БНБ поиска оценка от МВФ на финансовата ни система

Това ще помогне за доверието в банковата система, смята Искров
8 авг 2014 20:57,
35
БНБ поиска оценка от МВФ на финансовата ни система
Снимка: архив Булфото

Управителят на БНБ Иван Искров е поискал от Международния валутен фонд да прати у нас мисия по Програмата за оценка на финансовата система, съобщиха от пресцентъра на централната банка.

В писмо до Фонда Иван Искров посочва, че банковата система в страната остава здрава, а нормалното й функциониране е възстановено след проблемите около банковата група КТБ.

Още по темата
Банката беше поставена под особен надзор, а централната банка е предприела всички необходими мерки за разрешаване на ситуацията, допълва още управителят на БНБ в писмото си до МВФ.

Според него обаче въпреки нормалното функциониране на системата, една своевременна мисия на МВФ по Програмата за оценка на финансовата система ще спомогне за възстановяването на доверието в банковата система и запазването на финансовата стабилност.

Писмото на Искров е адресирано до ръководителя на отдела за парични и капиталови пазари на фонда Хосе Виналс. В него гуверньора на централната банка е припомнил, че последният преглед на България по програма за оценка на финансовата система у нас беше през 2008 година.

Искането на БНБ е провеждането на мисията за оценка на финансовата система да бъде част от редовните консултации, предвидени за тази година, а ако има възможност – и преди тях.

Още икономически номини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
Отбор "ЮНАЦИ&qu преди 9 години
за затвора
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е оправил ситуацията, нека отвори КТБ да да видим какво ще стане :))))))
3
3
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Нашата БНБ е...колос на глинени...крака.Каква оценка бе...шмекер.Държавата е...заложница на една банкерска мафия.В западните индустриални общества,има ли такива..банкови кожодери.Искров,трябва да те е...срам,да се показваш пред обществото,защото си също в...кюпа на кожодерите.
2
2
 
23
 
! Отговори
Изпитана рецепта преди 9 години
Излез, кажи сгреших, съжалявам, приемете моята оставка. На следващия ден доверието в банковата система ще е по-голямо. Гарантирано!
1
2
 
29
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Тоя и шефа на надзора на БНБ защо още не са в затвора? А ръководството на БНБ сменено? Защо този некадърник още плещи по медиите? Или никой не смее да го махне защото ще проговори и ще стане страшно за много хора? Ба си държавата бе! То всичко в България май че е мафия!?

Спонсорирани публикации