Греков доволен: Агнешкото за Гергьовден е на поносима цена

"Не е засечена нито една негодна пратка месо при проверките"
Обновена: 3 май 2014 15:53 | 3 май 2014 15:50, Анисия Иванова
41
Греков доволен: Агнешкото за Гергьовден е на поносима цена
Димитър Греков в Арбанаси. Снимка БТА

Не е засечена нито една негодна пратка агнешко месо по време на масираните проверки в навечерието на Гергьовден, съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти след откриването на третия Национален събор на овцевъдите около Лясковския манастир "Св. Св. Петър и Павел" край Арбанаси.

По думите му е налице постепенно излизане на бранша от сивия сектор, тъй като самите животновъди предпочитат да фактурират продажбите. "Самият аз си купих агнешко месо на цена 13.50 лв. за килограм, което за мен е нормална цена", отбеляза той.

Министър Греков призна, че животновъдството като отрасъл не е в цветущо състояние и държавата е длъжник на животновъдите. Той очерта пакет от мерки, които министерството е предприело за подобряване на ситуацията.

Сред тях е заповед, според която ливадите и пасищата от държавния поземлен фонд трябва да се предоставят с предимство на животновъдите, навременното плащане на единица площ и промяната в наредбата, регламентираща дейността на частно практикуващите ветеринарни лекари.

От 16 май ще влезе в сила намалената акцизна ставка за газьола, използван от селскостопанските производители, а до края на месеца ще започне изплащането на субсидиите по програма "Де Минимис" на ДФ "Земеделие". Засега по нея са гласувани 11 млн. лв., но ще се търси възможност за набавяне на още 4 млн. лв., отбеляза министърът.

Организатор на събора е Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация Българска млечна. Гост на събора беше председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов, както и кандидати за евродепутати. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 9 години
kak shte nqma BG agneshko??? q otidete po selata,da ne mislite che agnetata rastat v supermarketite??Moite roditeli sa vazrastni,i nito edna godina ne sa propusnali da imat agneshko za Velikden i Gergiovden.Ne kupuvat ot magazina,a ot poznati-cqlo agne,stiga za praznicite,i ostava za sled tova.Ne vzemat golemi pensii i zaplati-obshto kam 500-550lv na mesec dvamata.Taka che,tova s lipsata na BG agneshko,che e vsichko ot New Zeland e laja i izmama.po selata horata se chudqt na koi da prodavat
34
1
 
1
 
! Отговори
Възмутен Веган преди 9 години
Какво агнешко бе? Как можете да убивате и ядете малките невинни агънца.Та те са бебета още.Да не говорим,че месото не е полезно.Или ако толкова искате месо-яжте риба или птици(кокошки, пуйки и т.н.)
33
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Пълна лъжа. БГ агнешко няма на пазара.
32
4
 
3
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 9 години
Ако Агнешкото гонеше 20 лева по добре ли е? - при ГЕРБ преди ?Ако Яйцата бяха по 50 стотинки, а не 15 по ли е добре? - при ГЕРБ преди?Който не скача е СКАЧАЩА ГЪСКА?ЦИРК
31
2
 
3
 
! Отговори
благодаря преди 9 години
Емирствата благодарят на Бойко за сключените договори за закупуване на прясно агнешко.А, българите да ядът размразеното от Нова Зеландия на цена за прясно.Няма как хиляди тонове живи агнета да изнасят за емирствата и вие да ядете прясно агне.Е, баси българските бунаци. Ако не вярвате позаинтересувайте се за сделката на агнета с арабските емирства.
30
0
 
2
 
! Отговори
благодарим преди 9 години
Америка благодари за стотиците изгодни договори за тях,които подписаха бълг. политици.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЧЕТИРИТЕ ЖИВОТНИ НА АНТИХРИСТ-евреина(Станишко),хидроинженера(Доган и мафия),***(Костов) и пожарникаря-мутра-милиционер-шериф,чалгар,закрилник на силиконки,летящ политик,магистрален шут и циркаджия.ЧЕТИРИМАТА са наследници на римския император НЕРОН-гонител и убиец на християни.Те също гонят милиони млади българи(емигранти) и убиват хората чрез кражби в сферата на здравеопазването и икономи
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичкото агнешко е продадено отдавна за емирствата. глупчовци, всички вие ядете размразено от нова Зеландия. ако не вярвайте попитайте 10 български овчара, дали са продали тези месеци едно агне? А, големите ферми в бг. са сключели сделка с емирствата през ГЕРБ и дори не могат да задоволят пазара им, поради голямото търсене от страна на арабите.купувайте размразено с печати. Бунаци, даващи 13 лв. кило.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тонове живи агнета със самолети и тирове поеха на път към арабските емирствата. ако не вярвате потърсете в нета за сделката с агнешко за арабските страни.в бг 99% агнешкото е размразено и инжектирано със специално вещество, което го прави да изглежда по-добро и от прясното месо. При условие, че тонове живи агнета бяха и се продават към емирствата и същевременно никой не купува от малките ферми и овчари, а магазините са пълни. агнешкото е от Нова Зеландия и е поне на 2 години.
27
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ами не яжте агнешко купете си козе.То е много по вкусно.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ КУПУВАЙТЕ НИКАКВО МЕСО ПЪЛНО Е С АНАБОЛИ. ВИДЯХ В ЕДНА ПТИЦЕФЕРМА КАК ОТ МАЛКО ПИЛИНЦЕ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ СТАНА КОКОШКА. ТЪПЧАТ ГИ С АНАБОЛИ. СЪЩОТО Е И С ОСТАНАЛИТЕ ЖИВОТНИ. И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМЕ ЗАЩО УМИРАМЕ ОТ РАК И ВСЯКАКВИ ДРУГИ БОЛЕСТИ.
25
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Синтетична популация Българска млечна - вай-вай-вай! Народе -знаеш ли за какво иде реч???
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"самият аз си купих агнешко месо на цена 13.50 за килограм,което за мен е нормална цена",отбеляза той....браво,а за хората с ниски доходи или за пенсионерите,дали тази цена е нормална??????
23
5
 
7
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Цяла България е потресена от Станишев. Такъв долен, противен и лъжлив политик никога не е имало у нас. Той надмина и баща си , който убиваше и мразеше Българите. Просто няма как да се опише тази мерзост.
22
3
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Цената на агнешкото е поносима. А произходът му? Всеки път, когато ям агнешко, си мисля къде ли е пасло животното на масата ми - в Турция ли, в Австралия ли, в Египет ли. Може би дори Монголия. Защото българско агне скоро не е кацало на българска маса. Нашите овчевъди и скотовъди много взимат хубавите субсидии, половината от които са от нашия джоб, и продават скъпо агнешкото си в Европа. Хлябът и зърното абсолютно по същия начин. А ние нека внасяме месо от Гърция и зърно от Египет.
21
1
 
5
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
маи взеха ве4е да се подиграват с нас...
20
1
 
1
 
! Отговори
Azz преди 9 години
конкуренцията, конкуренцията...а сте изгонили веригите, а са се върнали монополите...мислете му!
19
2
 
10
 
! Отговори
ваш служител преди 9 години
в това ли е цялата ви работа на вас в земеделското да ни успокоявате с цените на шарана яйцата и агнешкото?вие сте най големите крадци на пари от еврофондовете.*** гнилоч и корумпирани брамтии има само при вас.
18
1
 
4
 
! Отговори
sylar преди 9 години
pojelavam na evrodeputatite kogato zaminavat za Bruksel da im se razbie samoleta i samo pilota da ojivee amin
17
4
 
0
 
! Отговори
бай овчар преди 9 години
е как кой ако не друг той и единствения той най великия божествения думите в българския речник не стигат за най най най бойкууууу борисуууууфффффф кой ако не той ще организира много ясно че само той може да организира събор на овцете и те в един глас да пеят колко е велик как ще смачка комунистите социалистите как само той строй и никой друг досега не е правил подобно нещо само той може да организира БЪЛГАРСКИТЕ ОВЦЕ да блеят в един глас колко е велик и да мачкал социалистите!от овчарника ГЕРБ!
16
0
 
3
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
Неграмотни и необразовани *** на другаря Кутевски , защо злобеете и ви излиза пяна от устата. Станишев е водач на листата за Евроизборите и е длъжен да излезе пред народа на дебат с другите водачи на листи. Трябва да обясни какво ще прави в ЕС или защо лъже хората , че ще ходи в Европарламента. Тука и мутреса Моника с нейните опорни точки е объркана какво да му каже на Сергейчо, защото той си няма и грам акъл без нея. Апропо , а такива просташки клипове никой не може да измисли.

Спонсорирани публикации