Coca-Cola вдъхва нов живот на стъклените си бутилки

Компанията смята, че те са ключът за ръст в продажбите
Обновена: 4 авг 2014 19:08 | 4 авг 2014 19:03, Елена Кирилова
28
Coca-Cola вдъхва нов живот на стъклените си бутилки
Снимка: архив Ройтерс

Coca-Cola се бори с дългогодишен и бавен спад в продажбите, ето защо се опитва да накара хората отново да консумират повече от най-известното ѝ питие. Една от стратегиите на компанията за постигането на това е да започне да продава газираната напитка в по-малки бутилки и кенове. Компанията ще се опита да накара потребителите да пият повече кола от стъклени бутилки, пише BusinessWeek.

През 2009 г. концернът представи малкия кен от 220 мл, който съдържаше по-малко от 100 калории. Наскоро пък започна да акцентира все повече върху старомодните си стъклени бутилки.

Въпросът е колко добре се продават те? Оказва се, че доста добре. Продажбите на Coca-Cola в стъклени бутилки са се увеличи с 9% през миналата година, а през тази са отбелязали ръст от 19%, сочат данни на компанията за пазарни проучвания IRI.

От своя страна, продажбите на Pepsi в стъклени бутилки са доста по-високи. Те са нараснали с 205% миналата година и с 47% през тази. Причината Pepsi да има толкова високи ръстове е, че тя почти не е продавала продуктите си в стъклени бутилки досега.

Тези данни подсказват, че индустрията с газирани напитки е била в низходяща спирала в продължение на почти цяло десетилетие. През миналата година продажбите в САЩ отбелязаха спад с 3 на сто, а това беше девета поредна година на спад, тъй като хората започнаха да консумират по-малко газирани напитки и се насочиха към други.

Въпреки че новините са добри за Pepsi и Coca-Cola, стъклените бутилки едва ли ще бъдат спасението на цялата индустрия. Продажбите на Coca-Cola и Pepsi на напитки в стъклени бутилки през миналата година достигнаха съответно 123 млн. и 30 млн. долара, посочва IRI. В действителност напитките в стъклена бутилка са нещо като виниловите грамофонни плочи в индустрията с газирани напитки, но същевременно възлизат на по-малко от процент от всичко, което пием.  

Още новини за индустрията с газирани напитки можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Мда стъклената бутилка от кока кола е класика.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бутилката на КОКА КОЛА -СТЪКЛЕНА е класика в СВЕТА !!!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
умните хора отдавна се отказаха от тази напитка
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чувствам се някак по-пълноценно, след като прочетох тази така обществено значима статия!
20
1
 
1
 
! Отговори
брррръм преди 9 години
Пласмасовите са мноооого по евтини , проблемът е ,че е забранено да се използва рециклирана пласмаса за хранителни цели .... Зимата колкото и да бутате в печката бутилки и наелонки , като цяло ,отдавна сме се заринали в отпадъци , :'(:'(:'(:'(
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кенове????? не ли по лесно да се каже "кутия'
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бирата в пвц, докарва на отходен канал с малц...
17
5
 
5
 
! Отговори
тръткев преди 9 години
в крушовицата е истината.може и ошавдрогарите да пият квас
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много обичам Кола но гледам да пия рядко. Бирата е много по полезна.
15
4
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
В каквото и да сложат тази отрова пак няма да го пия аз и моето семейство! И хормони слагат и какво ли още не и с червено като коледният илюминат.Позаинтересуваите се как са облечени като ги приемат! Щях да припадна като видях червената наметка и бялата брада.АМИ ТО ВЕЧЕ НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА!
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Научни изследвания проведени" престижни частни американски университети по безспорен начин доказват безведроността на "Кока Кола" в комбинация с ГМО продукти.Препоръчва се дори на децата от малки да приемат от тази напитка за да могат по лесно да приемат идеята за най-великата демокрация съществувала на света,чийто символ по целия свят е дизайна на стъклената бутилка.Докато консумацията на обикновена вода е признак за неготиност и изостаналост.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Да, ама като си купуваш пластмасови бутилки вместо стъклени храниш ***!
12
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Специално стъклените бутилки Кока Кола се правят от претопено стъкло, за бирените брандове не ги знам какво ги правят.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стъклените бутилки са добри, те най-добре съхраняват всяка една напитка, но въпроса е и че по-скъпи от металните кенове, да не говорим за пластмасовите бутилки.
10
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази напитка е по вредна от алкохола
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 123Да бе, затова ли бирените бутилки ги събират в каси - за да ги претопят?
8
2
 
15
 
! Отговори
яков преди 9 години
аз пием само доматен сок с водка
7
1
 
0
 
! Отговори
frigile преди 9 години
и откога ?!
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова с миенето е отживелица. Отдавна рециклирането на стъклото става чрез претопяване..........В някои случай при това претопяване атомната решетка на пясъка се пренарежда в силициево подобна такава и когато после пиеш от такава бутилка,мозъка ти се повлиява от силициевоподобната атомна решетка и иска да му се инсталира Виндоус 9.5,който още не е разработен.
5
6
 
26
 
! Отговори
жена преди 9 години
Мааалко по-тънка да я направят по средата и ще се вдигнат продажбите сред самотните жени като мен. И сега не е зле, но понякога на другия ден имам леки болки.

Спонсорирани публикации