ДКЕВР сезира ДАНС и премиера за нарушенията в ЕРП-тата

Данъчните ще проверяват дружествата
Обновена: 14 май 2014 21:16 | 14 май 2014 21:10, Веселина Йорданова
18
ДКЕВР сезира ДАНС и премиера за нарушенията в ЕРП-тата
Снимка: архив, Ройтерс

ДКЕВР сезира ДАНС, Националната агенция за приходите, Агенцията за държавна финансова инспекция и лично министър-председателя за тежките нарушения, извършени от енергийните дружества, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
Днес станаха ясни резултатите от проведените регулаторни одити на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Оказа се, че при одита са констатирани 2690 нарушения при трите електроразпределителни дружества.

Изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов потвърдил за телевизията, че инспекторите му ще проверяват и трите дружества.

Правилото е най-напред да се направи проверка и ако се засекат сериозни разминавания в първичните данни, ще се рови в сметките на ЕРП-тата за пет години назад.

Законът предвижда в случай, че се докаже, че дружествата са завишавали разходи, за да си спестят данъци, нарушителите да платят и дължимото, и глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: НАПДКЕВРЕРП-та
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До инженер-пенсионерЗащо лъжете.Никога инженер не е взимал 105 лева.Минималната заплата беше 120 лева,а билета за автобуса беше 6 стотинки ..Голяма евтиния беше и хората бяха щастливи..
17
0
 
2
 
! Отговори
Х преди 9 години
ДЕКВР са най виновни за тези нарушения.Защо до сега не са открити тези нарушения?Значи до сега ДЕКВР не са работели.Сега това бездействие ще им се прости.ДАНС трябва тях да разследва за това колко пари са взети под масата за да премълчават тези нарушения ,които не са от вчера, а са натрупвани с години.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето, това е предизборна кампания.Лошото е че ако ги изгонят, ще ни излезе през носа. Нали се сещате какви яки дела ще заведат срещу държавата, та и децата ни ще плащат...Това което ни трябва е просто по строга регулация на дейността на ЕРП-тата.Защото в момента така както стоят нещата, всяка една от тези компании е по-силна от държавата, и може да се гаври както си иска с нея.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Законът предвижда в случай, че се докаже, че дружествата са завишавали разходи, за да си спестят данъци"---Мисля че няма нормален човек за който това да не е ясно. Прехвърлят всички дейности на под-изпълнители, които уж са друга компания, но реално е една и съща компания.Това е ясно на всеки, работещ в "енергото".
14
1
 
3
 
! Отговори
Разбрах преди 9 години
Сега ми светна защо вчера ББ каза, че ще иска вот на недоверие заради енергетиката. А то защо било? Ами защото ще ги разследват. За това ли мълчи президентчето, защото май е обещал да не се стига до разследване за EVN. И ако не е това, ами да си каже! Ама не ще. Но ГЕРБ е твърде зает да защитава интересите на ЕРПтата, че да си спомни защо паднаха от власт, да си припомни бащата който се заля с бензин и драсна клечката защото не можеше да си плаща сметките.
13
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Е добре де... миналата година имаше проверки от НАП и нищо не откриха. Тази година пак се ровят и т.н. и какво ще открият? А що се отнася до тези 2690 нарушения - това грешки във фактурите. Нали се сещате как за 5 години назад да открият 2690 грешни фактури, си е малко несериозно и още повече да втълпяват че са открити 2690 "тежки нарушения.." Тук май ни правят на маймуни?!?!?!
12
4
 
4
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Ето ви истината , а не пропагандата за бай Тошо. Социализма беше идеален строй за пияниците, мързеливите, крадливите, неграмотните, необразованите, ***, турците , селяните и др. които са от тази категория. Селяните си крадяха денонощно от ТКЗС-тата , маргиналите си крадяха от фабриките. Един *** хамалин получаваше 400 лв. заплата, а аз получавах 105 лв. с висше образование. Телевизор София струваше 1500 лв , банани имаше само на показния магазин за Нова година, и др. Благодаря от този строй.
11
2
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
10
1
 
2
 
! Отговори
До Алекс преди 9 години
Кажи къде да се включа и аз!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДКЕВР сезира ДАНС и премиера за нарушенията в ЕРП-тата". А ДАНС какво е правила до сега , защо не е доловила тези тежки нарушения?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледан филм....И през 2009 година управляващите тогава забъркаха невероятни каши преди да си тръгнат,от които трудно се излиза.И сега знаят,че са пътници и пак по старата схема.ДО КОГА ЩЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА???????????????????
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Законът предвижда в случай, че се докаже, че дружествата са завишавали разходи, за да си спестят данъци, нарушителите да платят и дължимото, и глоби......Чакайте сега ама за спестяване-укриване на данъци освен дължимото не се ли ходеше и на едно друго място за ефективно изтърпяване на наказание.Щото тука става въпрос за доста големи суми.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама колко пъти ще ги проверяват тия,ми тя и прокуратурата си има доклад за тях да го вадят и да действат.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За чий дкевр ще съзира - тя трябва да реши:отнемане на лиценз или глоба! Явно целта е дигане на шум и парата уйде в свирката!
4
0
 
20
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Незабавно разсекретяване на договорите с ЕРП-тата!Сформирането на крайната цена на тока е сложна работа. Един я произвежда, друг я разпределя, а трети я пренася. Нещо като Куче влачи, диря нямаПърво да се провери кой им даде властта и свободата само да взимат гарантирани от държавата печалби.Останалото са предизборни протяжни песни,дето ги слушаме години наред!
3
10
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 9 години
Споко бе....вскяко чудо за три дни! Просто ЕРП-тата са отказали да платят на който трябва и сега ги почват! Как така чак сега се сетиха да ги проверяват.....толкова години са на пазара....досега къде беше ДКЕВР-а?! Хайде стига евтини сензации.....пак ще се потули случая!
2
3
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Ако ги изгонат тези експлоататори ще дам банкет.
1
16
 
9
 
! Отговори
dan преди 9 години
Социализма се завръща