По Южното Черноморие вече свалят цените

Хотелиерите опитват да привличат повече клиенти
68
По Южното Черноморие вече свалят цените
Снимка: Булфото, архив

„Плах” туристически сезон отчитат хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие. Ръст на туристите от 1,3% регистрират от бранша през юли. В опит да привлекат повече клиенти хотелиери масово започнаха да свалят цените, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
Според анализ на Бургаската туристическа камара през юли месец в региона е имало със 71% по-малко словенци, 30% по-малко са украинските автобусни групи, с 24% по-малко датчани и чехи са предпочели Българското Черноморие.В Созопол отчитат и спад на гости от Полша и Унгария, които са идвали със собствен транспорт последните години. Румънците също са по-малко, по думите на председателя на Съвета по туризъм в Черноморец - Диана Колчева.

Докато предишни лета през август бе невъзможно да откриеш свободно легло по морето, то сега все още има празни стаи. За да „вържат” сезона, хотелиери прибягват до промоции и отстъпки за пакети.

Въпреки данните от проучването, че се отчита ръст на онлайн резервациите от 18 на 25% и такива в последната минута, българинът като че ли не се търси промоции.

В Созопол ресторантьори уверяват, че от години не са увеличавали цените и допълват, че също правят отстъпки, за да запълнят заведенията си.

Следващо поевтиняване на почивката у нас се очаква след 20 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Черномориеценитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
33
 
7
 
! Отговори
23 преди 9 години
Докато сме в ЕС все така ще е.
30
3
 
14
 
! Отговори
Эльдар преди 9 години
До ГеоргиЖоре, така е. Нискоинтелигинтните ***, ползвате по- нискокачествена услуга.
29
1
 
28
 
! Отговори
Муктада преди 9 години
Всеки цивилизован човек знае, че българина търпи всякави унижения за жълти стотинки.
28
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази най-вдясно колко иска?
27
6
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 9 години
На Карибите е супер. Отидете и си починете....
26
1
 
41
 
! Отговори
И преди 9 години
кофти храна на повечето места, претъпкано с коли без паркинги, почтиняма свободни зони на плажа, хотелите са прилични, но обслужването е много и в комбинация с неприятните типове дето събират пари... не е много приятно. Да не говорим, че хубави девствени плажове почти няма. Ако някой знае да каже... А къмпингите са под всякаква критика
25
5
 
43
 
! Отговори
georgi преди 9 години
Да ходя да се къпя в ла*ната на хората? Не, благодаря. Вече много мои познати се върнаха от морето с диария. Дори едно дете го приеха в болница заради *** във водата. Много обичам морето, но те го развалиха. Тази година трябва да ходим в Турция на море.. За жалост. Не искам да плувам в гнусотии.. А аз на море ходя за плуването, не за да се пека
24
5
 
42
 
! Отговори
bez преди 9 години
Е ами то бетон, мръсотия и чалга гони туристите в последните 20 години. Лошото е че тези тенденции са много дълготрайни. В турция и Гърция хубаво и чисто. Пък и сервиза е на ниво.
23
5
 
50
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Тея как си представят, че ще напусна панелката, за да отида на Бетонено море? Аз искам да почивам сред природата, а не в бетон-курорт. И 5лв. да направите нощувката пак няма да стъпя на такова място.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 2 6 Отговори Анонимен преди 23 минути"Само който е адски *** все още продължава да ходи на море в БГ!!!!!"Глупости!Мнозина си накупиха жилища на хубави и чисти местенца, вместо да плащат за хотели.
21
2
 
17
 
! Отговори
Фък преди 9 години
Да свалят, че това което предлагат е мн скъпо
20
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък всяка година си ходя на нашето Черноморие и съм повече от доволен. Да, аз не ходя по хотели, използвам къщи за гости - така хем подпомагам малкия бизнес, хем не хрантутя мутри. Пък отделно и на мен ми излиза доста тънко. Да, в Гърция повече ме кефи, ама там не мога да изкарам 10 дни море с 250-300лв, нали?
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Oooo, това е супер новина за всички, които искат да отидат на море. В статията не пише до колко са паднали цените, ама ако двойна стая излиза по 10-15лв на човек, ще е повече от чудесна оферта :-)
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ммммдаааа...явно Цв.Цв. сложи минус на коментар 24.Обижда се ,но си е самата истина!
17
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само който е адски *** все още продължава да ходи на море в БГ!!!!!
16
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платена статия от бг ЛАПАЧИТЕ с хотели.Пак ви вземат за балъци.Ветко-хотелиерчето от Майнаград и Люската Стойков (к-с Дюни) си харчат кинтите в Сен Тропе.Същите кинти които печелят от бг черноморието.Хайде на балъцитеее.
15
15
 
5
 
! Отговори
Порти Портев преди 9 години
До БългаринИзвинявай, но като е ваше си семейно решение защо така уверено го казваш на всички очаквайки потупване по рамото защото че 2002ра сте взели свръх доброто решение.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато морето стигне Шумен-първа линия и Сливен-първа линия ще се сетите!
13
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без пари да ме канят вече на *** няма да ида!!!!След последната йекаща мутра дето концесионера ми я прати,че преча в морето до глезените на гледката на някакви и дето били платили 10 лв. за първа линия ме загубиха тотално!
12
9
 
36
 
! Отговори
Малко е! преди 9 години
Когато смъкнат цените с 80%, тогава пак ще се замисля за българско море. Тук почиват само несретници и некадърници. Идете в Турция за да се почувствате хора. Ще видите как се посреща турист и как умеят да създават добро настроение.

Спонсорирани публикации