Рано е да се говори за стабилизация в САЩ, смята анализатор

Растежът на икономиката зад Океана е спекулативен, смята Александър Николов
Обновена: 19 авг 2013 22:31 | 19 авг 2013 22:24,
16
Рано е да се говори за стабилизация в САЩ, смята анализатор
Александър Николов. Снимка: Bulgaria On Air

Рано е да се говори за стабилизация в САЩ. Растежът на икономиката зад Океана е спекулативен и се подклажда от агресивната политика на Фед“, каза в предаването Investbook на телевизия Bulgaria On Air анализаторът Александър Николов. Докато преди години потреблението можеше лесно да бъде стимулирано чрез лесен достъп до кредитиране, то сега не е така, уточни той.

По думите му са интересни имената, спрягани за заместници на председателя на Фед Бен Бернанке, но едва ли на есен ще има промяна в политиката. „Бернанке свърши отлична работа. Волатилността беше добра, ситуацията на пазарите влезе в относително нормалното си русло, дори бяха достигнати нови рекорди на индексите в САЩ“, обясни още Николов.

Според него реалният размер на безработицата зад Океана е трудно да бъде определен. Не е ясно доколко това би било фактор за промяна на политиката, защото методиката е доста стара и реално не се отчита коректно колко хора имат адекватна заетост, посочи той.

Потреблението не е на нужното ниво, инфлацията е слаба, липсва стабилно повишение на цените и съответно на брутния вътрешен продукт. Пазарите са силно надценени. Въпреки това има сериозни капиталови потоци. Каква е реалната ситуация, ще си проличи едва след като Фед намали стимулите“, каза Александър Николов.

Според него в Европа цари страх и предпазливост. „Позитивните данни водят до доста резки движения на пазарите в САЩ. Донякъде това повишава разминаванията между дълговия пазар и Wallstreet”, уточни спекулантът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
bh преди 10 години
6-ти амчи той наема в Америка не е ли колкото заплата ... Средна заплата $3000 , среден наем на двустаен апартамент в Манхатан $3000 и то не в долем Манхатаън ами по към харлемския Манхатън ... Инак наем $2000 и пътуване 2 часа до работа... Не съдете от българските си разбирания за Америка. Единствено в позната вселена в България има средна заплата 799 лева ( последно според НСИ) и средно по 300 лева наем за двустаен в центъра ... дай боже и България да стане нормална държава някой ден ...
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 15 години съм в щатите и почти не познавам хора да работят на две работи.Да не говорим за младите хора , които имат амбиции и завършват колежи , някои много добри и намират много хубави работи и добре платени.
8
2
 
4
 
! Отговори
usa преди 10 години
Толкова много хора искат да се изкажат по темата независимо дали са компетентни дали въобще някога са били в Америка и дали някога ще бъдат.Хора които работят за 500 -1000 лв и никога няма да усетят удоволствието да работиш за 7 - 8000 $ Не казвам че това е тавана .Защо трябва във всеко гърне да бъдете....... Та вия освен България нищо друго не сте видели Да давате оценка на това или онова е смешно
7
2
 
4
 
! Отговори
Димитрова преди 10 години
Заблудени хора много .На каква база са ви направени анализите ? И как стигнахте до това заключение ? Винаги гледаме в чуждата паноца и се чудим защо наполовина е празна.
6
8
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
И аз съм...анализатор,без да съм бил в САЩ.Много банки...фалираха,много долари напечатах,много народ пре$$$ха и много нови милионери...станаха.Ако туй е...растеж,здраве му...кажи.
5
5
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
До 7хаха - кого ще заблудиш, че си в САЩ?
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А "напредъка" на ЕС с изсмуканите и явно подправени 0.3% (заради изборите на Меркел) да не би да е стабилизация?аман от такива пишман-анализатоли! май говорите това, което ви се иска :)))Аз затова спрях да гледам тази телевизия. Личи се на коя мафиотска групировка е.
3
3
 
8
 
! Отговори
да преди 10 години
Абе пак е по-добре от БГ действителност!
2
10
 
10
 
! Отговори
биб преди 10 години
Предпочитам да съм Роб на хубаво място!и да имам някаква надежда за децата ми поне!
1
8
 
18
 
! Отговори
7 преди 10 години
СТАБИЛИЗАЦИЯ ЗАД ОКЕАНА?! АМИ НЕКА ВИ КАЖА ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО БЕЗ ВАШИТЕ ВИСОКОПАРНИ ДУМИ И НЕРАЗБИРАЕМ ЕЗИК....---- К***РА Е ГОЛЯМ ,БАЧКАМЕ ПО ДВЕ РАБОТИ, ПЛАЩАМЕ УБИЙСТВЕНИ ДАНЪЦИ! ТРУДНО Е С РАБОТАТА! ИМАМЕ ВСИЧКО, НО СМЕ РОБИ! ВСЪЩНОСТ ТАКА СИ БЕШЕ И В БГ, НО ПОНЕ СИ МИСЛИХМЕ,ЧЕ Е ПО-ХУБАВО В САЩ...WELCOME TO USA !

Спонсорирани публикации