Битката между Греков и фонд "Земеделие" - в прокуратурата

И двете страни сезираха институцията
Обновена: 4 юли 2014 19:41 | 4 юли 2014 19:24, Миглена Иванова
8
Битката между Греков и фонд "Земеделие" - в прокуратурата
Снимка, архив Булфото

 Министърът на земеделието и храните Димитър Греков е подал сигнал в Прокуратурата срещу Държавен фонд „Земеделие”, съобщават от държавното обвинение, предава агенция "Фокус".

Прокуратурата обаче не дава подробности за сигнала.

Междувременно от фонд “Земеделие” съобщиха, че също ще сезират Прокуратурата за умишлено забавяне на избор на сертифициращ орган от МЗХ, което поставя в риск над 4 млрд. лв, които вече са изплатени на земеделците, но не са разплатени от Брюксел.

Още по темата
Фондът дава на прокурор Греков и заради проект, който от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са върнали за ново разглеждане, въпреки че по него са постановени два отказа – от предшествениците на сегашния министър Мирослав Найденов и Иван Станков.

Припомняме, че Греков поиска оставката на ръководството на фонд “Земеделие” заради зачестили оплаквания от ръководителите на разплащателната агенция. Управителният съвет на фонда трябваше да заседава вчера, но заради липсата на кворум заседанието се провали. Греков свика ново заседание в понеделник.

Шефът на разплащателната агенция Мирослав Николов междувременно обвини ръководството на агроминистерството, че се опитва да подмени членовете на управителния съвет на фонда заради политическа битка между БСП и ДПС.

От фонда обвиняват земеделското министерство, че е провалило вече две процедури за избор на сертифициращ орган, като е на път да бъде провалена и третата. В съобщение на фонда, изпратено до медиите се посочва, че липсата на сертифициращ орган “ще постави бъдещите правителства на колене с огромна „дупка” в републиканския бюджет и ще остави без всякакви средства земеделските стопани за години напред”.

Фонд “Земеделие” обвинява министерството в саботиране на работата на разплащателната агенция заради забавени наредби и регламенти.

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
ДИМ40 преди 9 години
"ОТСЛАБНИ БЕ............ПОМИСЛИ ЗА ЗДРАВЕТО СИ ."Коментар по снимката .
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога идва ред на управниците докарали ни до тук,между другото и от "спасилите се " в чужбина е възможно да се доведат тука, нали знаете г-н "Истина",айде сега да видим какво и как,или всичко е един гоуем филм за сметка на хората
6
0
 
3
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Мазната Цаца
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно ,че и от този плондер Цаката за нищо не става празни затвори, а дела много ,че то за най-тежкото престъпление в Мангалия дават по 72 часа здържане под стража аз се чудя защо не правим правосъден туризъм.
4
2
 
6
 
! Отговори
аграрник преди 9 години
Голям мафиот е Димитър Греков! Отдавна трябваше да е в затвора!!!!
3
0
 
17
 
! Отговори
олита преди 9 години
Тези *** има ли и една област която да не омазаха с некадърността си последната една година? Да се махат по - бързо, че колкото по - дълго стоят, все по - зле става. Марш, некадърници!!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се върне шеф на фонда Калина Илиева
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой ще бутне по дебела пачка на цацата или какво ще изкомандва доган на цацата