Британска фамилия стои зад проекта в Карадере

Инвеститорът разполагал с необходимия капитал
Обновена: 25 мар 2014 17:24 | 25 мар 2014 17:20, Миглена Иванова
26
Британска фамилия стои зад проекта в Карадере
Архив: Булфото

"Мадара Юръп“ - инвеститорът в проекта "Black Sea Gardens" в местността Карадере, обяви, че действителните собственици на компанията са Франсиен Гейл Уикъм, Юън Гейл Шорт, Найджъл Върнон Шорт, Луиз Елизабет Шорт, Марк Джон Дейвис, Сара Джанет Дейвис, Никълъс Дейвид Гъливан и Пол Райли.

"Фамилията Шорт е развила голям семеен бизнес със стомана и нейна фирма е била класирана на 18 място в топ 100 на британските компании. През 2003 г. фамилията продава бизнеса си на водещата компания "Брамбълс“, Австралия. След това фамилията инвестира средствата си в редица проекти, сред които е и проектът за ваканционен еко комплекс на българското черноморие „Блек Сий Гардънс Еко Ризорт“. Част от фамилията Шорт са и Марк и Джанет Дейвис“, посочват от „Мадара Юръп“.

Още по темата
"Мадара Юръп“ се представлява в България от Скот Джеймс Пъркинс и Людмил Владимиров Гачев.

Компанията отново уверява, че няма да получи държавни финансови помощи и преференции, а очаква необходимата административна и институционална подкрепа за осъществяването на проекта. „Цялата прилежаща инфраструктура, включително пътища, ВиК и пречиствателни станции, ще бъде изградена от инвеститора и това няма да е за сметка на българските данъкоплатци“, уверява Скот Пъркинс, член на борда на директорите на „Мадара Юръп“.

Компанията уверява също така, че разполага с необходимия капитал за осъществяване на проекта. Оттам съобщиха още, че към представителите на „Мадара Юръп“ не е отправяна покана за участие в заседание на Обществения съвет по екология към Министерство на околната среда и водите (МОСВ) по повод изграждането на комплекса. Предстои официалното представяне на проекта пред медиите.

Междувременно продължават гражданските протести заради предложението за строителство в местността Карадере.

Тази вечер е организирана демонстрация пред Народното събрание, а в четвъртък през деня – и на пл. „Независимост“ пред втората сграда на Народното събрание, където депутатите от комисията по регионална политика ще продължат с обсъждането на промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Припомняме, че от коалицията "За да остане природа в България“, заедно с Българската туристическа камара и Българската асоциация за алтернативен туризъм, предложиха парламентът да въведе с промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие забрана за ново строителство в зоните от Натура 2000 за местообитанията, което включва и местността край Бяла. Предложението не беше прието на заседанието на парламентарната комисия по регионална политика през миналата седмица.

За неделя е предвиден и общонационален протест срещу презастрояването по Черноморието.

Повече икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
boikot преди 10 години
А аз да припомня, че от коалицията "За да остане природа в България изпълняват частни интереси на Бориславова и Прокопиев. Като им лъснат гимиите на тези тогава ще си говорим.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...СЕФТЕ , НОМЕРА:БРИТАНСКАТА ФАМИЛИЯ Е С 1-3% от целия капитал -----ОСТАНАЛОТО ДО 97% СА НАШИ И РУСКИ КОРКОРБАШИЙ С ПАРИ ОТ ОФШОРКИ!!!ТИЯ ПИЕСКИ СА ОТДАВНА ЯСНИ И ПОЗНАТИ!!!СХЕМАТА Е БЕЗКРАЙНО *** И ПРОСТА!
19
0
 
3
 
! Отговори
кк преди 10 години
Финансирането за строителството е осигурено , ама кеша осигурен ли е ? Щото без кеш ,няма стойтелство! Най новото е, че и зелените вече искат кеш !!! За другите е ясно, иначе бетона не става добър. А за обикновенните балъци инвеститорите са приготвили мноооооооого бетон на брега на морето !!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън британските алкохолици от България. Да си взимат ДПС - то дето го създадоха под мишница и да си ходят в англия!!! Британски *** не ни трябват да ходят по наша земя! Както на тях не им трябват Българи, така и на нас не ни трябват британци! Преди нова година не спряха да ни обиждат, сега се натискат да инвестират разрушавайки природата. Брата на Станишев е по приемлив като вариант, въпреки че и той като Станишев е за разстрел!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Людмил Гачев не е ли от КТБ?
16
1
 
1
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Според списание "Der Spiegel", 15 дни почивка през 2011 г. са могли да си позволят само един от десет души в Германия. Само 32% от германците с месечен доход под 1500 евро са били на почивка през годината 5 дни. През 2001 година са могли да си позволят ходене на курорт 34% от населението на Германия. 1991 година тези които са ходили на почивка са съставлявали 45% от населението на Германия.Кой да дейде на почивка?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбра се,че били няколко изкукуригали еврейски бабички.Ееее все пак поне не са ломски ***.
14
1
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Няма значение каква е фамилията - британска, турска, китайска. Местността попада в "Натура 2000" и е ЗАБРАНЕНА за строежи. Тогава защо изобщо такъв проект се обсъжда? Щом едно нещо е забранено, то е забранено и точка. Край на обсъжданията, край на проектите. Какво го дъвчем този случай вече две седмици? Все едно да застрелям човек на улицата и да обсъждам дали имам вина, доколко е допустимо да го убия и дали няма вратички, позволяващи свободно да застреляш някой ей така, без причина.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам колко са КЪСИ (шорт), но пак ни теглят една дълга, червена лъжа !
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фамилия Станишеви са изровили някоя британска ГЕЙ-ФАМИЛИЯ евреи и ни ги пробутват. Нали беше през офшорка, от къде ги изровиха тези ?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като британската фамилия е от бизнеса с метали, продайте и Кремиковци! На черноморието, всеки знае !
10
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Не се заблуждавайте ,тук целта държавата да създаде инфраструктура ,а после познатата песен .
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Луиз Елизабет Шорт, Марк Джон Дейвис, Сара Джанет Дейвис, Никълъс Дейвид Гъливан..." - все еврейски имена. Да са ви честити "инвеститорите", които ще ви сечат горите и ще ви засипват плажовете с чакъл и цимент.Падението продължава...
8
1
 
10
 
! Отговори
D преди 10 години
А ПОСЛЕ ПРАВЯТ КЛИПОВЕ ЗА БЪЛГАРИЯ АХХ КОЛКО СТЕ ДОЛНИИ НЕМОГА ДА ВИ ПОНАСЯМ ПРОДАЖНИЦИ
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Британската" фамилия е сем. Станишеви.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Орешарски ! Ще бъдат открити 500 нови работни места ! Какви ?Камериерки, рецепционистки, хигиенистки,охрана, пикола, момчета за паркиране на автомобилите, носачи на куфари,готвачи ,сервитьорки, продавачки на цветя ......Благодарим ти Партийо, за висококвалифицираните работни позиции!Къде да подаваме CV-тата ?
5
0
 
15
 
! Отговори
* преди 10 години
И какво като са Шорт !? Все са английски хулигани и грабители
4
3
 
22
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Тия 2мата Станишеви, ще оглозгат държавицата ни кокал... По-зли са и от царя...
3
0
 
18
 
! Отговори
Дъбър преди 10 години
Понеже ме сърбят пръстите.....пуснете името "Людмил Владимиров Гачев" в търсачката и разгледайте документите само от 1ва страница.... ако тоя е същия....роден 1955, то можете да се запознаете с неговата автобиография, както и Решение 2-196 от 19.06.2013 година за вербовката на лицето към ДС, също буди интерес всичките банки на които е на доста висока позиция.... не спекулирам, просто съм любопитен
2
2
 
21
 
! Отговори
Вън! преди 10 години
Фамилията Шорт и продажните им местни приятелчета да се гръмнат - не щем бетона им в последните останали красиви кътчета на България.