По Южното Черноморие вече свалят цените

Хотелиерите опитват да привличат повече клиенти
68
По Южното Черноморие вече свалят цените
Снимка: Булфото, архив

„Плах” туристически сезон отчитат хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие. Ръст на туристите от 1,3% регистрират от бранша през юли. В опит да привлекат повече клиенти хотелиери масово започнаха да свалят цените, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
Според анализ на Бургаската туристическа камара през юли месец в региона е имало със 71% по-малко словенци, 30% по-малко са украинските автобусни групи, с 24% по-малко датчани и чехи са предпочели Българското Черноморие.В Созопол отчитат и спад на гости от Полша и Унгария, които са идвали със собствен транспорт последните години. Румънците също са по-малко, по думите на председателя на Съвета по туризъм в Черноморец - Диана Колчева.

Докато предишни лета през август бе невъзможно да откриеш свободно легло по морето, то сега все още има празни стаи. За да „вържат” сезона, хотелиери прибягват до промоции и отстъпки за пакети.

Въпреки данните от проучването, че се отчита ръст на онлайн резервациите от 18 на 25% и такива в последната минута, българинът като че ли не се търси промоции.

В Созопол ресторантьори уверяват, че от години не са увеличавали цените и допълват, че също правят отстъпки, за да запълнят заведенията си.

Следващо поевтиняване на почивката у нас се очаква след 20 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: черномориеценитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
alkap преди 9 години
шаврантийте са яки ама диарията никой не подминава
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колчем пъти стъпим на БГ черноморието после 10 дена се лекуваме от диарии и повръщане. От водата ли е, от храната ли или просто от повсеместна мръсотия не знам. Но в Гърция такива неща никога не се случват.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През всичките тези години в БГ нямало държавник да каже СТОП на бетонирането на черноморието. Бизнеса си гледа интереса. Това е нормално. Но какви държавни люде избираме - това е въпроса. Ние сме овце. За съжаление.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, селянЕте от Бургас и района, стойте си там, скапаняци.Дано *** в тинята!"Апокалипсис в Слънчев бряг! Водорасли съсипаха плажа, бум на епидемии поразява туристите! Концесионерите бездействат!"И вместо да сваляте цените си свалете гащите защото скоро от там само ще имате нетен доход.Жените на магистралата а мъжете в храстите.
47
3
 
12
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Корумпестан и ниски цени-не ме разсмивайте,затова аз за всеки случай ще отида пак до Турция на море,а вие си ги сваляйте....лъжци.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези от снимката цените им никога не падат. Даже стават още по алчни.
45
1
 
18
 
! Отговори
7777 преди 9 години
ОЩЕ МНОГО ЩЕ СВАЛЯТЕ ЦЕНИ! ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН И ГАЩИТЕ ЩЕ СИ СВАЛИТЕ НО....ПОЛЗА НИКАКВА.ХОРАТА ВЕЧЕ ПРЕДПОЧИТАТ ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ.
44
5
 
3
 
! Отговори
XPLOATATOR преди 9 години
Ot kakwo sme se izmorili be, 4e 4ak po4ivka iskame !Tuk v BG vsi4ki sme murzelivi,ne ni trqbwa po4ivka,a da uveli4im proizvoditelnostta na truda si !!!Golemi baluci sme, ne zaslujavame jivot ,cqloto 4ove4estvo !!!
43
0
 
15
 
! Отговори
Бен Гън преди 9 години
Така е защото хората по нашето черноморие искат да забогатеят за едно лято. Вчера гледах в Приморско на едно място, парче торта варираше от 5 до 8 лева. Нямаше клиенти ама явно от време на време удрят по някоя жертва, иначе защо ще държат пасти на такава цена? Явно има и балъци. нямат паркинги с кола е мъка купих си баничка за 1,20 и помолих да ми я стоплят и ме таксуваха за затоплянето 10 стинки и стана 1,30 :) Иначе пък плажовете са супер, най-дългите в България без чадъри на по-голямата час
42
0
 
5
 
! Отговори
jobs преди 9 години
Моралната полиция да ходи да чисти плажа като е мръсен
41
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Гърция е много по-чисто, красиво, евтино и спокойно.който е ***- даходи на нашето ***.Аз не искам,благодаря.В Гърция за 2-3 евро получаваш чадър, шезлонг, кафе и вода.Тук за същото трябва да се бръкнеш поне 12.50 евро, на мръсен и гнусен плаж.
40
0
 
46
 
! Отговори
прасчо преди 9 години
Вчера това си мислих... Построили са 5000 хотела във всяко малко село по морето, но път няма, паркинги няма... Само кални черни пътища, туристите паркират по прахоляка където намерят, за половин ден колите са покрити с прах. Е такъв турист дали ще се върне пак...
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсен плаж,обелки от домати в морето(от къде ли?!?) чадър и шезлонг по 10 лева парчето,кафе, цаца, картофи, бира по 5 лева на плажа, по кръчмите- цените тройни в сравнение с хубавите софийски кръчми, претъпкано, чала се лее навсякъде...
38
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Догодина промоциите ще бъдат още през юни.Като паднат визите на украинците ,България ще разчита на една винетка, един резервоар бензин и едно сране в ОМВ...... от преминаващите транзитно туристи.Това ще са ни приходите от туризъм.А като влезнем в Шенген и руснаците ще изчезнат. Щото ,като имаш мултик Шенгенский, что будеш делать сдесь ?
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но пък българските новинарски канали отчитат ръст по гледаемост в Европа. Познат от Одеса ми звънна притеснен ,дали ще може да стигне до Созопол, щото в интернет се показвали апокалиптични картини от наводнения и разрушения ..... Обясних му ,че МИЗИЯ Е на 400 км от Констанца-Варна-Созопол, но той не беше убеден ,че пътят не е наводнен....
36
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно!Хотелите са придобити с крадени пари.Персонала работи за мизерни заплати!Могат да намаляват цените спокойно нЕколко пъти.Бълха ги ухапала хотелиерите!
35
13
 
16
 
! Отговори
Що ,бе... преди 9 години
Руснаците не плащат ли вече...ха,ха,хааааааааа....??!!!Нали са ви братя , нека да си летуват безплатно!!!!
34
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви се вярваше, че прекалявате с бетона и простотията. На ви сега туристически сезон! И пияните ингилизчета ще изчезнат от хотелите ви следващото лято. Българите няма какво да ги убеждавате, вече са наясно.
33
3
 
6
 
! Отговори
rapan преди 9 години
To po iujnoto IMA tochno 1-2 hubavi hotela i oshte tolkova plaja, taka Che I DA svalqt I DA ne vse mi e taq...
32
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23Докато сме в ЕС все така ще е.-------кеф ти турция,кеф ти афганистан, що седиш в ЕС

Спонсорирани публикации