Само в BG офшорките се свързват с прикриване на капитали!

Инвеститорът в Карадере се надява на подкрепа от институциите
Обновена: 17 апр 2014 18:21 | 17 апр 2014 17:22, Веселина Йорданова
13
Само в BG офшорките се свързват с прикриване на капитали!
Снимка: Мадара Юръп

Поръчан е предварителен одит за въздействие върху околната среда от проекта, предвиден за реализация в местността "Карадере" край Бяла -  "Black Sea Gardens". Това съобщи днес Скот Пъркинс, член на Борда на директорите на инвеститора "Мадара Юръп" АД.

Очаква се одитът да е готов до месец, а след това да започне и процедурата по изработването на Оценката за въздействие върху околната среда /ОВОС/. Докато тя не е готова, не може да се говори за проект, а само за инвестиционни намерения, посочи Пъркинс, цитиран от БТА.

Още по темата
Компанията, която планира да инвестира в Карадере, днес проведе обществено обсъждане на проекта си с общността в Бяла. Пъркинс посочи, че е представен списък на собствениците във фирмата.

По думите му единствено в България офшорните компании се свързват с прикриване на капитали. Такава регистрация се прави заради данъчните облекчения, посочи Пъркинс.

Той съобщи, че "Мадара Юръп" кандидатства за сертификат за приоритетен инвестиционен проект, за да получи по-сериозна институционална подкрепа.

По думите му плановете на компанията са през тази година да приключи закупуването на земята в местността, предпроектните проучвания, както и да се изготви ОВОС.

През 2015 г. ще бъде поставено началото на строителството, а хотелският комплекс трябва да е готов до 2017 година. По първоначална оценка инвестицията ще бъде около 54 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И лъжата ще мине, както минават всички лъжи до сега
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно някой се надява, че само в България може да мине подобна лъжа !
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като искат да правят пари в България първо трябва да си плащат данъците.
7
0
 
22
 
! Отговори
до Румбо преди 10 години
истината точно си написал : 10+ ... що някой от верно голямите инвеститори, дето понакупиха заводи и концесии и работят в БГ не ги купиха с офшорки, а си регистрираха дъщерни фирми с капитал от официалните дружества. тоя е голям ***.
6
0
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
По-голяма лъжа не бях чувал!В целия свят офшорките се ползват за едно и също.От 5-6 години се надигат гласове на водещи икономисти,че трябва с международно споразумение да се забранят офшорните фирми,но съпротивата е огромна!Няма никаква икономическа логика да продължат да съществуват!
5
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече се строи толкова повече работни места ,колкото повече хотели ,толкова повече приходи.По-екологичен бранш от хотелиерския едва ли има.Като почнат да реват разни пишман еколози ,че се нарушавало еди си какво и ме втриса.Така ,че офшорката ,да пали булдозерите да бута гората и да строи колкото с може по-големи сгради ,че от пусти евротолерации от глад ще умрем.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре стига със строежа на е..лници с европейски пари,които СЕ ПИШАТ НА ВСИЧКИ НА ***!!!Кой ще вдига предприятия,фабрики,заводи?????КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ,ЕЙ???По нищо не се различаваме от *** на социални помощи с ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ!!!!САМО ПЛЮСКАНЕ И ГЮБЕК,3 ДЕНА ИХХУУУ-ИХАААА И ПОСЛЕ ТИХО ТИХО ДО СЛЕДВАЩИЯ ТРАНШ!!!!!!Е...ти нацията кърлежи в която ни превърнаха!!!
3
0
 
24
 
! Отговори
от 1 преди 10 години
До 3И ти си прав :)
2
0
 
33
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
ми не точно, това е така защото в БГ е практика, крадени народни пари изнесени в офшорни зони да се връщат в БГ като управлявани от "инвеститори"
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами това е понеже голяма част от българите нямат никаква идея какво е офшорка и как стоят законите спрямо тях в България и Европа...