Трудно е убеждаването на инвеститори, когато има протести!

Законодателни промени ще ги насърчават, смята Стойнев
11
Трудно е убеждаването на инвеститори, когато има протести!
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БулФото

Много е трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти.

Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период, добави министърът. Той каза, че разбира хората, чиито мечти в продължение на 23 години са били излъгани и са вярвали в по-добър живот. Министърът каза, че се радва, че хората протестират, но изрази мнение, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

Още по темата

Стойнев съобщи по време на българо-китайски бизнес форум, че скоро предстоят законодателни промени, които още повече да насърчат чуждестранните инвестиции в България. Става дума за промени в закона за инвестициите, но няма само този закон да се променя, уточни министърът, цитиран от БТА.

Нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност, и по-бърза работа от администрацията, допълни той. Правителството възнамерява до края на годината да има първи конкретни стъпки за облекчаване на бизнес климата и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

Стойнев ще има скоро заместник с ресор енергетика. Новоназначеният миналата седмица заместник-министър Красин Димитров е с ресор външноикономическа политика.

По повод вчерашното изявление на бившия енергиен министър Делян Добрев, че активите на БЕХ са били два автомобила и една сграда, Стойнев препоръча на журналистите да преценят дали активи за 10,700 млрд. лева представляват това, което твърди Добрев.

Стойнев попита чрез медиите бившия министър "как ще коментира активността на Михаил Андонов относно факта, че е "натискал" ръководството на Националната електрическа компания ВЕЦ-овете да бъдат използвани като обезпечение по договора със "Сити Груп", който е на стойност 195 млн.евро". Аз категорично забраних още от първия ми ден като министър ВЕЦ-овете да бъдат ползвани като обезпечение, защото те не са създадени някой да ги приватизира, заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
psn преди 10 години
Нищо чудно инвеститорите наистина да пренасочат финансите си извън България. Недовереието на народа в собствените му управляващи и редицата действия на правителството, с които те самите се компрометират и делегитимират в очите на избирателите, са достатъчна индикация, че се случват нещо нередно. Независимо дали става въпрос за съмнения или доказани факти, външните инвеститори няма как да поемат такъв риск. Отделно е, че и бизнес климатът тук е под критичната точка на приемливост.
10
0
 
1
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
Какви инвеститори бе младеж ? Те само като чуят БСП/БКП . Не протестите са виновни. Как да инвестират хората, като вие крадете като за последно.
9
0
 
0
 
! Отговори
01.07.2013 преди 10 години
Защо ли и аз като му гледам физиономията, а и като чувам какви ги говоти...му нямам вяра :) А бе тези дойдат ли на къпичката ...глад ни чака всички :(Аз за инвеститорите...а бе проблемите са много и затова е така...те обичат да ходят по асфалт...там го хапват с апетит...затова на запад от сърбия го има в изобилие :)И тротоарите са с подредени плочки...а преди 60 години бяха разбити и пенсии нямаха и заплати....ама на, порабоиха и сега живот !!!
8
0
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
До пи4а - не знаем дали е корумпиран или не, тепърва ще разберем. Инвеститорите започнаха да бягат по време на ГЕРБ-то правителство ако сме съвсем обективни. За период от 4 години, значителните по обем инвестиции направени от нови инвеститори в България не надхвърлят два от пръстите ми на ръката. Каква е причината да бягат по времето на ГЕРБ не знам, но знам, че ЕON беше изгонен от БГ след една красива PR акция с мутрешки привкус на г-н Цветанов. След това, немски инвеститори нямаше.
7
0
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Напротив, бягат. Една част даже към България. Ситуацията в Гърция въобще не е за подценяване!
6
5
 
4
 
! Отговори
махленска клюкарка преди 10 години
Инвеститори не идват, майките ще спрат да раждат, земята ще спре да се върти...всякакви глупости говорят, само и само да останат на власт
5
1
 
9
 
! Отговори
гном преди 10 години
Трудно е да има инвеститори,при толкова корупция,тарикатлък и кражби и нулева съдебна власт...
4
2
 
6
 
! Отговори
3M преди 10 години
Има правописна грешка в заглавието. Думата "протести" да се чете "комунисти"!
3
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Няма инвеститор които да го убеждаваш,ако сме добро място парите идват сами.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и в гръцко има протести, но инвеститорите не бягат
1
5
 
11
 
! Отговори
пи4а преди 10 години
Леле какъв *** и наглец! Протестите му били виновни. Не, нещестнико, не протестите отблъскват инвеститорите, а такива корумпирани, крадливи и нагли *** като теб!

Спонсорирани публикации