По-малко румънски туристи през май спрямо миналата година

Причините са по-малкото почивни дни в съседката ни и лошото време
Обновена: 7 май 2014 22:09 | 6 май 2014 09:39, Екип на Bulgaria On Air
20
По-малко румънски туристи през май спрямо миналата година
Снимка: Bulgaria on Air

По-малко румънски туристи спрямо миналата година са избрали България за туристическа дестинация през почивните дни през месец май, заяви в "Денят он ер"  Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси.

Според него причините за това са предимно две. Първата е, че тази година техните почивни дни са били четири, а втората е лошото време.

Борислав Денев подчерта, че на 5 май от Русе към Гърция са преминали 3600 автомобила и много автобуси и държавата ни трябва да се замисли върху тези цифри.

През летния сезон се очаква около 1 млн. румънци да посетят българското Черноморие и планини, отбеляза Денев. По негови думи предпочитаните туристически пакети за седма поредна година ще бъде All Inclusive.

Денев заяви, че ако българският туристически бранш иска да задържи румънците, трябва да бъде още по-гостоприемен, да им се предлагат нови услуги и да бъде по-изобретателeн.

Още икономически и политически новини четете в сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селяни прости,нямате 2 лева иначе много разбирате от туризъм и икономика.*** на заплата ще обесняват кой какъв бил.
15
0
 
8
 
! Отговори
solaris преди 9 години
Най-интересното в случая е че ако отида и си платя директно хотел по черноморието ( няма да го направя от Варна съм ),цената е с 50% по-скъпа,отколкото ако си резервирам същия хотел чрез Английски тур оператор,логика 0 !2-ро предпочитам да отида в Гърция или Турция,където обслужването е на невероятно ниво,нещо което тук е мираж и за 100 години напред,а цените са равни,България е страна където само да си харчиш парите,но не и да работиш.
14
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Милите хотелиери! И украинци няма да имате това лято, а българите, които гледате с презрение, отдавна вече са кът по морето! Така, че време е и вие да почувствате кризата!
13
0
 
7
 
! Отговори
Румънец преди 9 години
Понеже 99% идваме с коли,тази година по великден решихме да посетим южното черноморие за-да избегнем вандалското вдигане на коли на златни пясаци от страна на алчни и ненаситни за пари бандити. През м.Април и Май алеите не са претоварени и вдигането на коли е безмислено,но това може да се обясни на хора с мозък в главата.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родните *** нададоха вой че хотели те ми са празни, ще не питате бялата златка къде почива и що не е във вашите куптори?
11
7
 
13
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"Точно тези кожодери който ги наричаш движат икономиката на БГ"Така я движат, че още малко ако я задвижат и ще вземем да влезем в Г-8, вместо Русия или Китай. Сега слушай внимателно - туризма е възможно най-смахнатият отрасъл, на който можеш да разчиташ да ти движи икономиката. Затова никоя силна страна не разчита на туризъм и не го брои за нищо. Иначе Китай, САЩ, Русия, Германия и Англия щяха да са целите в курорти...Още стройте, още разчитайте на туризъм. Мишки...
10
0
 
7
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 8 - Звучи много хубаво, но за огромно съжаление не е така.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до елемаг, с изключение на млечните продукти, всичко останало е внос
8
1
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Кое движи бе смешници?Алкохола фалшив без бандероли,двойно счетоводство с два касови апарата,заплати по 500 лв ,от които половината са по програми за заетостта,тоест държавата се набутва,нечукане по касови апарати,мутренските хотели и на червените олигарси дори не са включени в енергопреносната мрежа да плащат ток по сметки!!!Да продължавам ли?Български били доматите и мезетата ..мухахаха със шотландско и бразилско месо!!!
7
17
 
5
 
! Отговори
до елемаг преди 9 години
Идея си нямаш колко си ***.сега ще ти опиша накратко какво печели българия от туризъм.1. Всяка салата има домати,краставици,чушки, сирене,кашкавал- Родно производство.2. Основното- месо пилешко или свинско.3.Сирена,кашкавали,мезета,салами,айрани,ракии,бири,сладки-все български.Това са хиляди производители и транспортни фирми които изхранват туристите.Отделно наеми на заведения,стотици хиляи заети в обслужването на туристите......и ти викаш че нищо не виждал българина от туризма !!!!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Елемаг, ще фалират, то сега и руснаците като недойдат, на кой ще разчитат, на немците и англичаните, които извън пакета пари не дават
5
4
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Фалирвайте кожодери!!!Обикновенният българин нищо не разбира от вашите печлби и хазната!!!Логично е да си заминавате!!Освободете брегът от присъствието и бетона си!!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миналата година пак майските празници бях 5дни на Слънчев бряг, тогава времето беше слънчево и имаше хора по плажа Бях свидетел на грозна гледка как нашите гларуси искаха 25лева на румънско семейство за чадър, те казаха че ще стоят един час, последва голям скандал и румънците си тръгнаха
3
1
 
16
 
! Отговори
optimist преди 9 години
По-малко ли? Че да не би да са идвали някакви? Всички караме към Гърция, вярно че е една идея по-скъпо, но качеството е с пет идеи нагоре.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то и Румънците се усетиха, че нашите кожодери искат само да лапкат В Гърция по плажната ивица платен паркинг е почти непознато, плажове големи чисти не е презастроено, за 3-5евро ползваш чадър два шезлонга и напитки по желание които влизат в цената Изобщо чувстваш се човек
1
2
 
5
 
! Отговори
pytina преди 9 години
Skoro vsichki tez tyristi shte pochivat iztzialo na ryskoto chernomorie. ODESA, VARNA I BURGAS skoro triabva da sa ryski, zashtoto v tezi gradove givee I rysko maltzinstvo. Mnozinstvoto na pochivka v GYLAG.