Внимание: Мними служители на EVN мамят по домовете

Дружеството има денонощна телефонна линия за сигнали
24 сеп 2014 14:42, Анисия Иванова
2
Внимание: Мними служители на EVN мамят по домовете
Архив: Булфото

EVN България предупреждава своите клиенти да бъдат бдителни за измами от хора, представящи се за техни  служители. От дружеството съобщават, че при тях е постъпил сигнал от Кърджали. Тяхна клиентка е била посетена на 12 септември в дома си от неизвестно лице, представило за служител на компанията.

Мъжът поискал жената да заплати на място и в брой сметката си за ток. След като клиентката поискала служителят да се легитимира, той напуснал дома й. По случая дружеството е информирало органите на МВР.

От компанията припомнят, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

Това става само в касови салони, чрез системата ''EVN Онлайн плюс'' през интернет на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx или по банков път.

Всеки сътрудник на EVN България разполага със служебна карта, в която са упоменати неговите правомощия, произтичащи от Закона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки сътрудник е длъжен да се легитимира с тази карта.

EVN България съветва клиентите при всяко съмнение да се обаждат в дружеството на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахах, то и истинските служители ни мамят... Каква е разликата? Питам аз и отговор-не искам?

Спонсорирани публикации