Boeing започва работа по нов суперсамолет

Новият 777Х ще има с 1/5 по-нисък разход на гориво и ще може да превозва до 400 пътници
Обновена: 5 яну 2014 16:02 | 5 яну 2014 16:01, Екип на Bulgaria On Air
9
 Boeing започва работа по нов суперсамолет
Снимка: Bulgaria On Air
Американския авиопроизводител Boeing започва да произвежда нов суперсамолет във Вашингтон. Това е моделът 777Х. Решението идва след двустранно споразумение между служителите и компанията, което е за срок от 8 години. То бе одобрено с много крехко мнозинство сред инженерите. 51% от тях гласуваха „за“, срещу 49% - „против“.

Вашингтон обезпечи своето бъдеще като самолетната столица на света, изтъкна губернаторът на щата Джей Инсли.

„Ние сме горди да кажем, че заедно ще построим следващия страхотен самолет“, пък обявиха от Boeing. Новият 777Х ще има с една пета по-нисък разход на гориво и ще може да превозва до 400 пътници.

От компанията потвърдиха, че 22 щата са заявили желание да съдействат за производството на новия модел самолети, като някои дори предлагат милиарди долари субсидии.

За да убедят членовете на синдикатите, че сделката е преработена, от компанията се съгласиха да добавят по 5000 долара еднократна премия на всеки работник през януари 2020 година. Boeing взе решение да запази сегашния 6-годишен срок, в рамките на който новоназначените служители ще могат да достигнат пълния размер от заплатата си. В предишния план на сделката срокът възлизаше на 16 години.

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: BoeingсамолетиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До kotarakavi4o Боинг само тебе чакат да им кажеш какво да правят...
6
5
 
11
 
! Отговори
kotarakavi4o преди 10 години
Boeing първо да си оправят недостатъците по модела 787 Dreamliner и тогава да започват да разработват нови модели. Всички сме чели в пресата колко аварийни кацания е правил до сега Дриймлайнера и то за някакви си наглед много дребни проблеми, които всъщност не бива да се разглеждат под този ъгъл тъй като всеки един 'дребен проблем' може да коства много човешки животи.Иначе, да - прекрасно е, че авиопромишленоста им се развива, но нека да не е за сметка на компромисите.
5
2
 
3
 
! Отговори
До Гуйчо преди 10 години
Ами точно капитализъм си е, преговаряш и достигаш до условия приемливи и за двете страни. Какво му е лошото?Гарантирана работа до живот (без вдигане на заплатите обаче), си е социализъм.
4
0
 
3
 
! Отговори
Гуйчо преди 10 години
Статията е доста нескопосно преведена.По принцип 1 е прав.След първия рунд преговори между компанията и синдикатите до споразумение не се стигна защото Boeing не изпълни изискванията на синдикатите за поетапно вдигане на пенсии и заплати,изтегли си офертата за производство на модела в щата Вашингтон и след второ гласуване на членовете на синдиката, които този път се съгласиха с условията на Boeing за да имат гарантирана работата през следващите 20 г.Ето ти цапитализъм в действие.
3
3
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До аман от псевдописачи Тоест какво му е лошото на американския капитализъм?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boeing започва работа по нов "суперсамолет" :)
1
3
 
8
 
! Отговори
аман от псевдописачи преди 10 години
За пореден път превода ала Гугал-транслейтър изопъчава информацията и я прави пълна каша.Преди си мислех че това е характерно само за онлайн изданията но и големите телевизии вече се напълниха с калинки дето пишат по всички теми с познанията си от фейсбук и голо самочувствие.Оносно статията:Инжинерите не са гласували да се стартира нов проект,от който вече има продадени над 200бр., а да им бъдат орязани заплатите за 10г. вместо да ги съкратят.Ей това е американския капитализъм в чист вид!

Спонсорирани публикации