Не откриха нарушения при отчета на електромерите

Енергийното министерство извърши проверка по сигнали
7 яну 2015 18:56,
7
Не откриха нарушения при отчета на електромерите
Снимка: архив Булфото

Проверката на енергийното министерство показа, че електромерите се отчитат в срок. В над 99% от случаите това е станало в рамките на законово установения срок от 31 дни. Под 1% от отчитанията са станали не по-късно от 35-ия ден, допълват от пресцентъра на Министерския съвет.

Още по темата
Сметките за ток бяха тема на дискусия между министрите в последното заседание на кабинета за 2014 година.

Тогава премиерът Бойко Борисов възложи проверка на сигнали, че електроразпределителните дружества са отчитали електромерите за по-дълъг период от предвидения в нормативната база.

И трите дружества категорично отрекоха да има нарушение на правилата. Много малък процент от сметките са с по-дълъг период, като причината е ограничен достъп до електромера, както и усложнена зимна обстановка, която е блокирала пътища към по-малки населени места, обясниха тогава ЕРП-тата.

Дружествата обещаха още и схемата за отчет на електромерите да бъде спазена и по време на празничните дни. Компаниите изпълниха ангажимента си и създадоха такава организация на работата, потвърждава днес енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя коментира още, че Министерството на енергетиката ежемесечно ще следи как се извършва отчитането на електромерите.

Още икономически новини четете в Investor.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гонете крадливите ЕРП-тата в шия... При нас има контролен електромер, през ноември от ЕVN разликата е 3,6%, при редовна от 1,3-1,6% през годината. Защо никой не ги контролира???? Как могат да манипулират електромера с 2%, някой знае ли?
5
0
 
0
 
! Отговори
ТОШО преди 9 години
ДЕПУТАТИТЕ ДА ПИТАТ ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ ОТ ЕНЕРГОТО И ЗА НОЩНИТЕ ТАРИФИ ! С МЕСЕЦИ ЧАСОВНИЦИТЕ НА ХОРАТА НЕ РАБОТЯТ , А ПАРИТЕ СЕ ВЗЕМАТ ! НЕ Е ВЯРНО ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРЕДОТВРАТЯВАТ ТАКИВА АВАРИИ-ВСИЧКО СЕ СЛЕДИ ДИСТАНЦИОННО ,НО ЛАПАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ПО ТОЗИ НАЧИН ! ПРЕДАЙТЕ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ВЕДНАГА В ПАРЛАМЕНТА ,ЗАЩОТО ДНЕС СЕ ГЛЕДАТ ДАЛАВЕРИТЕ ТАМ ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИМЕТО Е ИСТИНСКО ИЛИ Е АНОНИМНО !
4
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 9 години
А защо не напишат какъв тормоз за инкасаторите е това 31-дневно отчитане? Отчита се през почивните дни и повечето официални празници, при всякакви атмосферни условия и отнасяш псувните на хората. Горе началника ти взима 10 000 лева, на тебе 550 и после новина по новините: "Средната заплата в ЕРП-тата е 1500-2000 лева".... :D
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега да ги награди Бойко с ново повишение на тока. Той само това може. Цирка свърши и е време да да им напълним джобовете. Не очаквайте милост. При Бойко всичко е поза и цирк, но олигарсите и собствените им интереси са по-важни. Заеми, заеми и заеми + данъци и по-високи сметки.
2
1
 
2
 
! Отговори
Бай Мангал преди 9 години
Не ги цакат, просто някой трябва да плати отоплението ми!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като ми взеха електромера за експертиза, се оказа че отчита 39,5% повече от реално консумираната енергия. От енергото заявиха, че това понякога се случвало с този модел електромери, смятайте още колко народ не подозира, че го цакат.