Лесно ли е да започнеш бизнес у нас?

StartUp: Много хора се отказват, когато се стигне до финансирането
Обновена: 6 мар 2014 12:35 | 6 мар 2014 12:35,
6
Лесно ли е да започнеш бизнес у нас?
снимка: Bulgaria On Air

В България има много добра база за започване на бизнес, казаха в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air Люба Попова и Жени Станчева от организацията StartUp.

У нас има голямо търсене на нови продукти и услуги и в същото време конкуренцията не е толкова голяма, което предлага добри възможности за развитие на бизнес. Разбира се, съществуват и много пречки, но при наличието на добра практическа подготовка и ентусиазъм, те могат да бъдат преодолени.

Основните пречки, които срещат младите предприемачи у нас, са свързани със самото стартиране на своите проекти. Срещат се трудности както в сформирането и сработването на екипа, така и в преминаването от началната фаза към излизането на пазара.

„Много хора се отказват от идеите си, когато се стигне до въпроса за финансирането, защото безспорно това е голям проблем в България. Затова те трябва максимално да се възползват от заобикалящите ги ресурси и възможности, които се откриват“, каза Попова.

„Има и специално създадени за спонсорирането на подобни проекти фондове, но трябва да се има предвид, че за да се кандидатства за тях, трябва по-сериозна подготовка, някъде се изискват прототипи или дори готови продукти“, добави тя.

Държавата също трябва да субсидира бизнес начинанията, защото в момента много хора припознават в нея пречка за реализирането на идеите си и това е една от причините да емигрират в чужбина, призова Попова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Мелиса преди 10 години
Значи, крайно се запалих и силно мотивирах да си направя як екип от членове и да си работиме креативно ъъъъ, да.
5
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Лесно е ,за сметка на това трудно можеш да приключиш,дори да го искаш.Странно е съвети да раздават хора ,които никога не са имали фирма и собствен бизнес.
4
2
 
2
 
! Отговори
go 1, 2, 3 преди 10 години
1, 2 и 3 са олицетворението на истинския български проблем. Трима негативни, тъмни, срещу всеки и всичко настроени субекти, които виждат само проблемите, а не начини, как да се решат.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За номенклатурния бизнес няма никакви прегради дори и да заграбят чужд бизнес ако решат а да не говорим за разрешения и контролни органи.За да стартира без връзки е необходим точен модел на пистолет играчка от детето , стар черен чорапогащник от съпругата и ръкавици от 1лев. .Другото е въпрос на наблюдения ,въобръжение и късмет.Едва след натрупване на капитал започва чистия бизнес но тогава започват конфликтите с истинските престъпници така ,че УСПЕХ!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-лесно е за двете кокошки на снимката да си дигнат краката на магистралата, защото за този бизнес изобщо не им трябват първоначални капитали!!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
гном преди 10 години
Що приказвате глупости бе?! Първо няма голямо потребление,като изключим София къде другаде има голямо търсене?Второ трябва да дадеш рушвети почти навсякъде още преди да си започнал,да не говорим документи,разрешителни дори и с лев под масата колко бавно и сложно става...тези,които ми правят тези заключения да се пробват да направят нещо,не да ми боравят с материя,която са попивали от учебниците!

Спонсорирани публикации