Румънците – най-многобройни по Черноморието ни

Тенденцията ще се запази, смята посланикът Антон Пъкурецу
18 сеп 2013 18:30,
11
Румънците – най-многобройни по Черноморието ни
Снимка: Булфото

“През последните 5-6 години румънците са най-многобройните туристи по българското Черноморие и тази тенденция ще се запази. Нашите страни могат да направят общи пакети за туристи от трети страни, за да развиваме заедно туризма в региона”.

Това заяви посланикът на Румъния у нас Антон Пъкурецу по време на среща с варненския кмет Иван Портних. Той обясни идеята си, давайки пример с това, че на туристите, които отиват в Румъния, могат да получават пакетни предложения за посещение и в България, и обратното.

По негови думи през миналата година около 1 милион румънци са посетили България, а 400 000 българи – Румъния. Данните за 2013 щели да станат ясни в края на октомври, но сънародниците на Пъкурецу били много доволни от почивките си у нас.

“Стокооборотът между двете страни е 3.5 млрд. евро, докато преди 5-6 години е бил 10 пъти по-малък. Интересът между българския и румънския бизнес е много голям”, уточни още дипломатът. И допълни, че от двете страни на Дунав поне 10 хиляди работни места са свързани с бизнес отношения между предприемачи.

По време на срещата между Портних и Пъкурецу стана ясно, че предстои организиране на Икономически форум във Варна, в който ще участват експерти и бизнесмени от двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали оня ден публикувахте статия "Германските туристи са гръбнакът на туризма ни?"
9
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румънците считат северното черноморие за изконна тяхна територия. Те просто идват у дома си.
8
1
 
4
 
! Отговори
пророк преди 10 години
а скоро сирийците
7
1
 
7
 
! Отговори
Южно Черноморие преди 10 години
Вчера най- много бяха германците, днес румънците, а утре извънземните. А бе кой ги пише тези глупости, излага се.
6
0
 
12
 
! Отговори
Varna преди 10 години
Щом посланника говори за 1 милион , значи реалната бройка е поне 3 милиона румънци ! Те повечето станаха варненци егаси , всяка събота са тука на тълпи . Абе те браншовиците знаят , ко да им обясняваш по сайтовете ... но все пак
5
3
 
5
 
! Отговори
хм преди 10 години
Ми то кой друг да дойде?
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълни глупости!Живея в морски град и имам пряко наблюдение - най-много са туристите от Русия и бившите руски републики, постепенно започнаха да се завръщат и поляците и чехите, но са все още по-малобройни от преди, има много скандинавци, израелтяни, германци и малко англичани/които са най-стиснати и бедни/.Румънците са много малък процент в сравнение с останалите, може би на северното черноморие се срещат в повече...но в никакъв случай не са повече от руснаците.Посланика да си свери информацията
3
4
 
11
 
! Отговори
3456 преди 10 години
Бях на Слънчев Бряг за няколко дни - от 8 до 16 септември, отидох и до Несебър, Поморие и Свети Влас. Моето впечатление е, че руснаците са най-много. Поне времето беше хубаво, само на 13-ти вечерта имаше буря.
2
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас - нападат ни румънски скакалци,вече опоскаха Гърция.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България трябва колкото е възможно по пълно да се интегрира с Румъния,Гърция и Кипър като противовес на турция.