Лунната Нова година не донесе очакваните резултати на казината в Макао

Хазартната индустрия отчете лоши резултати за празничния сезон
25 фев 2015 16:10, Елена Кирилова
0
Лунната Нова година не донесе очакваните резултати на казината в Макао
Снимка: архив Ройтерс

Акциите на казината в Макао се сринаха в търговията в Хонконг на фона на слабите хазартни игри по време на Лунната Нова година и очакванията, че приходите на най-големите казина в Китай ще продължат да спадат през следващите месеци, пише Bloomberg.

Wells Fargo & Co. заяви, че има тенденция на отслабване на приходите, както във VIP сегмента, така и в масовия, а много от масите в казината са останали празни на третия и четвъртия ден от Лунната Нова година, пише анализаторът Камерън Макнайт.

Брутните приходи на Макао от хазартни игри могат да спаднат с 53,5% този месец, сочи консенсусната оценка на осем анализатори, анкетирани от Bloomberg. Това е по-лошо от прогнозата за 40% спад, направена преди началото на празниците в страната.

Китайската Нова година, която започва на 19-и февруари тази година, е период, в който китайците традиционно пътуват много и има пик в хазарта в бившата португалска колония. През миналия февруари казината в Макао отчетоха рекордни резултати, но след това бяха засегнати от антикорупционните мерки на правителството и от по-строгите правила за пътуване, които затрудняват влизането на територията.

"Все още сме предпазливи по отношение на акциите на казината“, твърди Дафне Рот, ръководител на ABN Amro Private Banking, която управлява около 218 млрд. долара. „Китайското правителството е твърдо решено да продължи своята борба с корупцията, а това се отразява негативно върху акциите на казината“.

През януари приходите на казината в Макао спаднаха за осми пореден месец. Това е най-дългият период на месечни загуби за индустрията от 2005 г. насам, откакто се води статистика. Очакваният спад от 53,5% на годишна база през февруари може да бъде най-лошият резултат за индустрията като цяло.

"Ние вярваме, че ситуацията ще се влоши през следващите месеци“, твърди анализаторът на Credit Suisse Кенет Фонг.

Акциите на MGM China Holdings отбелязаха спад с 8,3% на борсата в Хонконг. Това е най-големият дневен спад от 8-и май 2014 г. Цените на акциите на Galaxy Entertainment Group и Sands China се свиха с повече от 6 на сто. Тези на Wynn Macau отбелязаха спад с 8,4%, докато тези на Melco Crown Entertainment и SJM Holdings се свиха със 7,2%.

Повече новини за хазартната индустрия можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации