Бизнесът иска преразглеждане на мораториума за шистов газ

Настоява да се ускори изграждането на интерконекторните връзки
Обновена: 2 апр 2014 09:52 | 1 апр 2014 22:06,
28
Бизнесът иска преразглеждане на мораториума за шистов газ
Снимка: Bulgaria On Air

След газова криза от 2009 досега не е намерена алтернатива за доставка на природен газ, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов. Той подчерта, че от представляваната от него федерация настояват за ускоряване на работата по изграждането на интерконекторните връзки, както и за преразглеждане на мораториума за шистов газ.

„Към днешна дата никой не смее да повдигне темата за шистовия газ, а да не говорим за започване на проучване”, заяви Стаменов. Той подчерта, че в тази връзка индустриалните енергийни консуматори настояват да се създаде специална група към парламента, която да преразгледа всички ефекти от дейността по добив на шистов газ. Експертът коментира, че данните от проучването ще дадат информация за години напред, когато и технологиите ще бъдат по-развити за добива на суровината.

„Ние искаме да имаме бизнес среда, а тя включва, както по-нормални административни процедури или да няма затрудняване на бизнеса, така и достъпни енерговносителни,” посочи експертът. Той допълни, че с тези теми се обсъждат и се работи добре с администрацията на икономическото министерство.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: шистов газBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я еврейските (европейските) бизнесмени да си дигат задниците оттук докато не сме хванали сопата! Много ни идват тези иконом ически интереси на световните лешояди! Не дърпайте народа за опашката, че ще стане и ще ви еб майката!!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако понечат да забият сонди за шисотв газ предлагам да ги ВЗРИВИМ.
20
1
 
4
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До информ 24Ами пич, слагаш и да не ти пука. Теглиш им една майна на всички и това е. Ти какво предпочиташ - да ти бъркат в джоба всеки месец с неимоверни сметки за ток и топла вода, или да се скараш с някой дупедавец бюрократ? Аз чакам да се стопли, за да си махна парапетите на балкона и да си сложа слънчеви колектори за топла вода (за блок става въпрос!). Еб.л съм им майката и на общината , и на законите!Не те ми плащат сметките, нали? Неподчинение му е майката!Докато сме овце, ще ни стрижат!
19
0
 
4
 
! Отговори
информ преди 10 години
До ЗапасенТо това е добре, но нашият закон например не разрешава върху покривите на блока да се монтират слънчеви панели, ако не се пусне електричеството в националната енергийна компания. същото и даже е по-лошо положението с получаване на топла вода. То уж е разрешено ама има такива *** пречки че не е истина . Всъщност това е проблемът - в къща може, в блок не може . то законът сега е пълно малоумие, защото всички тези ВЕИ са ефективни ако се ползват само локално.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предвид че на петролните и газовите компании не им пука за природата в собствените им държави, си представете за каква дива експлоатация би ставало дума тук!Не ни трябва шистов газ, не ни трябват проучвания (направени са предостатъчно!), трябва ни здраве и природа.А шистовия газ няма да ни даде тези две неща. Ще ни ги отнеме.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре да купуваме скъп газ, отколкото от алчност на корумпирани политици да отровим природата и здравето си!Има неоспорими доказателства за фаталните вреди от фракинга (защото щом стане дума за шистов газ се подразбира че говорим за фракинг), които обаче са неудобни за големите компании, и съответно ги отричат. А резултатите са налице. Потърсете в Google какво се случва в Пенсилвания (където е надупчено като лунен пейзаж) - има предостатъчно материали.
16
0
 
11
 
! Отговори
AZ преди 10 години
ЗАЩО СЕ ГОВОРИ НАВСЯКЪДЕ ТАКА ЧЕ СМЕ НЯМАЛИ ЕНЕРГИЙНИ СУРОВИНИ ? НАЛИ В ЧЕРНО МОРЕ ОТКРИХА ГАЗОВО НАХДИЩЕ ... И ТЕКЪТ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ДОБИВАНЕТО НА СЕРОВОДОРОД СЪЩО ОТ ЧЕРНО МОРЕ ... ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВЗЕМА В ПРЕДВИД ТОВА ?
15
0
 
3
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Abe pendel , 6istov vibrator v zadnika ne iska6 li BE *** PRODAJEN.6te TI ZAVARQ MADQTA NA 6ISTOVIQ VIBRATOR *** GIZDAV
14
5
 
6
 
! Отговори
Тоя не е добре! преди 10 години
Какъв шистов газ бе, луд ли си?!? Нали ТРЯБВА ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ на Русия и САЩ, нищо ЧЕ СИ ИМАМЕ и газ и злато и уран!
13
0
 
8
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Да Гневен българин Нюланд беше тук, за да се опита да пробута поредните бракувани пушкала на НАТ-о за има-няма 800 милиона на военното министерство.
12
0
 
8
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До славянин 13Ами ако тръгнат керваните - значи трябва да бъдат спряни. Ако не по един, то по друг начин, но ТРЯБВА! Няма за къде да се отстъпва повече. Въпросът ще е - или те, или ние. И всеки, който се чувства българин, милее за българите, за децата и за природата ни, ще трябва да се включи в защитата.
11
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 10 години
До ЗапасенГърците вече изгониха по този начин едни "инвеститори" дето искаха да им тровят природата :)
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Федерация на индустриалниге енергийни консуматори.Още едни кандидати за безвъзмеден труд в Сибир.
9
0
 
20
 
! Отговори
шистов гъз преди 10 години
А с минералните извори ,какво ще правим , а с водоносните хоризонти ??? Който подкрепя подобна технология е пълен *** или е платен подобаващо,това е престъпление Етилен гликол няма да пия , вместо вода Химикалите които се използват замърсяват жестоко Спокойно можем да кажем сбогом на останките от БГ земеделието,ами питейната вода , а земетресенията ,ко правим !Шистовия газ е поредния борсов балон,както се случи сектора на ВЕИ-тата и преди това с дот-ком балона и балона на недвижимите имоти
8
0
 
13
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Хан КрумЕдинственото разумно решение, ***, е да се обърнем към "домашното" производство на електроенергия - ветрогенератори, фотоволтаици, слънчеви концентратори - всички възможни ВЕИ технологии, които съществуват и за киоито се сетиш, енергийна ефективност във всички области, електротранспорт и т.н и т.н. А шистовия газ си го наври в... някой отвор, пък се надявай да се стоплиш, преди да се отровиш и ти, и децата ти от него, че и другите около теб.
7
0
 
20
 
! Отговори
тотю преди 10 години
НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното продажно антибългарско ***. На тази малка територитория да добиваш шистов газ е самоубийство. Естествено американците не ги интересува живота и здравето на другите, но този продажник трябва да се линчува по методиката на неговите американски господари.
5
1
 
20
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
А бе тия машини, дето пробиват за шистов газ, не са ли запалими? Не могат ли случайно да се самозапалят и да изгорят? Няколко десетки пъти...
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добив на шистов газ само след референдум. Мутри няма да определят как ще живя!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя на снимката яко мяза на ***. Ако това представлява бизнеса - по-добре да му се запуши устата

Спонсорирани публикации