Уестингхаус: Споразумението ни за 7 блок е добросъвестно

Заличените страници в документа пазели компанията от конкурентите
Обновена: 11 авг 2014 14:11 | 11 авг 2014 12:34,
16
Уестингхаус: Споразумението ни за 7 блок е добросъвестно
Снимка: ЕК

Уестингхаус е договорила добросъвестно акционерно споразумение за разширяването на мощностите в АЕЦ „Козлодуй“ съобразно най-добрите международни търговски практики и стандарти за реализация на проекти. Това обясняват от американската компания в съобщение до медиите във връзка с публикуваното в петък споразумение с АЕЦ „Козлодуй“, което обаче е с цели заличени страници и пасажи.

Още по темата
От българска страна тогава уточниха, че от Уестингхаус са поискали част от информацията да не бъде разпространена публично. Днес американската компания обясни, че разкриването на някои от условията биха дали на техните конкуренти значителни предимства на глобалния пазар.

„Затова се принудихме да премахнем част от информацията, свързана с детайлното ценообразуване на специфични компоненти от оборудването и нашата стратегия за внедряване“, пише в официалното обяснение на Уестингхаус.

В него от компанията разясняват, че акционерното споразумение не изисква никакви инвестиции от страна на АЕЦ „Козлодуй“ или негови дъщерни компании, или от държавата, освен ако не е дадено пълномощие в процеса на одобрение, който е предвиден в споразумението на акционерите. Освен това не се изискват и държавни гаранции, договори за изкупуване на електроенергия или цени за построена мощности.

„Споразумението между акционерите предвижда рамка, в която ще се обсъждат възможностите за осигуряване на най-ниската цена за финансиране на разходите, така че да се запази стойността на проекта на възможно най-ниското ниво“, уточняват още от компанията.

Акционерното споразумение ангажира Уестингхаус да работи за определяне на цената, условията и реда за финансиране, обхвата на лицензиране, както и за капацитета на местните доставчици, да минимизира риска и да осигури участие на български компании до максимално възможна оперативна степен.

Компанията ще предостави и анализ на бъдещото търсене на енергия и прогнозна цена за електроенергията, произведена в седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, става ясно още от съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: АЕЦ КозлодуйWestinghouse
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ядрени отпадъци ? преди 9 години
Разбира се други компания са по конкурентноспособни!И за това ще крият , че си правят с България , каквото искат, защото Борисов ги доведе и му платиха , за да вика че Белене е " гьол".Ще си изсипват в България , ядрените отпадъци ! Не случайно някой беше казъл че България е К'ф.Така ще стане с Белене и Дожруджа .
13
0
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Че как ще я има държавата,като територията на бившата държава България е населена с овце,които хабер си нямат,какво правят овчарите с тях.Всичко вече е свършило.Който може да бяга,който не може,ще си отиде като овца.Добрата новина е,че овцете даже не съзнават това.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ,КУНЕВА И КОСТОВ НЕ РЕВАХА ЛИ ЕДНО ВРЕМЕ ЧЕ СЕДМИ БЛОК БИЛ ОПАСЕН И ЗА ТВА ГО ЗАКРИВАЛИ ??? СЕГА ПОД АМЕРИКАНСКОТО ИГО ПО БЕЗОПАСЕН ЛИ СТАНА ?ЗАТВОРИХА ЗАВОДИ,РАЗДАДОХА САМОЛЕТНИ КОМПАНИИ,СЕГА САЩ ПО БРАТЯ ЛИ НИ СТАНАХА
11
1
 
4
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Никой не е подписвал договори с бели полета, по настояване на Уестингхаус, информацията е цензурирана преди да бъдат показани споразуменията.
10
0
 
8
 
! Отговори
ха,ха,хааааааа..... преди 9 години
А , КОМИСИОННИТЕ НА СТОЙНЕВ ......И ТЕ ЛИ СА ЗАСЕКРЕТЕНИ , ЗАРАДИ КОНКУРЕНЦИЯТА.....??!!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
info. преди 9 години
До ШопНе е само Станишев!Договора с тази фирма се водеше и при Борисов.И още нещо!Истинският кукловод зад Борисов и Бареков е : Костов.Пеевски е само една пионка,това е!
8
2
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Aми защо съветският гражданин Станишев подписва договори с бели полета, това може ли да обясните? И то при положение, че си имаме перфектен договор за строеж на Белене?
7
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 9 години
Ha ha
6
2
 
12
 
! Отговори
info. преди 9 години
Честит ви частен АЕЦ,писал съм преди доста време затова и цъкахте само минуси!А хак да ви е!!!!И следващият път ще плащат и децата ви,дано да не е и с някоя авария
5
0
 
1
 
! Отговори
Nqkoi преди 9 години
Porednata pornoprodukciq na drugarite parlamentaristi...
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова се принудихме да премахнем част от информацията, свързана с детайлното ценообразуване на специфични компоненти от оборудването и нашата стратегия за внедряванеПревод: Не искаме да разбирате колко сме раздули цените.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добросъвестните не заличават информация, касаеща милиони левове от джоба на данъкоплатеца.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОГАСЯ ВНОСКИТЕ ПО ЛИХВИТЕ И ВЗИМАТ АЕЦа,ЕДНО ВРЕМЕ МУТРИТЕ НА ТОВА МУ ВИКАХА РЕКЕТ,СЕГА САЩ И МВФ МУ ВИКАТ ПРИВАТИЗАЦИЯ И СПОРАЗУМЕНИЕ,СТРАННОТО Е ЧЕ СЛЕД ТАЗИ КРАЖБА ДЪЖДОВЕТЕ И НАВОДНЕНИЯТА ВЪВ БГ СПРЯХА
1
1
 
3
 
! Отговори
qkoi преди 9 години
A tozi reaktor koito e porachan ot rusnacite koi shte go prodade I podeli parite??? I sshte ni go turnat s eksperimentalen reaktor babahah ujas.taq darjava veche q nqma,vsichko se dogovarq I prodava ot ubavcite v parlamenta...