Кой направи деиндустриализацията, пита синдикалист

Случаят в "Бургаски корабостроителници" не е единствен
15 мар 2014 15:05,
10
Кой направи деиндустриализацията, пита синдикалист
Снимка: Bulgaria On Air

Много се говори за т.нар. реиндустриализация, но е крайно време да се зададе въпросът за това кой направи деиндустриализацията, заяви в ефира на Bulgaria On Air Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа” и председател на Надзорния съвет на НОИ. 

В тази връзка той допълни, че е крайно време да се попита кой и как разпродава собствеността на фалирали предприятия, кой и как е направил закона така, че работниците да бъдат на такова място в списъка при вземанията, че да не бъдат удовлетворени- след банките и другите кредитори. Манолов посочи, че случаят с обявеното за публична продан фалирало предприятие „"Бургаски корабостроителници" е просто поредният и че има много други подобни. По думите му това е резултат от водената вече 15 години политика на „хвърляне на къшеи на най-бедните, осигуряване на комфорт на най-богатите и преса по средата, където са малките и средни предприятия и получаващите средни доходи и т.н.” 

Икономистът коментира и предложението на синдикатите за увеличаване на осигуровките. Той заяви, че в резултат на намалението на ставката през последните години НОИ е бил лишен от една трета от приходите си.

„Никоя система не може да издържи, ако бъде лишена от такъв дял от приходите си”, коментира Манолов. Той не се съгласи с тезата на бизнеса, че при вдигане на осигуровките ще се увеличи сивия сектор, като посочи че това е традиционен аргумент на работодателите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
неграмотен преди 10 години
Айде бе ама и ний питами кой я свърши тая работа? Ша знаиш тва са го свършили некви марсианци ти га си бил в отпуска!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не забравяйте че другаря Луканов внедри Костов в СДС за да свърши мръсната прихватизация в полза на бившите комунисти-капиталисти! Внуците на обиржиите на мандри през 1944 заграбиха заводите с помощта на другаря Костов и после ги нарязаха на скрап!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деиндуст-а е заслуга на всички управлявали от 89г. до сега!Но разбира се мародерствата на Костов и Сакскобурга са просто недостижими!По-интересния и важен въпрос,обаче е-кога ще им се потърси наказателна/вкл. и имуществена/ отговорност?Всички четем как хърватски пре-р,как собственик на голям немски отбор, най-вероятно ефективно ще лежат.А у нас си харчат престъпно натрупани милионии се чудят кой техен и на близките им каприз още не са задоволили.Извратена демокрация е това !!
6
0
 
9
 
! Отговори
Знае се преди 10 години
И този Манолов беше борец за свобода докато напипа на хляба мекото и от тогава само глупости приказва. Деиндустриализацията я направиха сините демократи съвместно с подкрепата и слугинажа на синдикатите! Справка кръглата маса през 1990 г когато и този Манолов искаше "шокова терапия", което беше само шокова но никаква терапия и това заедно с промените наложени от И. Костов сложиха края на българската индустрия. И най-много работни места закриха СИНДИКАТИТЕ!.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колонизаторите от ЕС и техните губернатори в БГ.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иван Костов
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Близкият до премиера Орешарски бизнесмен и хазартен бос Васил Божков чрез кипърска офшорка източи Бургаски корабостроителници.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой фалира предприятията и по чия заръка ?
1
1
 
15
 
! Отговори
КОЙ НЕ ЗНАЕ? преди 10 години
Деиндустриализацията или приватизацията всеки знае основно по време на кое правителство беше извършена.

Спонсорирани публикации