Ръководството на КТБ се опасява от отнемането на лиценза й

"Банката е жизнеспособна и годна да осъществява дейност"
13 окт 2014 18:40, Екип на Investor.bg
4
 Ръководството на КТБ се опасява от отнемането на лиценза й
Снимка: Reuters

Правят се опити за незаконно отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка АД, посочват в специално изявление до медиите временно отстранените от длъжност изпълнителни директори на банката.

В тази връзка те са отправили писмен сигнал до всички парламентарно представени партии, до служебния министър-председател и до министъра на финансите, до Комисията за финансов надзор, с копие до Българска народна банка (БНБ).

Още по темата

"Влошаването на състоянието на активите е в резултат от начина, обхвата и обема на провеждания специален надзор и е следствие от забавянето на набелязването и привеждането на реални оздравителни мерки от страна на БНБ и квесторите", отбелязват от отстраненото ръководство на банката.

По думите им докладът на квесторите за текущото състояние на КТБ, в това число и на величината на собствения ѝ капитал, е показал, че "банката е жизнеспособна и годна да осъществява банкова дейност, което изключва прилагането на мерки, различни от оздравителните".

Според тях "недопустими се явяват мерки по отнемане на лиценз на банкова институция, чийто статут като "работещо предприятие" в нейното "текущо състояние" показва положителен собствен капитал към датата на доклада на квесторите по чл. 121 от Закона за кредитните институции (ЗКИ)".

Временно отстраните директори на банката заявяват още, че за да бъдат създадени реални условия за оздравяване на КТБ АД, е необходимо БНБ в рамките на законовата си компетентност да постанови решения за премахване на рестрикциите и за прилагане на предложените с предходно тяхно писмо до БНБ мерки, както и други
по преценка на централната банка.

Още новини за КТБ четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БНБфалитдиректориКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ПЕЩО преди 9 години
ИСКОННАТА МЕЧТА НА КУКЛОВОДИТЕ. ТОВА ГО ЧАКАТ С НТЪРПЕНИЕ.
1
7
 
2
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
*** ,колко са притеснителни тия. Аз па си пия ракията и ми дреме на , ако го напиша ще ми изтрият коментара така ,че се сещайте сами.Нааззздддррраааее на всички и дано ви върната левтата (парите) .

Спонсорирани публикации