Морската част на "Южен поток" е с одобрена ОВОС

Очакванията са строителството на газопровода да започне до месеци
Обновена: 10 фев 2014 14:38 | 10 фев 2014 10:41,
3
Морската част на "Южен поток" е с одобрена ОВОС
Снимка: Газпром

Българското Министерство на околната среда и водите (МОСВ) е дало своето одобрение на инвестиционното предложение за морския участък на „Южен поток“, съобщи компанията, която е натоварена с изграждането на тази част от трасето на газопровода – South Stream Transport.

След решението на МОСВ South Stream Transport ще предприеме следващите стъпки с цел да получи навреме всички необходими разрешителни за строителство, за да започне работа от средата на 2014 година.

Одобрението от страна на МОСВ идва, след като Висшият експертен екологичен съвет даде своето одобрение на проекта в края на януари. Според доклада изграждането на тръбопровод по дъното на Черно море няма да засегне значително околната среда.

Припомняме, че компанията публикува доклад за въздействието върху околната среда в края на ноември. В документа бяха посочени мерки, които да намалят негативните ефекти. Беше отчетена също и промяната на начина на строителство в точката, в която тръбите излизат на сушата.

Според проекта тръбите ще бъдат полагани в микротунели и така ще бъде защитен плажът Паша дере край Варна.

„Приемаме нашата отговорност за околната и социална среда много сериозно и направихме задълбочена и обстойна оценка на въздействието на проекта, за да сме сигурни, че тръбопроводът няма да навреди на природата“, обеща Олег Аксютин, главен изпълнителен директор на компанията, след като получи одобрение на доклада по ОВОС.

Още икономически новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Ха-ха, а къде е одобрението на ЕС. То е ясно, че нашето правителство ще е съгласно.
1
3
 
4
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Най-сетне! Успех!

Спонсорирани публикации