Бизнесът иска преразглеждане на мораториума за шистов газ

Настоява да се ускори изграждането на интерконекторните връзки
Обновена: 2 апр 2014 09:52 | 1 апр 2014 22:06,
28
Бизнесът иска преразглеждане на мораториума за шистов газ
Снимка: Bulgaria On Air

След газова криза от 2009 досега не е намерена алтернатива за доставка на природен газ, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов. Той подчерта, че от представляваната от него федерация настояват за ускоряване на работата по изграждането на интерконекторните връзки, както и за преразглеждане на мораториума за шистов газ.

„Към днешна дата никой не смее да повдигне темата за шистовия газ, а да не говорим за започване на проучване”, заяви Стаменов. Той подчерта, че в тази връзка индустриалните енергийни консуматори настояват да се създаде специална група към парламента, която да преразгледа всички ефекти от дейността по добив на шистов газ. Експертът коментира, че данните от проучването ще дадат информация за години напред, когато и технологиите ще бъдат по-развити за добива на суровината.

„Ние искаме да имаме бизнес среда, а тя включва, както по-нормални административни процедури или да няма затрудняване на бизнеса, така и достъпни енерговносителни,” посочи експертът. Той допълни, че с тези теми се обсъждат и се работи добре с администрацията на икономическото министерство.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: шистов газBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'ъф бизнес, к'ви пет лева!
1
0
 
27
 
! Отговори
San4o преди 10 години
Бизнеса да спре да иска само.Да се научи да дава на работниците си,а не да храни партийте и да прекарва лобистките си закони за ограбване на работниците.Сега с искането си за шистовия газ е видно,че са съгласни да затрият България,само и само да печелят!Браво чорбаджий-изедници,браво!!!!!Нямате наяждане!!!