Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!

Каролев: Ляв завой в момента е немислим
Обновена: 6 юни 2013 22:35 | 6 юни 2013 22:31, Веселина Йорданова
89
Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!
Владимир Каролев. Снимка: архив, БулФото

"Съществуването на Международния валутен фонд (МВФ) в сегашния му вид е напълно излишно. Това е така, защото се опитва да влияе на валутните курсове и създава огромен хазартен риск. Ситуацията е напълно сходна с даването на кредит на някой, който не може да го плаща, и после ходиш да събираш пари от съседите, за да погасиш задълженията му“, каза в ефира на Bulgaria On Air финансистът Владимир Каролев.

Той посочи още, че фондът е сбъркал поне 6-7 пъти при прогнозите си за това до каква степен мерките за икономии ще задълбочат рецесията в Гърция.

Относно състоянието на българския бюджет, Каролев обясни, че няма опасност за хазната, ако финансовият министър съумее да си свърши качествено работата.
„Няма основание, ако се окаже, че прогнозите за икономически ръст и приходи са прекомерно раздути, да се увеличават разходите. Това е задължение на Петър Чобанов в момента и смятам, че той ще успее да се справи и да удържи на натиска, на който ще бъде подложен“, каза още Владиир Каролев.

Той е категоричен, че в момента ляв завой е немислим, защото подобни стъпки се правят само в условия на ръст и пълен държавен бюджет. „Основният риск за страната в момента е хулиганът Сидеров, от който реално ще зависят гласуванията на важните закони, какъвто е този за държавния бюджет например“, каза още финансистът.

Вчера премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов заявиха, че има риск от драстичен скок на дефицита заради ниски приходи и отложени разходи.

Владимир Каролев прогнозира също така, че това правителство вероятно ще довърши информационния меморандум за АЕЦ „Белене“ и ще направи маркетинг пред чуждите инвеститори. Той не коментира дали все пак ще бъде намерен стратегически инвеститор за централата, но поясни, че няма пример в света, при който финансов инвеститор да се ангажира с ядрен проект.

Последната компания, която прояви интерес към „Белене“, беше американска, но нейните представители „само са се поразходили из бившия парламент“, посочи финансистът.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Понеже гледам някои долу питат къде са парите и, правилно се досещат че ги изнесох със сакове с авиоотряда( и на тях дадох по една пачака, питайте ги ако не вярвате). Отидох в БНБ-то с празни сакове, чували и кашони и викам на ковчежника пълни докато има, народа да го дуа. Ковчежника и той отнесе едно кашонче, питайте ако не вярвате, но не вярвам да ви каже. Муха-ха-ха-ха
48
0
 
13
 
! Отговори
Нееее преди 10 години
Хора,не плюйте по Каролев...знаете,че ще стане и ще напусне статията веднага,ако не сте съгласни с него...абсолютен *** си ти владко..мрънкалник...
47
1
 
26
 
! Отговори
ашок преди 10 години
Защо не каже Каролев какво следва след падане на валутния борд или подготвя хората за това безумие?Падането на валутния борд означава опрощаване дълговете на олигарсите към банките и плащането им от населението. Означава също печатане на пари и инфлация.Възобновяване строежа на АЕЦ Белене , означава натоварване бедният българин със 25 млд. евро допълнително , без никаква гаранция за реализация на тази ел. енергия.Затова Станишев не стана премиер , зада носи друг отговорност за това престъпление.
46
0
 
8
 
! Отговори
apostol преди 10 години
Прочетох много внимателни всички коментари преди мен Абе как пък един не мудаде положителна оценка на тоя ....
45
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!"Но най -голям е рисът от такива "всезнайковци" като теб.Няма тема ,по която да не се изказвате като от "последна инстанция".Я бъди малко по-скромен!
44
1
 
24
 
! Отговори
Fan преди 10 години
Каролев, какъв финансист е този лапач?!?!Какъв точно ти е бизнеса...а сетих се, прилапваш земи от заменки и строиш фотоволтаици...Такива като теб са опасни и вредни, защото ако не е да изсмукваш държавни ресурси/поръчки си едно нищо, една кръгла нула, както 90% от всички родни 'бизнесмени'.
43
3
 
13
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Основният риск за страната са пишман ПОЛИТИЦИ и ИКОНОМИСТИ!!!! За какви икономически растежи,за каква икономика,какъв бизнес ми разтягаш локуми Каролев след като РЕГУЛАТОР на финансите и икономиката в България е МВФ и Световната банка,чрез ВАЛУТНИЯ БОРД натресен ни от правителството на Костов.ВАЛУТНИЯТ БОРД ни печата пари,казва от кой да взема ЗАЕМ държавата,с кой да търгува,с какви и кои инвеститори да работи,а нашите политици и икономисти ИЗПЪЛНЯВАТ СЛЯПО без да МИСЛЯТ за народ и държава!!!!
42
1
 
18
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Слушай бе пу*ко, кои те пита тебе бе *** ниедно . Отдавна не си в парламента и си затваря плювал*ика. Крас*аво магаре
41
15
 
21
 
! Отговори
хъндей преди 10 години
Борисов зaщо изнесе в сaкове пaрите нa хорaтa с aвиоотрядa 28. Къде сa пaрите.....престъпник тaкъв.
40
7
 
16
 
! Отговори
бсп преди 10 години
Борисов....кaзвaй къде сa открaднaтите пaри.....къде сa милиaрдите.
39
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каролев е социален дарвинист, такива безбожни *** като него нямат нито съвест, нито морал, те разсъждават само с израза ''оцеляване на най-силните'' и са готови да провеждат геноцид над един народ само и само за да видят кои ще са най-силните и кои ще оцелеят, мозъкът му е промит с тази идеология и не може да разсъждава трезво
38
37
 
15
 
! Отговори
Таня преди 10 години
И Каролев се е държал като хулиганин , но от него нищо не е зависило!В случая Сидеров е балансьор и от него зависи успешната работа на Парламента !Но голямата опасност е отново ГЕРБ и техния олигофреничен нарцис Борисов!Борисов е по-лош от Сидеров , защото не е хулиган, а отракан престъпник , който заплашва , рекетира , трепе и бие!Време е да го подгони закона , защото вече прави впечатление огромния чадър над тоя ***!!!
37
7
 
24
 
! Отговори
Как не те грях, разб преди 10 години
Каролев е идеолога на нарастването на косвените данъци у нас още по царско време. И като се пое тази негова лудост, Българинът се чуди как да оцелее. Непрекъснато нарастват цените на тока, парното, водата, какви ли не такси. Този господин е с перде на очите, някакъв чуждоземен представител на Българомразци.
36
10
 
27
 
! Отговори
boris.sokolov.33 преди 10 години
Да този Каролев е пълен профан,много е *** ,но се мисли за умен.Сигурно си плаща ,за да го канят тук и там
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VINAGI MOJE DASE ZAVIE NA NYAKADE NAKADETO RESHI NARODA ,A TI MAINO AMULETNA NESE OTVIVAI
34
12
 
31
 
! Отговори
krasimirvm преди 10 години
Каролев ,Каролев ,ти си една политическа Ку*ва и *** и долнопробна Американска *** .Такива шмокльовци като теб съсипаха държавата ,неграмотен и *** глиган .
33
9
 
40
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Аз си мислех че е легенда, но то атакистите наистина били оперирани от разум. Ефендита вашият лидер е най-евтината ханъма в целия харем, а вие му се кланяте. Мислете с тези глави, следете събитията и техните причини и поводи(знам, че ще ви е трудно) и много неща ще ви се изяснят. Засега вие сте най-долната, най-глупава и най-безполезна *** на общестото, която вярва на воленовите глупости, но не чува доказаните икономически истини на Каролев. Да сте живи и здрави.
32
6
 
7
 
! Отговори
Val преди 10 години
Stiga za dnes gluppsti legam da spa na stola. Cao oligofteni I pozdravi ot ostrova.:)
31
7
 
25
 
! Отговори
Dani преди 10 години
Наистина, когато хора като Каролев представляват експертите или интелигенцията на страна, се вижда, че няма как да има бъдеще. Има много страни, в които тъй наречените експерти все пак имат някакво хуманистично виждане и се интересуват от бъдещето на обществото и народа си, а не камо от комисионната си и от платените си мнения. Такива безочливи разбирачи с нисък морал като каролев могат да доведат само до подобни резултати като у нас.
30
5
 
9
 
! Отговори
Ikonomov преди 10 години
Tozi chovek e nishto poveche ot edna balalaika.Nikoga nishto ne mu e rodila glavata, i po cial den prochete ot tuk i tam po neshto i barza da nameri tribuna da go spodeli.A,tribuni v Bg medij dal bog

Спонсорирани публикации