се казва! Не я черпя от гуглето и ако ти неземни интелекте ми дадеш по-добър начин на управление на 1 милиард и половина души ще те призная!
18
1
 
10
 
! Отговори
БРАВО! преди 11 години
БРАВО!Все още има останала капка морал и нравственост там! А сега ще се види (но надали ще ни го кажат) един феномен, че когато спре рекламата спира и бизнеса!
17
3
 
10
 
! Отговори
До 21 (До От 3 до 16 преди 11 години
Пич, много си заблуден - пусни в гуглето за замърсяването, или за бедността в Китай! Пусни за това клко кинти имат така наречените "отговорни" Другари - там! Това не е демокрация - това си е чист капитализъм! Китай не е комунизъм, Китай е ООД на управляващите! Само дето тук можеш да разправяш вицове за Бат Бойко, аз там директно арестуват и затварят!И още нещо - в Китай скоро ще имат проблеми защото не могат да поддържат този ръст постоянно, а там проблемите много бедни и много богати се изостр
16
5
 
9
 
! Отговори
От 3 до 16 преди 11 години
Ще ти дам друг пример щом смяташ че демокрацията още не дошла в БЪлгария макар тайничко вече да ме задушава :)Пр: САЩ - люлката на демокрацията! Какъв е идеалът за идилия там? АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА! За всеки да има къща кола и някакви други неща! До какво ги доведе тази мечта? 17 трилиона външен дълг и криза с банките и жилищните ипотеки! А Китай наистина помагат на своя народ и ги водят също към тази "мечта"! Преди две седмици имаше статия че Китай строи 16000000 жилища за бедни! Къде е разликат
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подобни реклами разгласяват погрешни стойности и социални добродетели...kolko pravilno .bravo na kitai.ne slu4aino sa svetovna sila nomer 1
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, че то реклами могат да си позволят сам мноооого богатите фирми.Така, че за това си абсолютно НЕправ
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да аз знам, че е простА реклама, но ме е яд, че СЕ ХАБЯТ ЧОВЕШКИ И ЗЕМНИ РЕСУРСИ ЗА ЛЪЖА И ИЗМАМА, А НА МЕН ЩЕ МИ НАЛАГАТ ДА ПОЛЗВАМ ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО МИ ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА, ЗА ДА ПЕСТЯ РЕСУРСИ!
12
4
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
България пък точно откога е демократична страна? И в Китай от 40 години е капитализъм, иначе помниш ли когато ядяха коренчета през 60-те. А по темата - държавата няма право да преценява кое е морално и кое не е. И е глупаво да сравняваш стоки с хора.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 1 . Ако няма реклами ... Всичко в в света ще стане монополи на големите фирми. Представи си че правиш завод за вафли.... твоите вафли са по -хубави ама никой няма да разбере че изобщо съществуват и големите компании ще те изядат. А конкретно реклами за лукса това е добре да се забранят защото лукса е селщния и фукане пред комшията общо взето .. чалга..
10
7
 
5
 
! Отговори
3 преди 11 години
Целта е за промиват мозъците на обикновените В Китай властта иска да накара обикновените да мислят че са специални а същевременно властта да краде пари С една дума ако хората не знаеха че съществуват смартфони нямаше и да си купят
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забрани на селските бекове да си поръчват бутилка уиски в дискотеката за да се фукат и те ще си теглят въжето, защото ще им се изгуби смисъла на живота :D
8
3
 
12
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
Трябва да правиш разлика между информация и реклама. В рекламата единственото вярно нещо е, че този продукт същестува на пазара. Всичко друго е лъжа.

Спонсорирани публикации