Twitter ще търси ръст на потребителите

Трябва да сме по-привлекателни, заяви Уейн Чан
0
Twitter ще търси ръст на потребителите
Снимка: Reuters

Основният фокус на Twitter е повишаването на броя на потребителите, заяви пред CNBC главният изпълнителен директор на платформата за микроблогинг след колебливите резултати през третото тримесечие.

Броят на месечните активни потребители на Twitter нарасна по-малко от очакваното в периода юли-септември, покачвайки се с 13 милиони до общо 284 милиона. Новината разочарова инвеститорите и изпрати надолу с над 10% капитализацията на дружеството.

Според 31-годишният технологичен предприемач Уейн Чан, който се присъедини към Twitter, когато компанията придоби Crashlytics през 2013 г., необходимо е фокусиране върху разширяването на привлекателността на платформата.

"Това е едно от нещата, върху които работим усилено всеки ден. Растежът е нашата грижа номер едно. Имаме екипи, които постоянно се опитват да разберат как платформата може да се подобри за потребителите", каза той от европейската централа на Twitter в ирланската столица Дъблин.

Чан пое контрола върху звеното за развитие в Twitter, след като платформата за микроблогинг придоби Crashlytics през януари 2013 г., на която той е съосновател.

Този октомври Twitter стартира новата си услуга Fabric, която е насочена по-скоро към подпомагане на разработчиците на приложения, а не толкова към привличането на потребители на сайта.

"Изключвайки самия Twitter, Fabric е едно от нашите най-важни приоритети в компанията", заяви Чан.

Освен с Crashlytics и други програми Уейн Чан е най-известен с делото си срещу близнаците Уинкълвос, които е представен във филма от 2010 г. "Социалната мрежа".

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации