"Български пощи" са на печалба за 5-те месеца на тази година

Папазов: Железницата може да се съживи
28 юни 2014 15:49, Анисия Иванова
11
"Български пощи" са на печалба за 5-те месеца на тази година
Данаил Папазов. Снимка Булфото

За петте месеца на тази година Български пощи за първи път излязоха на печалба. Това е съобщил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред ТВ 7.

Положителният резултат е 512 000 лв. Министърът е изтъкнал, че след основен ремонт 39 от пощенските клонове са във великолепно състояние. След въвеждането на електронния картон, пенсионерите вече имат възможност да взимат пенсията си и от друг град.

"Пощата вече е и оператор на ваучери. Открихме и клонове, които работят на Дунав мост 2", е казал Папазов.

Според него "железницата може да се съживи, ако участва в международен транспорт". По думите му в момента се правят много ремонти по инфраструктурата и се работи за подобряването на дейността на "Товарни превози".

„Доста години не се е водил диалог между БДЖ и кредиторите, така че да бъде чута позицията и от двете страни. Още от първия ден се опитахме да възстановим този диалог. Направихме решителни стъпки за намаляване на дълговете. 721 млн. лв. бяха задълженията в началото на мандата, а в момента са малко над 580млн.лв. Това е можело да става стъпка по стъпка през годините“, каза още министърът.

По думите му има доста грешки, натрупани през годините, като един от примерите е съкращаването на бройки,
без да се търси ефективна работа на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
35
 
! Отговори
Daniel преди 9 години
Тоя лъже за пенсиите..
9
9
 
33
 
! Отговори
Н-к ПС преди 9 години
Ако няма ИД изобщо не пускайте писма, това първо. Второ заплатите са супер ниски. Трето пощите са в окаяно състояние. Четвърто неможе да се вземе пенсията в друг град при условие, че още е тестов период незнайно до кога... и става успоредно с хартиен картон.. мога така до утре но символите ми свършват за това... толкова!
8
12
 
39
 
! Отговори
Това е много ... преди 9 години
... добра новина!Проблемът е, че ако дойде Дясното да "управлява", то отново пак ще бъдат принудени и ще започнат да работят на загуба, и ще трупат дефици зорлен, за да ги приватизира някой западен олигарх.Дясното е най-големият враг на държавното!Който иска силна Държава трябва да се замисли много дали иска Дясното!
7
11
 
32
 
! Отговори
от някой си там преди 9 години
СУПЕР КОРЕКТНИ БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ...Изпратих на мама картичка за 8 март от Германия на 25.02.2014 и още не е пристигнала...ха ха ха...Благодаря Ви !!! С пожелание за нови творчески успехи !!!
6
10
 
34
 
! Отговори
Мхм преди 9 години
Ей много селяци в това правителство и все лъжливи!
5
8
 
40
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
....... Същата работа е и с БДЖ защото на някой му е изгодно автотранспорта да върви ,а железниците да западат. Адекватно на европейското законодателство би дало преоритет на транспорт по релси,но нали така ще окапят разни фирми снасящи лептата в партийните каси! С две думи защо да има строг контрол, ясни задачи и добър мениджмънт като може да има постоянно източване ,зависимости и тема за политически полемики!?! Засажаление това е реалността навсякъде работа не се върши само се приказва 25 лета
4
9
 
40
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
Еми достатачно е да се назначат истински мениджъри чиито заплати да зависят от постигнатия резултат и пощите ще тръгнат. Навъдиха се знайни и незнайни фирими които се подкрепят от определени кръгове за да крадат от баницата на пощите. Същите тези кръгове не позволяват реформи в пощите. Защо например не се осъвременява куриерската услуга за да е актуална на пазара ,а се държи на нивото от преди 30 години, защо се навъдиха Изипей и всякакви такива, а в същото време пощите кретат !
3
9
 
34
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Папазов ,тези симтоми са ми познати.
2
10
 
37
 
! Отговори
Pi преди 9 години
Еми не съм съгласен-2 пъти писма до чужбина пращах и пристигнаха навреме и то до доста далечна дестинация
1
15
 
34
 
! Отговори
da преди 9 години
ama kak da ne sa na pechalba?!na 23 mai tasi godina pratih paket po post.oste ne e pristignal na adresa.po vsichko izglejda, che nyama izobsto da ide na adresa.

Спонсорирани публикации