Християн Кръстев е новият шеф на БДЖ

Досегашният директор остава в ръководството
Обновена: 28 авг 2013 17:07 | 28 авг 2013 17:07, Веселина Йорданова
5
Християн Кръстев е новият шеф на БДЖ
Снимка: БСП

Християн Кръстев е новият изпълнителен директор на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Днес той официално встъпи в длъжност, съобщиха от пресцентъра на холдинга.

Досегашният директор на дружеството Чавдар Трендафилов остава в ръководството като заместник-изпълнителен директор, отговарящ за контрола върху техническото състояние и безопасността на подвижния жп състав.

Като основни приоритети в своята работа Християн Кръстев определи завършването на преговорите с кредиторите на БДЖ и предприемането на строги мерки за финансов контрол с цел преодоляване на затрудненото финансово състояние на дружеството. Освен това Кръстев ще работи за активна търговска политика, с която доверието на клиентите да бъде възстановено.

Още по темата

През юни в публичното просранство се появи информацията, че Кръстев ще стане заместник-министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски. Той беше кандидат за депутат от БСП.

Кръстев има магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност „Железопътна техника – вагони” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Цялата му професионална кариера е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав и товарните превози.

През последните две години новият изпълнителен директор на БДЖ е бил и управител на частна транспортна фирма за извършване на железопътни транспортни услуги, поддръжка и ремонт на вагони и локомотиви и спедиционна дейност.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: БДЖХристиян Кръстев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей не се спряха комунистите.. да вземат да си назначат и свой "дядо господ"...
2
4
 
23
 
! Отговори
666 преди 10 години
Поредния Голем специалист от "Систмата" - нямам думи
1
3
 
20
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
Частна фирма изършвала ремонтите:))))))))))) е сетети се .Кой е и как ще загробят напълно БДЖ

Спонсорирани публикации