В Слънчев бряг идват все повече британски туристи

На фона на филма на BBC има ръст 7,5% на чужденците в курорта през септември
Обновена: 5 окт 2013 22:48 | 5 окт 2013 22:43,
33
В Слънчев бряг идват все повече британски туристи
Английските туристи продължават да идват в Слънчев бряг. Снимка: архив Булфото

В Слънчев бряг туристите от Великобритания са се увеличили въпреки засилената антикампания, която английската преса води срещу българските курорти още преди началото на лятото, и излезлият наскоро унищожителен филм на ВВС.

Филмът на световноизвестният канал е провокиран от инцидентите, при които пияни туристи загубиха живота си, падайки от терасите на хотели. Освен това в лентата се показват сцени с младежи, които правят секс на обществени места. Продукцията предизвика остра реакция от страна на различни институции, бизнес организации и обикновени граждани.

„Една голяма част от нещата, които ВВС показва, са извадени от контекста. Но за съжаление друга част наистина се случват и ние се опитваме да се справяме с тях. Като цяло обаче филмът е тенденциозен. Едно pool party /парти в басейн/ например, каквото беше показано, не се прави само в Слънчев бряг”, коментира Констадин Ралев, член на УС на Бизнес асоциация „Слънчев бряг”. Според него лоша реклама няма и лентата няма да отблъсне английските младежи от страната ни.

Думите му се потвърждават и от анализа на Регионалната туристическа камара в Бургас.

Статистиката сочи, че пристигналите през септември по Южното ни Черноморие чуждестранни граждани са с около 7,5% повече в сравнение със същия период на 2012 г. Наред с англичаните ръст бележат и пазари като Русия, където покачването е 28%, Украйна – 53%, Казахстан – 81%, Литва – 82%, Финландия – 51%. Една година след атентата на летището в Сарафово засилен интерес се отчита и при израелските туристи. Този септември те са били с 27,6% повече в сравнение с миналата година.

Положителна тенденция е привличането на туристи от страни, които досега не са познавали страната ни като туристическа дестинация. Такъв е примерът с Грузия, Испания и Швейцария.

За сметка на това обаче от Туристическата камара отчитат спад на традиционни пазари като Германия, Чехия и Холондия. През месец септември почти е нямало туристи от Португалия, Словения, Турция и Армения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Simona преди 10 години
Moje li nqkoi da mi kaje ot kyde sa vzeti tezi statistiki
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 4i4iНОБЕЛОВИТЕ лауреати ГИ търси в Монако и Монте Карло можеш да ходиш и в Италия където една бутилка вино в ресторанта е 25 ЕВРО а в МАГАЗИНА 2 ЕВРО Смешен 95 % от западняците СА СИ ПО ПРИНЦИП СА СИ ,,ЧУКЧИ и трябва да не ги приемаме ПРИ тази зверска криза и празни хотели и курорти И ТОВА ГО ВИДЯХ ТОВА ЛЯТО В ИТАЛИЯ трябва да се радваш на всеки дошъл А ЗАЩО няма туристи от Италия -- ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ И ЗА БЕНЗИН БЕ УМЕН ТРЪГНАЛ да плюе смешника
27
0
 
10
 
! Отговори
Шопчо преди 10 години
Явно вече и пенсионерите са научили от телевизията за ефтината пиячка и удоволствия за 1/3 пенсия, що да не дойдат, само на бира от по 5 лири живее ли се ?
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошата реклама е най-добрата реклама
25
2
 
10
 
! Отговори
4i4i преди 10 години
Не е ли по-правилно заглавието на материала да бъде " В Слънчев бряг идват все повече британски *** и пияници"То парите не миришат, но си направихме морските курорти точка на сгъстяване на прошляците на европа и русия
24
0
 
28
 
! Отговори
До 28 преди 10 години
Не само къде могат да пият, но и откъде могат да си купят наркотици, и как могат да си правят секс посред бял ден и полицията хич няма да ги закачи. То това си е реклама.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да...засилено е...вместо 100 човека са дошли 107 и половинка и ей ги процентите готови...Давйте бройки, а не проценти и можем да ви поверваме...
22
2
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Земетресение в Шумен
21
0
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Az ne moga da razbera zashto govorite za sport pri polojenie che statiqta e za turistite v Slunchev Brqg? Lichno bratq Pulevi moje da sa veliki boksiori no kato hora sa pulni selqnduri deto samo se izlagat.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що бе ***, ние българите си имаме едни волейболисти и един боксьор, нормално е да си ги пазиме и да не искаме все златни яйца да носят!
19
1
 
0
 
! Отговори
Пфф преди 10 години
А, и може в съблекалнята устно да ги величаете...
18
0
 
0
 
! Отговори
Пфф преди 10 години
супол
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За първи път гледам цял негов мач, БУДНОСТТА му не може да се придобие в рамките на един живот с никакви тренировки и медитации, той ще напусне ринга непобеден. И тогава ще дойде времето на Кубрат, който безспорно е изключителен боксьор!
16
1
 
6
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
do 18Впрочем Брат му Виталий е много по-велик, но вече остаря....
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кличко не е човешко същество, бързината му и силата са невероятни! Навремето гърците биха го нарекли я Ахил, я Херкулес! Освен това е и невероятно интелигентен, а най- важното НЕВЕРОЯТНО БУДЕН И КОНЦЕНТРИРАН! Повтарям, това не е човешко същество, ако Кубрат е готов да се бие с един бог да заповяда.
14
1
 
8
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 15Нещо повече, той се усмихваше по едно време докато Поветкин му налиташе. Просто знаеше че е класа над него. А поветкин досега не е бил побеждаван ... има 26 мача и ги е пребивал всичките от бой....Кличко му направи физиономията на създарма.
13
1
 
13
 
! Отговори
От далечна Англия преди 10 години
До Минува42Прегледах българският речник,така и не намерир дума като дармадан.Трябва да е нов турцизъм в българската реч? Когато заговориш на чист български тогава се обаждай.Между другото да използваш 4 за Ч и 6 за Ш е доста долнопропбно и чалгарско.
12
2
 
8
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 12Винаги се надявам на чудото, човек! Колкото и да са малкои шансовете, докато не умре и последната надежда, трябва да се надяваме за Кубрат!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гуре гледа ли бокса, фантастичен боец е Кличко, както и да го вириме ще ядеме як бой. Ханко брат има много малък шанс срещу този КИБОРГ. Просто са в различни категории...в много различни!
10
5
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Кличко е класа! Поветкин досега не беше побеждаван и даже не е бил нараняван...Дойде тази вечер Кличко и му направи физиономията на кървава мекица!Велик Владимир Кличко!Следващият мач ще е Кличко- Пулев! Всичко или нищо за нас!

Спонсорирани публикации