С ремонта на бюджета ГЕРБ си открива кампанията, нападна Гечев

Няма как държавният резерв да бъде похарчен, смята той
Обновена: 9 юли 2014 12:17 | 9 юли 2014 12:17, Камелия Цветанова
43
С ремонта на бюджета ГЕРБ си открива кампанията, нападна Гечев
Румен Гечев, снимка: архив Булфото

Да се иска прекрояване на бюджета в средата на годината „си е откриване на предизборната кампания на ГЕРБ“. Това обяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Румен Гечев.

Той беше категоричен, че приходите вървят нормално и има забавяне за първите 6 месеца само с 1,5 процента, което ще бъде наваксано с подобряването на работата на митниците.

Още по темата
„Има два силни периода в приходите на бюджета. Единият е плащането на данъците пролетта, вторият е основното перо от ДДС около Коледа. 30-40 на сто от търговския оборот на годината става в края на годината. Тогава приходите от ДДС са най-големи. Неизпълнението в 1,5 % от първите 50 % на бюджета е в рамките на нормалното и може да бъде наваксано”, обясни той.

Гечев беше категоричен, че няма как държавният резерв да бъде похарчен, защото в момента той е 6 милиарда лева. Той направи коментара си в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заподозря, че резервът ще отиде в КТБ и това ще наложи актуализация на бюджета.

Според Гечев обаче бюджетът ще бъде актуализиран само в частта на НЗОК, за да се покрие дефицитът там.

„За КТБ ще се обърнете към БНБ, тя е изпратила квестори там, няма да коментирам Борисов, негово право е да прави оценки“, заяви Гечев.

Той подчерта още, че като премиер Бойко Борисов е похарчил 4 милиарда лева от държавния резерв, а настоящето управление е възстановило 2 милиарда и така сега има 6 милиарда.

„Освен това и още 2 милиарда лева в гаранционния фонд и още 5 в БНБ“, допълни левият депутат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те не са я закривали от последния загаснал протестиращ!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резонно!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюджетът ви е под рискБрюксел вижда риск за българския бюджет и смята, че прогнозите на правителството лежат на оптимистичен сценарий. Това се казва в документ на ЕК за България, който бе одобрен на вчерашния Съвет на министрите на икономиката и финансите. Еврокомисията смята, че страната ни трябва да въведе цялостна стратегия за повишаване на събираемостта на данъците и справяне със сенчестата икономика, информира БНР.
32
1
 
4
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До Анонимен 30При пожарникаря фалити нямаше, а света се тресеше от невиждана финансова криза, тези хубостници ни докараха до фалит в момент, когато целия останал свят се отърсва от кризата. Прав си, глупав народ е българина, щом има такива, които да защитават шайката на Олигарски.П.С. Само да ти напомня, че валутния борд се наложи да идва и да ни измъква от предишните геройства на този същия " специалист".
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румен Гечев е роден на 4 октомври 1956 година в Червен бряг. През 1980 година завършва политическа икономия във Висшия икономически институт Карл Маркс През 1987-1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псевдоним Економов.През 1990 година Румен Гечев става член на БСП и в периода 1995-1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов. През 2013 година отново е избран
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за всички непреубедени и хора с мисъл: годината 1996 а името е същото Гечев,направете си справка с какво е свързано и после лайте против ББ,мишки долни
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31 имаш 40,50лв защото комуниста е свикнал да не плаща, а друг да му плати масрафа
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ял съм в кръчмата за 40 лв. Чакам да ми донесат сметката и да платя, ама още не съм платил. В джоба си имам солидния кеш от 40 лв и 50 ст. Въпрос :Колко пари имам ? 40,50 лв или 0,50 лв ?Това е логиката на комунистите. Имали резерв ,а наоколо само задължения..... Били повишили резерва , как ? Като изтеглиха 7 милиарда лева заем ,за да повишат резера с 2 милиарда ,който пък в момента трябва да се похарчи почти целия......И къде отидоха парите ?
27
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много просто племе е българина. Домъкна си цар да го окраде с усмивка за 800 дни. Пожарникара докара държавата до просешка тояга, но всички *** му се кефят. Като го върнете на власт, направо може да закриваме държавата. Не ни стига борда, който е реален стопер на икономиката ни. Ама и този тапир първото, което ще направи е да вземе заем от МВФ. Тогава жална ни майка.Не харесвам сегашните, но са в пъти по-способни от групировката герб.
26
0
 
8
 
! Отговори
Гумен Речев преди 9 години
Адаша пак го измъкнаха от някъде. ко някой го слуша този трява да отиде да се освидтелствува. защо Гумен речев си мисли че българина е слабопаметен и не помни неговите геройства.
25
3
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 9 години
Защо на червените *** изобщо им дават думата Това са същества изпразнени от към ценности За 25години окрадоха държавата няколко пъти и пак ги слушаме и търпим Такива същества не ги търпят никъде по света
24
1
 
16
 
! Отговори
Едикой си преди 9 години
Абе мишок....що не вземеш да се скриеш?!?Ти си един от виновниците за краха на България през 1996г.Ей писна ми от тия нагли типове....нагли до безобразие са тия червени бандити.
23
0
 
4
 
! Отговори
Невежия преди 9 години
Като чета статията и си казвам: - Колко много милиарди! 6 във фискалния резерв, 5 в БНБ, 2 във ФГВ. Направо тънем в пари. Ама това било едната част на баланса. В другата има минуси като: 3 млрд. задължения на НЕК, половин милиард на Здраваната каса, голям дефицит в бюджета на НОИ, и разбира се дефицит около 1.7 млрд. във вече гласувания бюджет за 2014 година. Това май бяха по-големите цифри, с които лесно се работи. Е, добре сме! Заслужаваме си този от горната статия и всички останали управници!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМоже и да го канят за лекции - за да знаят какво да не правят! Който помни 1996 г. помни и Поразяващата уста! Сега не стига този нагъл некадърник, но и сина му оправи земеделието.
21
13
 
4
 
! Отговори
0 преди 9 години
Само пожарникаря казва истината и никой друг.*** му вярват безрезервно и естествено затриват и себе си ,но това ще стане ясно през следващите години.Вярвайте му,с него ще дойде пак кризата,фалита на все още някоя и друга останала фирма,безработицата и мизерията.И той ще ви ръси глупостите си и вие пак ще му вярвате-само бившите мутри казват истината в тази държава,затова и сме я докарали до това състояние.Всички други лъжат и крадат.Боже прибери вересиите си.
20
4
 
3
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
........... Тоя ционистки насочен Масон какви пак ми ги дрънка ?!?! ...........................
19
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 9 години
А стига сте мислили само за кампанията - ПОМИСЛЕТЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ !
18
7
 
26
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Някой от червените кратуни няма ли най-после да признае, че управлението им тотално се провали?
17
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този на снимката , ако е истински професор то аз съм папуас.
16
0
 
5
 
! Отговори
Kondjo преди 9 години
Izviniavam se,Gechev.17-18 godini beshe v nelegalnost.

Спонсорирани публикации