Борислав Стефанов: Чуждите инвеститори не са касички

"Компаниите няма да дойдат в страната само за да вложат пари, без да искат нищо"
9 май 2014 11:22,
0
Борислав Стефанов: Чуждите инвеститори не са касички
Борислав Стефанов Снимка: Bulgaria On Air

Много погрешно е да се гледа на чуждестранните инвеститори като касички, които ще дойдат в страната само за да вложат пари, без да искат нищо в замяна, коментира в предаването Денят ON AIR  бившият директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Той подчерта, че не бива да се гледа на тях и като на агресори, „каквито изказвания най-често се чуват от редиците на националистическите партии“.

Интересите на фирмите са различни, но, разбира се, че търсят печалби, коментира още Стефанов.

Той допълни още, че интересът на държавата да привлече чужди фирми в страната са с цел подпомагане на икономиката - „било то чрез правене на инвестиции, чрез разкриване на работни места или прилагане на бизнес практики, които да подпомогнат бизнес климата“.

Стефанов коментира и създаването на временна анкетна комисия, която да провери обстоятелствата около срещата на президента Росен Плевнелиев с директора на EVN Щефан Шишковиц. Стефанов посочи, че всяко сочене с пръст и залитане в крайности не е добър знак към чуждестранните инвеститори.  

Не виждам нищо притеснително в това един политик да се среща с представители на големи компании, доколкото тези срещи са прозрачни, заяви убедително Стефанов. 

Ако се  дискутират въпроси, които са закрити за широката публика, е друг въпрос, заяви бившият председател на Агенцията за инвестиции.
 

Цялото интервю вижте във видето на сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: инвестицииикономики
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации