Стартира търсенето на проектант за новия терминал на варненското пристанище

Цялата инвестиция ще достигне до 1 млрд., заяви Борислав Гуцанов
Обновена: 30 апр 2014 11:16 | 30 апр 2014 11:16, Екип на Bulgaria On Air
3
Стартира търсенето на проектант за новия терминал на варненското пристанище
депутатът Борислав Гуцанов, Снимка: Bulgaria On Air

Днес ще бъде обявен международен конкурс за проектант за новия интермодален терминал на варненското пристанище. Това заяви депутатът Борислав Гуцанов в сутрешния блок на Bulgaria On Air.

По негови думи цялата инвестиция ще достигне до 1 млрд. лева, като в  тях са включени както прехвърлянето на старото в новото пристанище, така и изграждане на аквариум и атракционни зони.

Документацията трябва да бъде готова до края на годината, а през 2015 г. следва да започне строителството на новия пасажерски терминал.

Новият интермодален терминал ще осигури повече работни места, ще е ключов за българския туризъм и най-вече ще е важен транспортен коридор, допълни Гуцанов.

„Нашето влизане в ЕС не е самоцелно. Варна, Бургас вече сме източна част на Европа, а не на България и ние трябва да се възползваме от тези промени, които станаха преди няколко години,“ посочи още депутатът от левицата.

Гуцанов коментира и промените в Закона за туризма, като по негови думи тази година сезонът ще е много по-спокоен.

„Ако  не беше приет законът до началото на този сезон, обричаше на изпитания малкия и среден бизнес", коментира Гуцанов.

Гуцанов е категоричен, че промените в закона не означават нови строежи. Той смята, че целият Закон за устройството на Черноморието е рестриктивен.

„За жалост той е приет като такъв едва 2008 г. и е изпуснат един десетгодишен период от 1997-1998 г., когато започват приватизацията и строежите на хотелите по Черноморието. Тогава според мен се получават всички тези безумия,“ посочи депутатът.

Днес се открива и началото на регатата „Тол шипс“ във Варна, заяви Борислав Гуцанов. Събитието ще се проведе в дните от 30 април до 3 май, а Варна е домакин на регата за втора година.

Вижте пълния разговор във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
бу ха ха ха преди 9 години
Тоа или е любовник на СърГей или му е надиплил яка пачка да го напраят депутат.За червените *** е престижно да издигат бивши арестанти,престъпници и провинили се пред закона люде.С две думи същите са като дружките си от партията на фесовете-ПРЕСТЪПНИЦИ!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гуцко дето иска да лапка!Защо давате публична изявана криминално проявени лица като въпросното лице.
1
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Гуци се е наточил да лапка чужди парички.

Спонсорирани публикации