Кабинетът дава 6.5 млн. лева на „Български пощи“

Държавата се отказва от „златната си акция“ в БТК
Обновена: 25 сеп 2013 14:25 | 25 сеп 2013 14:25, Камелия Цветанова
27
Кабинетът дава 6.5 млн. лева на „Български пощи“
Транспортният министър Данаил Папазов. Снимка: БТА

След като служителите на „Български пощи” излязоха на протест заради ниските си заплати, правителството реши, че на дружеството ще бъдат приведени 6,5 милиона лева от икономии на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Средствата са за компенсиране на универсалната пощенска услуга за 2013 г.,  с това практически проблемите на пощите до Нова година ще бъдат решени и ще могат да се покрият всички необходими плащания, като за следващата година ще бъде включена в новия бюджет сума за компенсация, която в момента се изчислява и за 2012 година”, съобщи след редовното заседание на кабинета транспортният министър Данаил Папазов.
 
Той  обяви, че няма различия със синдикатите относно плана за оздравяване на дружеството, който по думите му включва страшно много мерки.
 
На първо място ще пристъпим към нова таблица на длъжностите в пощите с цел да премахнем допуснати през годините неравнопоставености на различни служби, които допускат големи различия в заплатите, информира министърът.
 
Класификаторът ще е готов до края на месеца, след което ще бъде обсъден със синдикатите. Следващата стъпка е да се премине към цялостен план за оздравяване, който би трябвало да е готов до края на октомври, след което ще бъде подписано споразумение.

Още по темата
„Заплатите в пощите не са пипани 6 години. Ще искаме хората с по-малки заплати да получат по- голямо увеличение. 75 на сто от хората получават много ниски доходи, някои от тях са под минимума”, каза Папазов.
 
 Той увери, че неговото министерство е направило всичко възможно да намери средства за дружеството, без да иска пари от актуализирания бюджет.

На заседанието си днес правителството е решило още да се освободи от т. нар. „златна акция” в БТК.
 
Папазов е упълномощен да гласува „за” отмяната на особените права на преференциалната акция по време на Общото събрание на компанията, което ще се проведе на 30 септември.

Със „златната акция” изпълнителната власт още при приватизацията на телекома преди десет години си беше запазила правото на вето върху основни решения.
 
„С протокол от 17 април тази година е взето решение от временното правителство за  разглеждане на договора за приватизация на БТК, в което са предприети действия за приключване на условията по договори и днес решихме да освободим преференциалната акция”, съобщи Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да има пари, като БП работят още в миналия век. Опитах се да изпратя пратка с наложен платеж и се видях в чудо с безумната им процедура, няма да потворя, а ми се налага постоянно да изпращам пратки.Никакво бизнес развитие и планиране.Не могат да се конкурират с частните компании предлагащи подобен тип услуга.Не се ли промени мениджмънта,не заработят ли реално, а имат и структурата и потенциала, много ще си броят стотинките.С плюнчене на картончета и тефтери не стават нещата.
22
0
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Приватизацията на БТК -далаверата на века.Сигурно сме единствената държава,на която националната съобщителна система е в частни,чужди ръце!Първата тройна коалиция започна предателството ,а тази го довърши.За пощите-до Нова година ще им подхвърлите трохите,а след това ? Всичко на парче и закърпване временно на положението .Не компенсации,а нормална заплата.
21
0
 
8
 
! Отговори
dan преди 10 години
Пощите ще са на загуба, след като почти всички печеливши дейности бяха прехвърлени към частни фирми - вижте кой спечели конкурса за разпространение на винетките, вижте кой ви доставя писмата за сметките за ток и за други услуги, както колегата по-долу е казал всички такси към държавата бяха прехвърлени към банките ...
20
3
 
7
 
! Отговори
eeha преди 10 години
С наште тояги по наште глави - теглиха заем, който ние ще плащаме и сега ще запушват устите на всички!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Продавалникаре да пуснем обява в продавалника :)
18
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Хаха вие какво си мислите че Бг политиците решават за помощите на бежанците ? има си минимален социален праг за европейските страни приели бежанци и той е минимум 500 евро !! - смешно и тъжно е че над 60% от българите работят за 400--600 лв месечно а пенсионери с 400 лв пенсия се водят с богаташки пенсии - тъжна бедна страна - а 1990г плакаха от щастие по площадите че идва Демокрацията - след 23 г плачат че като си платят тока и водата ще трябва да искарат месеца с 7 млека и 7 хляба - тъжно е
17
5
 
6
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
В годишния отчет на Български пощи ЕАД за 2012 г. пише, че дружеството има 11 348 служители. Издържката на един бежанец струва 1 100 лв. месечно. Простата математика показва, че парите отделени за 5 500 бежанци могат да повишат заплатите на всеки един служител на пощите с 533 лева. Това правителство е пагубно за България.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве циркаджии 6.5 милиона за 2013 а 22 милиона за 2011 кога? Безлихвено кредитиране на *** държава.
15
2
 
7
 
! Отговори
лошо преди 10 години
Честито , комуниститите направиха всичко възможно да си подпомогнат хората, сега правят изкуствена социална политика за *** и неграмотните да им вдигнат социалните помощи с 3% или демек 40 стотинки. Мамата таковата на държавата тия за няколко месеца... Лошото е че няма и сваляне ... Аз лично се надявам до 2015 да съм емигрирал
14
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
ОТ ЧИИ ДЖОБОВЕ ВЗЕМАТЕ ТИЯ ПАРИ БЕ ДРУГАРЮ.........УТРЕ И НА МИНИТЕ И НА МИНЕТИТЕ <ЧЕ ВИЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ ФАЛИРАТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ ....КОИ МЕ ПИТА МЕН ИСКАМ ЛИ Аа.
13
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Последната останала крепост на българите е Български пощи- защо ли крепост? Банките всячески направиха така че за 10 г всички преводи услуги да минават през тях -таксата за превод за лична карта в Б.Пощи бе в пъти по малка от таква в банка - Огромен % пенсионери получават пенсията си от Б.Пощи - има между тях и длъжници към банките но не могат да им посегнат на пенсиите - голяма част длъжници на дребни банкови суми работят в сивият сектор и пращат пари по Б Пощи -банките ще унищожат Б Пощи
12
0
 
11
 
! Отговори
нечувано преди 10 години
За пореден път се доказа,едни и същи са.Просто ни лъжат с различни лица.И докато блеем кротко за отминалите дни се начертава ново бъдеще.Там където негодуващите са отпратени в други страни.Да ви е сладка и последната ракия братя.
11
0
 
14
 
! Отговори
Продавалник преди 10 години
Май само НС остана да продават.Него да го подарят за един долар че само вреди на държавата.
10
1
 
10
 
! Отговори
константин преди 10 години
пепел в очите... разпродажбата тече по план... евала... народе?!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата се отказва от "Пиринчената акция"!!!Златото отдавна е в който трябва. Да се смея ли или да плача?
8
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ще им замажат очите с 15-20 лв.И пак ще са на минимална заплата.При тоя поток на пари някой краде от заплатите на пощенци.
7
2
 
5
 
! Отговори
г преди 10 години
И със колко ще им вдигнат заплатите???
6
0
 
16
 
! Отговори
Право куме преди 10 години
Натъкмихте ли вече пощите за подарък на мустакатия вампир дето ви дърпа конците, а, *** продажни? Пощите ги има от 1875 година, обаче вашата *** *** иска да им сложи края и да глозга каквото е останало ... защото скоро няма да има за глозгане.
5
2
 
18
 
! Отговори
Един преди 10 години
Държавата изцяло си продаде *** на Цецо Василев. Да е жив и здрав! Не е виновен този, който яде от зелника!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На заседанието си днес правителството е решило още да се освободи от т. нар. златна акция в БТК" - на цветан василев - честото, на всички останали - ще цитирам хитлер, пардон местан - "жална ни майка..."Вече се вижда кой управлява тази държава... а това не е ореха, определено не е и гнусния украински евреин, те са само пионки, които налъгаха балъците да гласуват за тях.