Telenor облича сини дрехи на Globul

Операторът ще предлага по-добро покритие и нови услуги
4 ное 2014 13:58, Елена Кирилова
35
Telenor облича сини дрехи на Globul
Снимка: Telenor България

Вторият най-голям мобилен оператор в България по пазарен дял официално приема името Telenor Bulgaria като част от сделката по придобиването му от Telenor Group за 717 млн. евро. Компанията променя логото си и заменя досегашния си основен зелен цвят на брандинга със син.

В рамките на днешния ден голяма част от магазините на Globul ще отворят врати с нов дизайн и напълно ребрандирани.

Скоро в част от търговски обекти на Telenor ще се предлагат iPhone 6 и iPhone 6 Plus, коментира главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria Стайн-Ерик Велан. "Устройствата ще се предлагат на конкурентни цени", категоричен е Велан. От своя страна Telenor е изключителен представител на Apple за iPhone в България.

По думите на Велан операторът ще предостави по-добро покритие и повече иновативни услуги. Целта на Telenor е да осигури еднакво отношение на новите и настоящите потребители на нейните услуги, разчитайки на най-добрите си практики до момента, допълва той.

„Ние не купуваме името, купуваме правото да работим с хората от Globul, правото да засилим позициите си в България. Това е нещото, в което инвестираме“, твърди изпълнителният вицепрезидент на Telenor Group Кйел-Мортен Йонсен.

По думите му компанията работи в шест страни в Азия и в седем в Европа, като в повечето от тях се използва името Telenor, ето защо преминаването към него е логична стъпка и в България след придобиването на Globul.

"Инвестициите на Telenor Group в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Telenor Group, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, допълва Йонсен.

Той потвърди, че в момента Telenor осъществява голяма инвестиция в мрежите си. В България компанията създава нова мрежа, която ще бъде завършена през 2015 г.

Globul променя не само името си, но и начина, по който компанията е управлявана. Тя вече не е с вертикална йерархична структура, а е „компания, в която хората работят заедно“, категоричен е главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria.

По думите му фирмата ще продължи да инвестира в страната, за да затвърди позициите си на пазара.

Ребрандирането е свързано с пускането на нов уебсайт, от който клиентите ще получават повече информация за услугите, които Telenor предоставя.

Telenor Group придоби Globul и Germanos Telecom Bulgaria на 1 август 2013 г. От 4 ноември тази година мобилният оператор променя официално името си на Telenor Bulgaria.

Telenor Bulgaria присъства в страната от 2001 г., а в края на 2012 г. има 4,5 млн. потребители. През същата година Telenor Bulgaria и Germanos Bulgaria отчитат 378 млн. евро приходи, сочи информация на уебсайта на оператора.

Още новини от Технологии и комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
34
 
! Отговори
a? преди 9 години
Globul става Lenor?
5
2
 
49
 
! Отговори
Клиент преди 9 години
Да направят проверки във всички магазини и да уволнят всички некоректни, некомпетентни ***, които работят като на хранилка! Такива служители отказват клиентите с лекота понякога! Пълни ***, които нямат понятие от мобилна техника ми се правят на интересни, все едно са хванали Господ за оная му работа... Щом Теленор се имат за голямата работа, да подобрят обслужването във всички обекти!!!
4
4
 
16
 
! Отговори
Сметка преди 9 години
Ама сега няма достъп по интернет за проверка на сметка...
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Виваком ще сменят името скоро. Щели да се казват Свинцецофон
2
4
 
20
 
! Отговори
неразбрал преди 9 години
Абе верно ли Глобул ставал Теленор?
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе, ако не ги натискат от еврокомисията да свалят цените, ще видим кон боб яде ли, ама нейсе!

Спонсорирани публикации