LG залага на умни часовници

Компанията представи първия часовник, работещ с 4G
2 мар 2015 20:45, Елена Кирилова
32
LG залага на умни часовници
Снимка: Reuters

 Малко преди Apple да представи своя дългоочакван умен часовник, LG влиза смело на пазара с две нови устройства - часовниците LG Watch Urbane и LG Watch Urbane LTE.

Компанията представи и двете преносими устройства по време Mobile World Congress в Барселона, заявявайки, че вторият представлява първият 4G-базиран умен часовник в света.

По думите на LG той разполага с множество функции, включително с уоки-токи и NFC технология, което означава, че потребителят ще може да извършва плащания през устройството.

Намерението на LG е да представи на пазара луксозен часовник. Новите устройства имат корпус от неръждаема стомана и по-малък панел. Идеята на компанията е да заложи на по-стилен дизайн от този на конкурентите, ето защо новите часовници се предлагат в сребрист и златист вариант и имат кожена каишка.

“Ние не се конкурираме с другите умни часовници, ние мислим за създаването на красиви такива”, заяви Анди Кулин, ръководител на мобилното подразделение на LG за Великобритания и Ирландия.

Компанията не разкрива каква ще бъде цената на двете устройства и кога ще бъдат пуснати на пазара.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: LGчасовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
скоро ще имаш в изобилие като пуснат водата и почвай СКАТ да правишП.С. изпращам ти огледалото да се видишhotnews.bg/uploads/news/2011_25/p1/00039738.jpg
20
4
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
до 27то сега почва сезона на дъждовете, ще те видим как ще плуваш сред кафяво като пуснат водата в кенефаЩе те чета у весника лежейки на плажа тук под някоя палма с мартинито
19
0
 
5
 
! Отговори
до синди преди 9 години
Да не е валяло дъжд в столипиново и да те е намокрило затова да си нервно
18
7
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
до 25тва чесно ли ве ***?
17
8
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
до 23ще ти пратя огледало от Сидни щом не се виждаш Азисе
16
7
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
с сигурност в пъти по добре от твоето, бе Азисе
15
8
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
преди години се смяхме с другите инжинери на идеята да се направи да се играе тетрис на тостер,сега виждам какви пионери сме били, за съжаление тогава модата на "умните" уреди още не беше дошла инъче щяхме да блеснемНищо, ей сега като почнат "умните" хладилници тостери печки и ще станете като "умно" село на Доньо ДоневДобре че съм от другата страна на Планетата, не че тук няма "умни" предмети, просто вечерта ще се гмурна в кораловия риф на 3км от мен с фенер и камера далеч от "умните" неща
14
7
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
"Вече могат да ти отварят колата, вратата на къщага, ДА СИ ПЛАЩАШ в магазина, да се качваш на самолет"Ами то от десетилетия в Африка можеш "ДА СИ ПЛАЩАШ в магазина" с часовник, просто им го подаваш. И не само часовник и с други предмети можеш "ДА СИ ПЛАЩАШ", дори и с мачете, "умно" мачетеБаце ставаш велик с часовник като се "качваш на сомолет" предстсавям си с капачка от бира сигурно караш моторница и всички ти завиждат за капачкатаАз тия ги правя с $$$ вместо часовник, малко олд шкул съм
13
2
 
1
 
! Отговори
spoonk преди 9 години
Нищо ново (изключае LTE технологията) не показват LG. Моето Moto360 е в пъти по-красиво от тъпия Urban, с който корейците се опитват да допълнят един куп неща, в които Moto-то ги превъзхожда, а именно - избора на каишки, и luxury дизайна които предлагат американците с техния смартуоч. LG Urban като специфика е 1:1 с LG G Watch R. Urban LTE e с по-добра батерия, и толкоз. А относно спора "за" или "против" - само ще кажа, че смартфона почти не го вадя от джоба откакто имам Moto360 на китката си.
12
1
 
6
 
! Отговори
До Пурко-Ифоня преди 9 години
Ти си носи тенекията от Apple с китайски части за 5 лева и си мисли, че носиш часовник и колко си велик, а аз като батустанец както се изказват някои тук ще си нося ръчния швейцарцки Zenith който ще го наследят и децата ми.
11
4
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
До До ПАПуркоВ следващите поколения дори могат да станат задължителни устройства, за да ти е валидно зравното осигуряване. Следи ти примерно кръвна захар, правилна работа на сърцето, нужно дневно движение и т.н., защото ЦЕЛОДНЕВНО Е С ТЕБ. Вече могат да ти отварят колата, вратата на къщага, ДА СИ ПЛАЩАШ в магазина, да се качваш на самолет и т.н. Абе това са си смартфони, дори лаптопи, но много по-развити, с повече сензори, по-малки и ти винаги са ти на ръката и е само едно. Кое не е ясно?
10
5
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
До До ПАПуркоНа часовника получаваш всички повиквания, SMS, съобщения, социални мрежи, календар, аларма, служебни съобщения и т.н.. Удобно ( при заети ръце), дискретно, не се пропуща нищо. Телефонът се вади 80% по-малко, което му спестява батерията много. МОЖЕШ да отговоряш на всички горни известия с глас. Можеш да търсиш инфо в интернет с глас. Има удобна навигация, която вибрира, когато трябва да завиеш. Денонощно ти седи на ръката и следи все повече здравни и спортни параметри.
9
4
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
И още нещо важно. Тук сте няколко критикуващи бантустанеца, а от другата страна са най-големите технологични производители на света - Apple, Samsung, LG, Microsoft, Motorola (Lenovo), Huawei. И те ( и техните гении ) са решили, че има перспектива. И тея, дето най-много не разбирате целта на тея джаджи, ще сте най-лудите им купувачи.
8
5
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
А нишата на умните часовници ИМА МНОГО ПО-ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ ОТ МП3 плеърите и таблетите. Умният часовник е персонално устройство, което те освобождава от всички други - смартфон, таблет, лаптоп. Хвърляш ги из къщата , офиса, плажа, неудобното работно място и 80% от нещата ги вършиш на него, защото голям екран трябва само за четене и игране. Но най-важната черта на тея джаджи е, че могат да бъдат много опасно пристрастяващ ( особено за жените ) моден аксесоар и бижу.
7
7
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Не е проблемът в бантустанците. И по света има много критици, които не познават нещото, дето критикуват. Преди години никой не щеше МП3 плеър, но Apple го направи и всички полудяха. После никой не щеше смартфон, но Apple го направи и всички полудяха. Преди 5 години никой не щеше таблет, но Apple го направи и всички полудяха. Сега никой не ще умен часовник, но Apple пуща Apple Watch след 1 месец и всички ще полудеят. Нишата е трудно, но веднъж отвори ли се пътят - НЯМА СПИРАНЕ.
6
4
 
6
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
да се прехласваш по часовник или живееш 1815 годинаили си ми ясен мислиш че часовник може да е "умен" както и мазането с пръст по екранСкоро и хладилника като започне да ти се вижда умен потъсри лекарТолкова оскотяло племе тотално обърнали хода на еволюцията, Кошмара на Дарвин.В 16 век индиянците ги баламосвали с шепа стъклени маниста. На там вървите. Индиянците свършиха някой трябва да ги замести
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То мозъкати не струва 5 лева, но дава мнение за неща дето е много далеч. Пак дугия Бай Драган имал часовник "Касио" дето издържал на под 200 метра във водата. Явно от LG са забравили за теб и твойте съселянчета дето се гмуркате в близката река. К'во им дреме на другите за ваще часовници? Еми то с това LG ти няма кво да правиш на село. Няма да ти върши работа. Ясно е, че ти не си за тези функции, които този часовник предлага. Смешници...
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са маклко хората в България, които могат да изкажат мнение без да си покажат личния и изостанал в 90-те години манталитет. Годините, когато тепърва се запознаваха с всичко, което го нямаше през комунизма. Годините на стари баварци, ланци и анцузи(износени и *** от всекидневното им носене). Както казва Т. Живков за нацията "имаме недоразвито общество". Еми то си и продължава да е така. Имал си той Бай Пешо часовник "Сеико" за 200 лева. Еми стой си с него в кварталното кафе и се фукай
3
1
 
1
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Моя пък е "RITАL", елементарен,но обчам да съм в час с времето.ХИ'ХИ
2
2
 
5
 
! Отговори
Разбирачът преди 9 години
Като нааправят часовник (независимо колко "умен"), който да има клас на водоустойчивост поне 100м (кокото средностатистическо Casio) и който да изкарва поне месец с едно зареждане... тогава може да си помисля за такъв часовник,

Спонсорирани публикации