Крайният клиент да има повече влияние върху бизнеса

Законите да са след оценка за влиянието върху обществото
Обновена: 21 май 2013 21:38 | 21 май 2013 21:33, Камелия Цветанова
11
Крайният клиент да има повече влияние върху бизнеса
Икономистът Георги Ганев. Снимка: Булфото, архив

Лекарството за образованието, здравеопазването  и други сфери е в предоставянето на повече влияние на крайния клиент, коментира пред Bulgaria On Air икономистът Георги Ганев. Същото важи и за енергетиката. Идеята е компаниите или институциите, които се справят добре с предоставянето на услугата, „да получават пари и награди за това“, а тези, които не се справят- напротив“.

Ганев сподели основни моменти от представения доклад "Варианти за икономическа политика. Предимства и недостатъци", изготвен в рамките на инициативата на Институт “Отворено общество” – Macrо Watch*.

Един от ключовите акценти на документа е пазарът на труда и подготвянето на добри кадри, обясни икономистът. Сред идеите, представени  в доклада е и регионално определяне на осигурителните прагове. Договарянето на праговете трябва да е въз основа на някаква средна стойност за страната или конкретен регион и не трябва да е в ущърб на икономиката, обясни Ганев. „Ако в дадена област безработицата е над 7-8 %например, да не се вдигат осигурителните прагове“, поясни икономистът и допълни, че това ще облекчи бизнеса и разкриването на работни места.

"Друго предложение, отразено в цитирания документ, е новите закони да се приемат след подробна оценка за въздействието на бизнеса, социалната среда, хората и т.н.  Подобен подход няма как да бъде приложен бързо, но ще има превантивен ефект", заяви още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Георги ГаневBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
pathfinder 4656 преди 10 години
Цялото правителство и БНБ са подслушвани с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел с подкрепата на ЕК и ЕЦБ. Калин Христов, Мариела Ненова, Андрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ограбиха икономиката, а вие (или капитала зад банките в картел) го направихте финансов министър. Калин е с контрол на съзнанието с имплант и връзка с мрежата на Мтел, нещо нормално за съвременните технологии и обслужва интереси. Същото важи и за посочените по-горе - явно к
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господине на кое казвате бизнес ? На моловете, на концесионерите или на затихващото електропроизводство. Нещата са много по-простички от високопарните доклади.
8
1
 
0
 
! Отговори
dd преди 10 години
Товаса пълни глупости.С тези препоръки се засилва и заоалира монополното влиание.ИСТИМАТА Е : ОБВЪРЗВАНЕ НА ДАНЪКА С РАЗКРИВАНЕТО НА РЪБОТНИ МЕСТА.Пропоциомалено намаление на дакъка срещу пропорционално разкриване на работни места.
7
3
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
*** пак пробутва ЛЕБЕРАЛНА "стратегия"
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пръдльо чел- недочел нещо все се прави на капацитет в бизнеса.Може да е завършил нещо,ама да не се прави на отворен,а да се разходи и да пазарува малко!
5
2
 
12
 
! Отговори
rrrr преди 10 години
Държавната политика е фактор за потреблението! Видяхме европейските антикризисни мерки, които смъкват стандарта на живот и потреблението пада... това не е добра политика! Не може да намалиш приходите населението за да увеличиш приходите на държавата. Накрая страда народа и ако от новия кабинет не се вземат мерки ще последваме средиземноморските страни!
4
0
 
8
 
! Отговори
кой плаща данъци ? преди 10 години
В исторически план въвеждането на плосък данък се е смятало за подобрение в сравнение със ситуацията, в която аристокрацията и духовенството са освободени от почти всякакви данъци. Това, например, е една от причините за Френската революция. През 19 век плоският данък за всички доходи е въведен в повечето европейски страни.Колко е проценто от българското население са данакоплатци ? Само 17%.Защо ?Деца, ученици, пенсионери и *** не плащат данък защото не работят.Смятайте какво остана ?
3
0
 
8
 
! Отговори
село Магарино преди 10 години
Господин Ганев, само автопарка на Парламента е един неоткрит завод...
2
1
 
4
 
! Отговори
gost преди 10 години
iискам да попитам.Пак ли 6те мислите за едрите а за по обикновенните отрудени хорица кои 6те се се сети и тия програми ме интересува на кои 6те ги дадете този пат
1
2
 
6
 
! Отговори
45 годишен преди 10 години
Връщаме се назад във времето . По-времето на Соца имаше такива организации - Комсомол , ОФ и те критикуваха кварталния Бакалин когато Лъжеше в грамажа .А Партията или ги Порицаваше или Награждаваше .

Спонсорирани публикации